Forum » Elektrotehnika in elektronika » Svinčeni akumulatorji + polnilec
Svinčeni akumulatorji + polnilec
flasha ::
Pozdrav,
Zanima me kje na spletu bi se dalu kupit poceni svinčene akumulatorje, rabil bi takega kot je za modelarstvo (mere nekje 180x40x60) napetost mora imeti 12V, kapaciteta pa okrog 3Ah (malo manj ne igra vloge - priporočeno pa je večRazz,...) Cena pa mora biti do 20€.
Pravtako me zanima če ima kdo kak doma narejen (al pa kuplen) modul za polnjenje svinčenih akumulatorjev, in ga ne uporablja, ter ga je pripravljen odstopit oz. prodat za kakšno simbolično ceno.
LP Nejc
EDIT: gledal sem tale akumulator v HTE: http://b2c.hte.si/article.asp?ArticleID...
Zanima me kje na spletu bi se dalu kupit poceni svinčene akumulatorje, rabil bi takega kot je za modelarstvo (mere nekje 180x40x60) napetost mora imeti 12V, kapaciteta pa okrog 3Ah (malo manj ne igra vloge - priporočeno pa je večRazz,...) Cena pa mora biti do 20€.
Pravtako me zanima če ima kdo kak doma narejen (al pa kuplen) modul za polnjenje svinčenih akumulatorjev, in ga ne uporablja, ter ga je pripravljen odstopit oz. prodat za kakšno simbolično ceno.
LP Nejc
EDIT: gledal sem tale akumulator v HTE: http://b2c.hte.si/article.asp?ArticleID...
- spremenil: flasha ()
TilenS ::
TI akkuji so dobri ja veliko jih uporablja za modelarske in podobne zadeve. Glede polnenja Pb pa ni treba, da je zakompliciran polnilec ker si tok v bistvu akku sam uravnava tako, da mu moraš omejit samo napetost cikliranja na cca. 14,5-15V in je ok. Najboljše pa je če imaš kak navaden usmernik doma in če je res prazen akku mu lahko še omenjiš tok na začetku...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | akumulator dci1.5 (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19859 (15117) | tireleap |
» | UPS-neprekinjeno napajanje (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9413 (6674) | ender |
» | Polnjenje INVALIDSKEGA vozičkaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4720 (3485) | Pyr0Beast |
» | Predelava računalniškega UPS-jaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3778 (3128) | Azrael |
» | Zamenjava akumulatorja v UPSuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2080 (1973) | Pyr0Beast |