» »

besedni zaklad v bazi

besedni zaklad v bazi

Lizard ::

program, ki ga uporabljajo delavci za vnos karakteristik/ponudb oken je treba prevest iz hrvaškega v slovenski jezik.
zanima me naslednje: ves besedni zaklad naj bi bil v bazi.
nism nek geek, pa me zanima kako bi pristopil k temu? z mojim znanjem si tolmačim nekak tko: baza je rečmo fajl, v katerem morm pol sam replace dat(se prav kjer se pojavi recimo hrv dam sam slovenski prevod). bi v tem primeru še blo znotraj samga programa kaj spremenit? lahko kdo razlozi princip baze (in besedni zaklad v njej)?
kako bi to to rešu?
žal kaj več informacije o konkretnem problemu ni.
Pijani gost se kar nekaj časa trudi na zobotrebec natakniti čevapčič. Natakar ga nekaj časa opazuje, nato pa pristopi, vzame zobotrebec in nanj natakne čevapčič: 'Vidite gospod, povsem preprosto!' 'Seveda, ko sem ga pa že jaz utrudil.'

'FireSTORM' ::

Baza je tabela podatkov.
Zdaj kako je vnešeno.
Recimo neka ponudba bi bila lahko vnešena:
NazivPonudbe | OpisPonudbe | InSeKaj

To so "stolpički" v bazi in recimo da je tukaj not:
Brezplačna kola | Dobite brezplačnna kola, bla bla bla | pa še kak dodaten pripis

Seveda kot praviš v hrvaščini.
Programa ti za to ni treba pisat, ampak lahko prevedeš vse ročno, če boš šel pisat program z takim znanjem kot praviš da ga imaš bo malo težko napisat kako naj program to prevaja itd.
Zato za to podatkovno bazo kot jo imaš, recimo MySQL, se povežeš na bazo in potem narediš izpis celotne tabele:
SELECT * FROM ime_tabele;
In se ti izpišejo vse ponudbe recimo in potem greš prevajat:
UPDATE ime_tabele SET NazivPonudbe="Prevod v slo", OpisPonudbe="Prevod v slo", InSeKaj="Prevod v slo" WHERE NazivPonudbe="Naziv ponudbe v hrvaščini", OpisPonudbe="Opis ponudbe v hrvaščini", InSeKaj="In še kaj v hrvaščini";

Command "breakdown".
Z SELECT * FROM ime_tabele; podaš ukaz naj izbiše vsa polja iz ime_tabele, če bi dal naprimer SELECT NazivPonudbe FROM ime_tabele; bi bil izpis samo polja NazivPonudbe, torej vse kar se "skriva" pod tem poljem ali stolpičkom.

Z UPDATE ukazom pa poveš naj "posodobi" neko vrstico v bazi v tabeli ime_tabele. In sicer podaš ime_tabele in potem SET ter podatke po poljih/stolpičih kaj naj vpiše in potem WHERE da poveš kje oz. kater element naj nadomesti, torej za WHERE moraš vpisati točno take podatke kot je v neki vrstici ki jo želiš spremeniti.

Seveda pa obstajajo razni programi za urejat baze, ampak jih niti toliko ne poznam ker sem bolj vajen na CLI :)

Edit: Bilo bi tudi fajn vedet v čem je napisan ta program in če imaš vpogled v kodo.
Those penguins.... They sure aint normal....

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pomoč pri spletni strani

Oddelek: Programiranje
101262 (740) no1pheeew
»

[Access] delete duplikatov

Oddelek: Programiranje
51116 (995) mHook