» »

Katera grafična in kakšna je razlika...

Katera grafična in kakšna je razlika...

BeniHawk ::

Lp Kupujem nov računalnik pa sm se spet zataknu pri grafični kartici. Namreč rad bi kupil tako ki bo imela dobro razmerje med zmogljivostjo in ceno. V poštev pa pride samo geforce...
Do sedaj mi je bila nekako všeč tale VGA PCIe LEADTEK 7950GT

- vmesnik: PCI Express
- pomnilnik: 256 MB DDR3 256 bit; hitrost: 1,40 GHz
- hitrost jedra: 550 MHz
- priključki: 2x DVI, HDTV-Out
- cevovodi: 24
cena 164E

Sam me pa zanima kakšna je razlika med 256mb in 512mb glede na to da je razlika v ceni 140E in če je vsaj prebližno tolk sposobna kot piše tule na testiranju za 512mb verzijo.
http://www23.tomshardware.com/graphics_...

Drugače bom pa vzel tole...Gainward BLISS 8800GTS 320mb pa me zanima če ima gdo izkušnje z gainward grafično kartico glede na to da je ena cenejših v 8800gts seriji..
"There's Nothing to Fear but Fear Itself"

kobilica ::

Vec pomnilnika,vecje resolucije.

mit3k ::

Med 256MB in 512MB ni večje razlike.

Shegevara ::

najhujše je, ker v USA prodajajo na neweggu paisto grafično kartico za 180$ se pravi za 136€. Če bi bilo vsaj tako tudi pri nas.

ampak vzemi raje 8800GTS. Res je boljša no. Ni važna firma toliko. Nobena ni še zaradi firme crknila.

phenom ::

medo pu ma prov, nobena še ni zaradi znamke crknila, pa čeprov nekateri pravijo da naj bi se kao ene prdelave drastično pregrevale, pa to sploh ni res, itak tista nalepka gor sploh ni važna, vse so made from nvidia. sam me zanima kot informacija.
BeniHawk, zakaj te zanimajo samo geforce grafične kartice, sej je na trgu tud zlo dobri raeončkov, naprimer hd 2900xt z 512 rama ali pa x1900xtx ali kera druga grafična tiste serije.

a maš kaake slabe izkušnje z radeonom?

Sem se že odloču za 8800gts. Za geforca sem se pa odloču zaradi slabih izkušenj z ati-jem
ko sem pred tremi pa pol leti kupoval računalnik sem bil zelo razočaran z atijem. Mislim da sem mel 9600 pro 256mb ki sem ga kasneje zamenjal še z 9600xt in ni bilo kakega učinka pol sem pa obe prodal in si nabavil geforca 5900xt ki je bil 3000sit cenejši ampak je dosegal 1/3 bolše rezultate na bencmarku. +tega je pa takrat večino dobrih iger bilo naretih z geforcevim motorjem pa še veliko kolegov je imelo velike problem z radeoni ko so jim igre zmrzovale z najnovejšimi driverji.. Tk da geforca hočem zdej neglede na to kaki si zdej atiji...

kul kul. sej je blo že dolgo znano da imajo geforci prevlado nad radeonom, kar se še do zdej ni spremenilo, sam prov si se odloču z nakupom 8800gts. boš lahko žival v bonobončkih direct x10 pogona.

koyotee ::

sej je blo že dolgo znano da imajo geforci prevlado nad radeonom

a res? od kje pa teb to?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

pipc ::

to so sam pravljice

jz nisem reku, da ima geforce prevlado nad radeonom po moči in kvaliteti, sam je pa res, da 70 % današnjih povprečnih potrošnikov se zmrduje nad radeoni in išejo geforce, povprečni ljudje k ne vejo kej dost o računalnikih, hočejo tisto k se na veliko oglašuje. INTEL, NVIDIA, HP, TOSHIBA, LOGITECH.... vse firme k so zelo zelo znane in najbolj priljubljene pri povprečnih ljudeh, čeprov je na trgu še miljone drugih super znamk, njih to ne zanima. navadn povprečni potrošnik bo raje kupu nvidiino grafično kot pa radeončka. njih ne zanimajo testi in dokazila da je kak radeon boljši od geforca, hočjo tisto kar vidjo na oglasni deski, pa tud če je za nč.

poznam primere, prodajam računalniško opremo in stokrat pride folk in se zmrduje nad radeonom ali amd jem in ljubi intel in nvidio. na tem področju ma nvidia prevlado.

Sam kolkr sem gledal teste pri toms hardware ima geforce vseeno prevlado nad atijem vsaj kar se tiče iger. Še 8800gts 320mb je hitrejši od hd2900xt radeona pri nižjih resolucijah.
Js se kupu zdej msi 8800gts overclocked 575/1700 se mi zdi tk da mislim da bom kr zadovoljen..

ja sam zdej je še eno vprašanje, k je relativno zanimivo.
recimo da kupujete grafično kartico in hočete samo najboljše. ali se splača čakati na 9800gtx ali raje 8800 ultra. zdej za 9800gtx govorijo da naj bi samo bila nadomestek za 8800gts, ker še ne nameravajo vreči kraljice ultre s prestola, saj ultra je uzuni šele od maja letos, spet je pa druga zgodba da bo 9800gtx dost boljša od 88000 ultra in da bo spet višek grafičnih kartic, potem je še tretja zadeva, 9800gtx podpira pci-e 2.0, kaj pa 1.0?

A je vredno čakat na 9800gtx? Ali bo ultra še naprej kraljevala vsaj še nekaj časa.

Zanima me vaše mnenje in komentarji.

lep pozdrav.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katero grafično kupiti???

Oddelek: Kaj kupiti
262237 (1850) Pesimist
»

GeForce 9800 GTX je tu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
749780 (7586) tiborrr
»

Nvidia GF9800 GX2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
516267 (4205) mihajlo carr
»

ATI Radeon HD2900PRO , HD2900GT (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1009805 (6420) AapocalypseE
»

7900gs ali 7950gt ali 8800gts ?

Oddelek: Kaj kupiti
271808 (1498) jerry_p

Več podobnih tem