Forum » Kaj kupiti » Kdaj kupiti PC?
Kdaj kupiti PC?
heftek ::
Ob vsem tem navalu novih ramov(ddr3), directx10, graf, procesorov me resno zanima kolk časa bi vi kaj še počakali z nakupom in ali je recimo zaj sploh vredno dati neki dnar za PC. Nekaj sem bral da sicer DDR3 še lep čas ne bo množično uporabljen, predvsem zaradi cen in seveda ker ga pri nas sloh še ni, itd.
Pišem zato, ker je tukaj ustrezna strokovna javnost na tem področju, ki rada prisoči laikom na pomoč :)
PS v kolikor pa se komu ljubi pa mi lahko svetuje kaj kupiti za +-1000 eur. Seveda tem cenje, tem bolje. PC se upoarblja pretežno za igre in filme.
Aja pa še to ali je dejansko nakup po komponentah toliko cenejši kakor nov komplet, kajti pri Rolanu sem gledal in imajo soldino beštijo za ta dnar.
LP
Pišem zato, ker je tukaj ustrezna strokovna javnost na tem področju, ki rada prisoči laikom na pomoč :)
PS v kolikor pa se komu ljubi pa mi lahko svetuje kaj kupiti za +-1000 eur. Seveda tem cenje, tem bolje. PC se upoarblja pretežno za igre in filme.
Aja pa še to ali je dejansko nakup po komponentah toliko cenejši kakor nov komplet, kajti pri Rolanu sem gledal in imajo soldino beštijo za ta dnar.
LP
dzinks63 ::
Za cca 1000€: primeri, drugače pa bodo ravno ta teden kakšni dodatni popusti v času obrtnega sejma po vseh trgovinah, malo poznej so pa popusti okrog novega leta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
Tomson ::
Novembra bo na svet privekal namizni štirijedrnik od AMDja ... Mogoče bo stvar bolj zanimiva od C2D Quad. Mogoče pa tudi ne .... Js sem se nekak odločil da počakam.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Opkow ::
Ce ga dejansko rabis, ga bos kupil sedaj.
Ce ga ne rabis tako nujno oz imas ze neko masino, je skoda vsakega centa.
Ce ga ne rabis tako nujno oz imas ze neko masino, je skoda vsakega centa.
Tonći ::
hm... Jst sm sam pri sebi prišel do zanimivega zaklučka! Računalnik je kot mobiteli postal potrošni materijal!! Kar kupiš sedaj, bo čez 2 leti zastarelo in vprašanje je, če bo še nadgradljivo! Bolj se ti splača kupit računalnik za cca 700 ali manj € in ga čez 2 leti prodati in spet kupiti novega! nažalost so najboljše komponente precenjene, z zlato sredino pa si vedno blizu!
Stvar je sledeča! Lahko čakaš pci e 2.0, lahko čakaš ddr3, lahko čakaš nov vezni nabor x38 itd
Nakoncu nič ne kupiš če vedno čakaš!
Stvar je sledeča! Lahko čakaš pci e 2.0, lahko čakaš ddr3, lahko čakaš nov vezni nabor x38 itd
Nakoncu nič ne kupiš če vedno čakaš!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tonći ()
Tomson ::
Amen!
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
OCCULT ::
Točno tako raje daj cca 700€ in črez dve leti nabavi drugega razen če ne rabiš kako fensi zadevo ,da boš delal kaj z grafiko in kaj bolj pestrega.
Jast naredim tako cca 2-3 leta pa drugega saj za tistega ne dobim skoraj več nič tako,da je boljše stvar menjavat pa še ni več kompatibilno,no do neke meje pol moraš pa spet drugega nabavit ali si ga zložit sam.
Lp
Jast naredim tako cca 2-3 leta pa drugega saj za tistega ne dobim skoraj več nič tako,da je boljše stvar menjavat pa še ni več kompatibilno,no do neke meje pol moraš pa spet drugega nabavit ali si ga zložit sam.
Lp
Occult
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dober računalnik (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 60347 (57300) | Meizu |
» | Pomoč pri nakupu novega PC-ja_70Oddelek: Kaj kupiti | 1515 (989) | Glorfindel |
» | Slab čas za nakup računalnika?Oddelek: Kaj kupiti | 2309 (1608) | keba |
» | Smisel nakupa in novostiOddelek: Kaj kupiti | 1566 (1209) | Tonći |
» | Nakup novega računalnika-zdaj ali počakati?Oddelek: Kaj kupiti | 1993 (1082) | MEDENA |