» »

Kater procesor v prenosniku do 700€

Kater procesor v prenosniku do 700€

brera ::

Lep pozdrav vsem skupaj!

Iščem prenosnik do max nekje 700€. Namen bo pisarniško delo, word, internet, maili, skype, msn, gledanje filmov, poslušanje glasbe, skratka nezahtevna uporaba.

Torej bolj pomembno kot zmogljivost sama je, da se preveč ne greje, torej da se ventilator ne zaganja prevečkrat in pa da baterija ni fuč že po 2h urah.

No in tu se mi postavi vprašanje, kak procesor naj izberem. Za ta denar dobim:

-celeron M primer primer
- sempron mobile primer
-core duo primer1
-turion 64 x2 primer2

Mora pa bit Toshiba, HP , skratka nekaj, kar naj bi bilo kvalitetno.

Kaj priporočate?
  • spremenil: brera ()

billgates ::

Mislim da je tukaj core duo še najboljša izbira.

zakaj? Zaradi zmogljivosti, gretja in posledično tihosti, zanesljivosti? Kakšna je sploh razlika med celeroni m in dual core (pa ne po zmogljivostih ampak po vzdržljivosti baterije in gretju) ?

Kako je pa s turioni x2 ? Sem našel nekaj zelo zanimivih prenosnikov, vendar ne poznam teh procesorjev.

Potem sem pa našel še tole zelo zanimivo zadevo, morda še najboljša: toshiba a200 Kaj pravite?

Celeron je starejša tehnologija, core dou so manjši in posledično porabijo manj energije. Če pa kje najdeš vzemi novega core 2 duo.

ok, torej se bom celeronu izogibal.

Potem pa samo še to recimo: primerjava turion x2 in pa core duo? Kateri je boljši, se manj greje, manj porabi?

Core 2 duo so že dražji, tako da to ne bo.

janwoolf ::

turion x2 je vroč! raje vzemi c2d

Vzemi raje core duo še raje pa core 2 duo.

zdele sem se pozanimal za HP 530 core duo KLIKNI in me je skor na rit vrglo, ker je prodajalec rekel, da baterija zdrži samo 1,5h do 1,75h. A je to res? Ima pa tole baterijo: Li-Ion baterija (do 2.5h) 4-cell (32WHr)

fosil ::

Celeron ni posebej stara tehnologija, je toliko star kot core duo, problem celerona (in tudi semprona) je, da je kot prvo enojedrni procesor in kot drugo, ne podpira naprednega varčevanja z energijo, torej ne zniža frekvence procesorja kadar ne rabi vse moči. Celeron in Sempron sta mišljena kot zelo poceni zadevi in osebno bi se jima izognil.
Core Duo je danes v primerjavi z modernimi procesorji že nekoliko zastarel, recimo ne podpira 64 bit, kar sicer ni tragično, če nimaš 64 bitnega OS, večji problem pa je, da ga boš našel v prenosnikih starejše zasnove, torej so tudi ostale komponente v teh prenosnikih že nekoliko zastarele.
Turion X2 ni nič kaj vroč, poraba je sicer nekoliko večja od core 2 duo in tudi nekoliko manj zmogljiv je, vendar pa je vseeno bolši od cure duo. Je moderen procesor, podpira 64 bit in ga boš našel tudi v najnovejših prenosnikih z najnovejšimi komponentami. Je pa precej cenejši od core 2 duo, tako da v nižjem razredu je po mojem brez dvoma najboljša odločitev.
Core 2 duo je najboljši, vendar tudi najdražji. Do 700 € ga boš težko našel, razen v kakšnih cenenih prenosnikih.
Tako je!

Gwanaroth ::

> Celeron ni posebej stara tehnologija, je toliko star kot core duo, problem celerona (in tudi semprona) je, da je kot prvo enojedrni procesor in kot drugo, ne podpira naprednega varčevanja z energijo, torej ne zniža frekvence procesorja kadar ne rabi vse moči.

Ne širi dezinformacij.. Sempron že ima cool'n'quiet tehnologijo, kar pomeni, da ko ne rabi polne moči procesorja, le to zniža in s tem privarčuje na bateriji. Celeron pa žal tega nima.
Lights often keep secret hypnosis..

Giller0 ::

Sam imam Turion 64 X2 1.8 in je kar precej vroč.. Ventilator mi gre že rahlo na živce, saj se prižiga na nekaj minut(ko računalnik idla).

Sem ga kupil tri tedne nazaj za isti denar kot iščeš ti(680€). Gre za HPjev model 6715s, vendar ti ga ne bi priporočal, ker ma nekaj smešnih(banalnih) pomankljivosti. Na primer - nima tipk za nastavljanje glasnosti. Ko sem prišel domov in to opazil, sem skoraj popizdil. Ne vem kako si upajo dat v prodajo prenosnik brez tega, pa čeprav gre za nizkocenovno zadevo.

Kar se pa tiče baterije, pa sem kar zadovoljen. Ko prenosnik "idla" v winsih, OS oceni avtonomijo na 4h. Tak da mislim, da 2 uri dela mora zdržat(nisem še testiral).

LP
Jow..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Giller0 ()

MEDENA ::

Če bi bil procesor res tok vroč, ne bi baterija držala 4 ure. Koker vem se da to neprestano vklapljanje ventilatorja izklopit v biosu, verjetno je nastavljen na preveliko občutljivost.
Če pa kupuješ hp-ja se velik bolj splača vzet model 6715b, par deset evrov dražji ampak ima velik več priključkov in boljšo baterijo, model s je res čista sociala.
Tako je!

ccc ::

Celerona se res izogibej. Doma imam nx6110 kar je res slab prenosnik. Baterija drzi cca 3 ure v idlu oz. 1 uro ko se ga uporablja. Ce bi res dober prenosnik kateremu bo zdrzala baterija dolgo dolgo, poglej tud za kakim modelom z manjsim ekranom. Mislim da je toshiba ugodna, drugace pa macbook naprimer. Sam imam tega pa baterija zdrzi v idlu cca 7 do 8 ur kadar je air port izkljucen oz. cca 5 ure pod uporabo.

hm ok, zdej ste me s temi različnimi mnenji o turionu čist zmedli. Tko bom naredu. Niti z core duo niti z turionom x2 ne bom zgrešil, oba sta max, kar se dobi za 700€. Pri turionu dobim 64 bitni procesor, pri core duo pa verjetno manj gretja, tako da ima oboje svoje prednosti. Tako da sedajle grem in kar se mi bo na licu mesta zdelo bolje, bom pač kupil. Hvala vsem za nasvete!

no pa smo doma, z novim DELLom inspiron 6400. Core 2 duo T5300, 120GB, 1GB ram, vista premium, priključki: firewire, bluetooth, 4xusb, s-video, vga, bralec kartic, dvd rw DL, cena pa 799€ . Meni se zdi dobra kupčija.

Pa še podaljšano garancijo na 3 leta sva vzela.

MEDENA ::

najprej rešeč do 700€ potem vzameš za 800€ :\

he he ja sej sem rekel, da se bova odločila na licu mesta. Namen je bil mal bolj skromen prenosnik, ampak punca se je pač odločila za boljšega (kupovala je ona). Sumim, da jo je mal oblika prepričala. Je res lep v primerjavi z vsemi ostalimi, o katerih smo se pogovarjali. Pa še price/performanse je daleč najboljši od vseh, ki sva jih imela priložnost izbirat.

Hvala vsem še enkrat za nasvete, so pomagali glede izbire core 2 duo.

No sej u bistvu stane 700, samo on ga je malo dražje plačal.
klik
Tako je!

ne bo držalo. Ta s tvojega linka nima priloženega operacijskega sistema, poglej v karakteristike. Windows Vista Home Premium pa je ravno ta razlika v ceni. Windowsi so pa bili pogoj. In pa precej drago podaljšanje garancije imajo.

Jest sem še vedno prepričan, da je bil to best buy 8-)

DonMatejo ::

kolk pa je to hiter računalnik, z 1.73Ghz Core 2 Duo? jst imam doma mašino P4 2.8Ghz, a je to primerljivo?

hvala za odgovor... Matej

kupuje se še en prenosnik. Tokrat so omejitve enake, zanima me pa razlika med dual core in core duo procesorji, katerega se bolj splača vzeti z vidika porabe baterije in zmogljivosti? Sta obe verziji delani za prenosnike, ali je dual core mišljen bolj za desktop računalnike?

primer core duo: http://www.ceneje.si/hp-prenosnik-530-g...
in
primer dual core: http://www.ceneje.si/toshiba-satellite-...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik z ATI ali NVIDIA grafično?

Oddelek: Kaj kupiti
131835 (1624) Mr.B
»

Nakup rabljenega PC

Oddelek: Kaj kupiti
6797 (797) _mOuSe_
»