» »

Je to res Ljubezen?

Je to res Ljubezen?

«
1
2

Problem Host ::

živjo!
imam zanimivo temo o kateri bi lahk malo razpravljali... Sprašujem vas kako si razlagate par pri katerem je tip star 25 let, punca pa 15 . Punca je res luštna ... Je res sam to krivo da jo on zavaja al je to res prava ljubezen(tk predlog sm slišo)?
npr kako bi na to pri vas doma gledali da se znajdete v takšnem položaju? oz kako bi se vi postavljali v javnosti?

malo pokomentirajte tole zadevco... Meni se zdi zelo zanimiva ;)

hooger ::

moje mnenje: Tip bi rad samo kresal eno mlado naivno punco (sicer ne razumem zakaj tako mlado). Deklici je pa itaq najbolj zakon, da se lahko postavlja pred kolegicami da ima 10 let starejšega tipa. Itaq ji bo natvezil kako jo ima rad itd....... ko bo prvič dala noge narazn bo za tipa zgodba zaključena.

Problem Host ::

hja po mojem je to to. Mal se bi rada pokazala... V bistvu pa tip ma sam en spimpan avto in nč druga več. Ne razumem če v njem vidi sam too da jo lahk pelje kam in pa "resnično laž"

Problem Host ::

am... npr kak bi pa razumeli to, da če se ona s tabo doskrat pogovarja po tel in pozapravi tudi ppo pol ure, pač da ji nekak ni useen zate... in da na koncu celo pove da bi začela s tabo, pač da bi njega pustila (npr KAO da najjde novga tipa nek u šoli).
bi lahko taki punci vrjel kaj? bi se lahk pusto čakat npr mesec da bi to uresničla? (ti je tud neki do punce... njej pa ti tud dost pomeniš);)

mare_ ::

[ot]Ti veš, na kakšnem forumu to sprašuješ?:D[/ot]

BluPhenix ::

Ko se poročita 45 letni moški in 35 letna ženska nihče ne gleda čudno. Pa tudi, ko se 85 letna ženska in 70 letni moški ...

Pri tej relaciji je problem edino to, da je punca mladoletna in da lahko njega ovadijo.

Sicer pa ... ne bit mevža in ji povej kaj čutiš do nje ...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

suntrace1 ::

25 let star tip bi moral biti že razvita oseba, predvsem mislim mentalno, ker se mi niti ne sanja, kakšno potešitev najde v odnosu s 15 letnico. 10 let razlike v teh letih, je kot 50 letnik s 20 letnico.

Sicer pa, kolikor se še spomnim teh let, ti ne pomaga nič. Punca ne bo pustila za tega frajerja, ker je le starejši od nje in se ne upa narediti konec, pa tud same ne vejo koga in kaj sploh imajo rade v teh letih, ker se jim okus in osebnost šele začenjata razvijat.

Problem Host ::

ok, direkt bom reku. s punco se že gledama dva mesca... tipa pa jo je strah pustit (zaka... tip je čudn... reko da se bo ubil če ga pusti... to men ona rekla) in zaj naj bi bil edini fini razloga da mu da konc. Zj pa do šole še 9 dni... Nekak že mama use zmenen, prpravlen kk bo ono tretje... (samo pač govorila te "zakon" stvari)
ka pravte je to za počakat če ti punca sama takle pove? :\
tipa pa razbit na prvem ovinku>:D

p.s. ne čudn gledat mojo temu... Usak človek ma učas probleme... Jst mam pač takega (in je tud po mojem mnenju primeren za ložo)

hvala

Thomas ::

A load of bullshit, kaj je ljubezen in kaj ni. Seveda, da je ljubezen. Prav mogoče. Če ni zakonita, ljubezen je še vedno. Prav mogoče.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

username ::

15 let je res nekam malo, ampak iz večine komentarjev pač veje nevoščljivost do tipa, ki ima na voljo luštno punco. Ne obsojajte in ne moralizirajte, ker ste(smo) sami popolnoma isti!
Že OP vidi problem v tem samo zaradi tega, ker bi tisto luštno pupiko rad sam porival, potem pa njeno sedanjo zvezo poskuša pokazati v slabi luči. Tako delajo slabiči.
Priznaj si, oni tip, ki ima tisto bejbo, je pač bolj pravi moški kot ti, bolj zna z ženskami, skratka njo privlači - ti pa je pač ne privlačiš. Nauči biti bolj privlačen, ne išči pa bolnih izgovorov, zakaj stvari niso take, kot bi po tvojem morale biti.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

#000000 ::

Mah dej ti prej mal spili pisanje po forumih, ne moreš pisat (zaka.... poj pa una djava k je ta povedava... de je una bla...) kaj je to zaen bull-šit.

Napiš komplet besedilo, al pa ničesare ne napiši, ne pa neke ... dajat vmes.

Pazi da te ne bo tip prefukal nazadnje pa te bo še baba pustila zarad sošolca ki ima boljši skuter. :D LP

Avby ::

Očitno še zelo malo veš o ženskah. Kaj takemu sploh reči? Probaj pa boš videl. Boš vsaj dobil nek uvodni šnelkurz. Pa še en stavek mi je padel v oči. Da si napisal kako je luštna. Se ti ne zdi da je tukaj problem? In da če nebi bila tako fejst luštna, da ti nebi zdaj tega spraševal na forumih? Tako da se tudi malo vprašaj o svoji iskrenosti.

Moje mnenje? Živega te bo olupala. Nimaš nekih realnih dolgoročnih možnosti. ;)

Ejsi_Disi ::

Pomoje pa to ni ljubezen, ampak zaljubljenost.
Rock n' roll ain't noise pollution!

strictom ::

Nekdo se je pa v fazanko zatrupo. Pokaži ji na oldschool način. Roki ji tolk zavij nazaj za hrbet da boš tik pred tem da ji zlomiš potem pa reč da je itak še drek nebi povohal.

Recept za uspeh. Verjemi.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

DimmniBurek ::

KOlikor mam jaz izkušnje z bejbami, to ni prava ljubezen, je pa zaljubljenost. prava ljubezen nastane po pol leta-letu, mogoče več ali manj, odvisno od človeka. Upam da veš kaj hočem reči... Ne moreš met osebe isto rad prej ko začneš z njo, alpa po enem letu odličnih trenutkov, in razumevanja in usega dobrega IN HUDEGA!!!
In še en zelo koristen napotek:
NE DELAJ PLANOV. Nikoli. Bolj kot planiraš, bolj te udari naključje. Sem se že dostkrat opekel in upam da se ne bom več tako. Če je vmes ljubezen je pa še toliko hujše. Lahko planiraš da greš jutri v trgovino, ampak to je tudi vse. Skoraj nikoli se ne izide po planih.Ena stvar ne gre po planu in se vse zruši. Spontanost je najboljša, in nič te ne more presenetiti. Vem da si zaljubljen in da si punce želiš(čeprav ima 15let to ne pomeni da se ne da). Če ona tudi tako čuti do tebe se bo otresla tipa. Če ne, potem se ne bo. samo ne ji težit in morit. Morš ji mal pustit dihat...
Vsaj jaz sem mel take izkušnje. Bolj kot si drezal, slabše je. Pusti ji dihat...

P.S.: Tudi če ima tip 25let še ne pomeni da je ne more imet rad. Neki je v njej, da je začel z njo. ZA sex prej dobiš kako 18-20letnico kot pa 15, vsaj meni se tako zdi, nevem...
There Is No Stronger Drug Than Reality

BluPhenix ::

Dimni burek, ja čakaj, moraš potem ločevati skupno planiranje in svoje planiranje. NEkaj planiranja je vedno dobrodošlega, sploh skupnega. Pa ne govorim samo o dogovarjanju skupnega dopusta, ampak kako voziti po tej skupni poti. Glede lastnega planiranja pa.... čisto odvisno od para, načeloma pa če je pristna komunikacija in zveza ni preveč represivna z ene ali druge strani se da marsikaj naredit.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

michel ::

Ne sprašuj tega po forumih, saj samo ti veš kako, kaj, kdaj in zakaj?
Če pa ne veš potem TI nisi zrel za to zvezo.

K0K0 ::

ok, direkt bom reku. s punco se že gledama dva mesca... tipa pa jo je strah pustit (zaka... tip je čudn... reko da se bo ubil če ga pusti... to men ona rekla) in zaj naj bi bil edini fini razloga da mu da konc. Zj pa do šole še 9 dni... Nekak že mama use zmenen, prpravlen kk bo ono tretje... (samo pač govorila te "zakon" stvari)


Punca naklada! :\
A bi ti zamenu izkušeno 25 letnco z lepim avtom za 15 letno smrklo ? >:D

Problem Host ::

ok vsakem posebej ne morem odg... pa dobr. Mal bom jst tud kritičen do drugih (vas, določenih) ni moja prva zveza tole oz ne planiram svoje prve, po mojem ste tud vi bli kdaj v ktiro "nesrečno" zacepani je tak ne? no pa smo tam

in tud tle se ne gre za sex... iz moje strani... za te stvari je usak dan lahk druga... pa ker mi ni do takega vsakdana lih ker bi rad nekomu kj zaupo... in te stvari k si lahk pač dva izmenjata...
ok toole je mal mim... pa dobr...
tnx onim k razumejo zaka sm se razpiso tle na TEM foromu:\

urkoman ::

Računalnik si kupi, pa potem kaj pametnega upraši...
Urko Žurko

strictom ::

Prej pa vpraši da ti konfiguracijo sestavimo za 1500€.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

DimmniBurek ::

Kaj ste eni tako "računalniški"?
Pač, če vi niste še bili (ne)srečno zaljubljeni, to še ne pomeni da ne more biti nekdo drug...
Glede planiranja sem pa to mislu: Kolega forumaš nima resne zveze(še), ampak že planira kako se bo vse odvilo in kam bosta šla skupaj...
Jaz sem tudi letos planiral nekaj z eno žensko, pa je vse skup palo v vodo in sem bil pol 2 tedna usa čuden...

Če pša maš resno punco in recimo živita skupaj, pol pa valda bosta planirala dopust skupaj, pa nedeljsko večerjo. Ne bosta pa planirala divjega sexa na pralnem stroju po večerji, ker pol to zgubi čar:D
There Is No Stronger Drug Than Reality

Wh!tE ::

Upraš njenga tipa ce ma se kksno poslednjo zeljo predn nardi samomor =)
Me, the vanquisher

strictom ::

Js pravim da je moja metoda še vedno najboljš!

Sicer pa zakaj je ne vprašaš če bi ona unga njenga zajebanga čefurčka (sklepam da je čefur, ker si samo tile dobivajo 10 mlajše!) kdaj prevarala ane?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

;-) ::

hAh kira tema:D

Sam opažam tud v našem kraju velike razlike v letih. Ko sm bil še v osnovni je en tip od tukaj star okoli 25 let hodo z eno 14 letno, zdej gre ona v srednjo šolo, jo je pusto pa ma spet mlajšo... WTF kaj vidi na otrocih

Sploh pa nevem kaj punce vidjo na takih tale z mojga primera živi v čefuskem delu mesta, nosi široke hlače, kič okol vrata vozi renault 5 z nekimi low-cost litimi feltnami nima pa niti osnovne šole.

Liker ::

...reko da se bo ubil če ga pusti...

Takih zadev ni prevec lahkotno za jemat.
En na pol prijatelj s treninga je izjavil enako, in se ustrelil se isti dan ko ga je dolgoletna punca pustila. Je bil pac vedno moz beseda, res skoda da tudi v tem primeru.

Iz mojih izkusenj izpred desetlja in pol si upam trdit da najveckrat dekleta sama pri teh letih iscejo taksne odrasle moske. Se spomnim koncem osnovne sole, ko se je ene par sosolk hvalilo s svojimi fanti-studenti. Mi fantje smo bili pa takrat seveda premladi in preneumni da bi se sploh sekirali :D
Tako da dostikrat gre tu za to da punce isecjo nekoga vsaj priblizno mentalno odraslega, pac dejstvo je da moski v tem ravno ne briljirajo nekako do svojega 20-ga leta.

iNooby ::

da nisi ki to ti?pa nas sprašuješ tu po forumu :))
Haters gonna hate...

Glodko ::

Sploh pa nevem kaj punce vidjo na takih tale z mojga primera živi v čefuskem delu mesta, nosi široke hlače, kič okol vrata vozi renault 5 z nekimi low-cost litimi feltnami nima pa niti osnovne šole.

Žalostna resnica! Tut jst sem meu podoben primer. Ful, ampak res ful mi je bla luštna neka punca, sva se spoznala, klepetala, tralala hopsasa, dokler je nism uprašu če bi šla kdaj z mano vn, pol se je pa vse končal. Pazi jo vidm še isti tedn pred lokalno picerijo, ko glih pleza nekmu tipu na motor. Takrat sm pogruntu kje sm biu prekratk:D , jebiga js sm meu sm kompjutr on pa high-end motor + keš.

Drgač pa tole s 15-letnico je mal smešn. Glede na to da si ti (predvidevam) mentalno na vrhuncu, ona za razliko od tebe razmišla total drgač. Ona ma v glavi druge vrednote in cilje, nenazadje tut če se boš z njo spečal ne bo dolg trajal (ni 100% je pa 99%). Kr enostavn jo boš začel ovirat, ti si že meu nekej punc, si že pretipal neki joškic in češplic, ona pa je še zelena in predvidevam da se bo kmal naveličala stacionarnega teritorija:D .

Divja Svinja ::

Neka moja sošolka hodi z 27letnim tipom:)) 0:) 0:) 0:)

Zgodovina sprememb…

;-) ::

Ja zaj pa vemo kaka je razlika če nevemo kok si ti star vsaj:D lahk da si na faxu>:D

Divja Svinja ::

jaz sn 13 sošolka je pa 14 ali 15

glinik ::

Ah s puncami je res hecno. Če nista 100% za skup sledi naslednji stavek. Ne moreš bit z njo in brez nje :) To je malo za dvig raspoloženja ...

Zaljubljenost je totalno plehko in kratkoročno stanje. Pri parih nad 20 let ponavadi traja do 3-4 let (to je dokazano). Po tem času nastopi prava ljubezen, če sploh!

Telo proizvaja v stanju zaljubljenosti hormone sreče itd itd, torej za vse je poskrbela s pomočjo kemije mati narava. Zakaj se to dogaja? Da ljudje nebi izumrli, človeška vrsta se mora obnavljati! Za kaj podrobnejše stvari se sami potrudite ;)

Kdo ima $$$, dober avto itd... Ta je seveda 1. na lestvici izvoljencev. Tako pač je to, samica bo si bo nasla vedno najbolšega možnega samca v svoji druzbi. To ni nič novega ... Potem si še lahko športnik, predvsem nogometaš ... Al pa si glavna faca v mestu, taki imajo tudi polne roke dela :D Predvsem samozavest rade iščejo predstavnice ženskega spola in še in še bi lahko debatirali :D

Pa srečno na iskanju ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

Karaya 52 ::

8-O Ah, samski stan ma svoje prednosti. :D V SŠ mi je šlo na živce ta ženska "sla" po starejših. Da so ženske bile mentalno bol razvite se nisem in se ne bom nikoli strinjal, so pa bol pragmatične! Da hodi 25 letnik s 15 letno bi se resno zamislil. Tudi če zgleda kot...

K0K0 ::

Problem Host jest te čist razumem, sam če če bi blo punci do zveze bi že pustila unga tipa. Pomoje si zanjo sam dobr prjatu pri katerem se lahko malo potoži, ker ni vse tko idealno kot si je to ona predstavljala. Verjetno ti veš čas razlaga njegove napake, ti pa si misliš kako bi ji bilo lahko pri tebi lepo itd...

Pokaži da si dec in ji postavi ultimat! 8-) Reci da ima natanko 7 dni časa da se odloči med vama.
Če bo kej preveč jamrala da ne more itd... se obrni in pojdi na pivo, da bo lahko v miru razmislila >:D.
Če misli resno se bo odločila zate. Če ne pa si boš prišparal par mesecev nesrečne ljubezni in lažnega upanja. Vsekakor boš v obeh primerih na boljšem kot si sedaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: K0K0 ()

R33D3M33R ::

Ah, 7 dni. Naj se odloči takoj...
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Problem Host ::

no ena noč je za nami... odgovorov se je kar nekaj nabralo :) ja no tale zadnji odg (naj ji postavim ultimat) me je že enkrat prej mikal... in to tudi študiram da bom naredil ... samo naj pride pravi čas.
se pa tudi strinjam da punce take "premlade" vidjo sam keš in avto... tud jst nimam motorja, ne avta, ne kar bi se neki kazu u javnosti ker tk "čudak" pa spet nočem bit (marsikir drug med vami tudi ne,a ?) mam le eno Mac mašino ki pa je ne nosim po lokalih

bil sem pa tudi z marsikatero... z nobeno nisem mel takih problemov... a vendar do te punce mi je blo vedno nekaj več kot do drugih... ne vem drugačna je (pa jebi ga)

mislim pa tudi če neb punce (določene) gledale tak na materialne dobrine kot gledajo bi blo mogoč use drgač... sej ne rečem da so izleti v dvoje, avto iitd... sam pizda neka meja more bit punči!!!!

:\

DimmniBurek ::

Posebna je ker je težko dostopna. Ali nedostopna, kakor hočeš...
Če bi ti takoj skočila v objem to nebi blo več isto... Verjemi mi.
In pr teh letih logično da nimaš avta in nevem česa, tudi če bi imel je brezveze kačit babe za dolgo zvezo s materialnimi dobrinami. Ker to spet ni to... ČE se ti gre za sex, pol pride prav kak motor ali avto...:D
There Is No Stronger Drug Than Reality

Problem Host ::

maš prav... nedostopna je... neki časa... tko mam občutek (ker jo dobr poznam) da sprobuje.
če se bi šlo za sex bi tle odprl drugo temo >:D
za take reči lahk uzamem fotrov avto... gremo malo na offroad da se izognem policajom in sm tam, kjer se ponavadi zvečir zahaja in sex jee tam... sam men ni lih do takega preverznega sexa... ne rečem da ne pride prav al pa kei .. sam se mi zdi da z osebo k se mata rada itd se lahk ta "pogruntavščina" odvija čist drgač...
ne vem no... men pomen če maš nekoga k mu lahk zaupaš... pač toplina je pr ljudeh potrebna...

ultimat... bo to res pomagal?:\

Daliborg ::

dete pri teh letih se ne ve kaj bi z vsemi temi igracami ki ji svet opnuja bi jaz rekel. Pac potrebuje jih par po buc dobit(v prenesenem pomenu), neki kar ji bo pustil malce trde koze, in sele takrat bo mogoce zacela razumevati kaj od partnerja sploh zeli. Glede tega ali je ljubezen ali ne, pa se strinjam s Thomasom, seveda je to ljubezen a kaj ti to pomaga ce lahko to mero ljubezni kosa z veliko drugimi. Kar se tvojga primera tice bi ti jaz svetoval da probas svoj trnek parkrat vrzt za to ribo, kar bos pa vec naredil se bos pa v naslednjih leti samo se posmejal na vse to. Pa naj se najde korenjak ki mi bo velel "samo 1x se zaljubis", kajti to je sele bullsghit ! Ti glej da je na svetu cca. 2/3 zensk pa 1/3 tipov, pa ti bo marsikatera se prehitr dol padla( v smislu da se ji ne bos pustil kar tako manipulirati z custvi).

Lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Karaya 52 ::

Če boš skos okol nje brenčal kot vešča okoli plamena potem ne boš dosegel željenega. :) Se strinjam, dj ji ultimat, če ne bo hotla nič za to. Bo pa kera druga čez kak čas. Na silo oz. z dolgim pregovarjanjem prepričat koga v zvezo pomoje ni THE stvar. Čez par let se boš smejal svojemu postu če ga boš šel brati. Drugače pa mislim da je dobro imet neko slabo izkušnjo. Pogled na ljubezen (plus leta) se tako precej spremeni in verjamem je pri nekaterih tako tudi prav. lp

Problem Host ::

slabe izkušnje pridejo vedn prav...
am... ne okol nje ne skačem kot vešča ;) pač ker sam mal vem da to ni dobr...

spoštujem take kot si ti master d. vesel sm takega odg in ostali:\

c00L3r ::

15 in 25 let je prevelika razlika. 15 in 18 še gre, vse drugo po mojem mnenju že meji na ped...lijo. 18 in 19 letnice pa so že primerne za "starejše" fante. To je samo moje mnenje, če ima kdo drugačnega tudi prav...

Problem Host ::

zarad ene take stavri bolj lepo rečeno punce si lahk ob prelepe dni, ki tii jih "proizvaja" s svojim čakanjem...
je pa res pr men da se mal preveči sekiram za to zadevo, kar je tk čist bv... sploh ne vem zaka... ful mi pomeni, dost sma že skoz dala (ga je že prevarala z mano)... eh dost blo za dans... za ta teden... jutr je pon grem delat... mogoč kiro spoznam ;)

Glodko ::

ful mi pomeni, dost sma že skoz dala (ga je že prevarala z mano)...


Sta pa res že velik skoz dala, svaka vama čast. Mislim bull shit, dej mal se poglej 25 let si str. Ko boš dolga leta skrbel za svojo družino, vzgajal in hranil otroke in ženi stal ob strani ko se bosta le stežka finančno prebijala iz mesca v mesc, da ne omenjam bolezni boš pa lahko rekel da sta že nekaj skoz dala.

Problem Host ::

7ejccc nisi prebral usega... nism jst 25 let star in nism jst tisti k me bo pustila. star sm dobrih 17. preber mal še enkrat pa pol komentiri . tnx

Daedalus ::

Ayd, en pragmatičen odgovor.

Punca je stara 15, se pravi je legalna (pod 15 let so zakonsko "prepovedane/prepovedani") za starejše partnerje. Sicer nisem nek advokat 10let+ razlik za partnerje pri teh letih, sam če sta si všeč, zakaj ne? Mogoče rata, mogoče ne. Isto gemblanje vedno, rezultati pa variirajo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Glodko ::

OK sm se zmotu pr letih, sorry. Kljub temu pa 17-letni mulc ne more rečt da je z neko punco dal že velik čez. Mislm vsaj glede na tvoj opis dogodivščin ki sta jih že dala čez.

Wh!tE ::

Mogoce te testira, mogoce je pa res tko zabita in ma take tezave s tipu. Ce velja slednje se sploh ne bi zapletu z njo, ker bog nm je dau se miljon slovenk, tko na oko =) ce pa to tud ne gre, pa prtisn nanjo nej se odloc. Ampak to mors tko z občutku. K bi solato delu. Mors dt prov dost kisa in vode skup da dobis dobro solato =)

Čakanje nikol ni bla dobra stvar ;)
Me, the vanquisher

Problem Host ::

7ejccc a morem napisat ka sma use delala? miislim da to ni pterbno in tudi kaj drugega tudi ne>:D

Glodko ::

Ne strinjam se z izrazom "da si z nekom že velik dal čez"! Na kratko; če si ga namoču, zato nisi še noben heroj, po 20-30+ letih skupnega življenja pa lahko rečeš da si z nekom že nekej dal skoz.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ljubezen na daljavo... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9311712 (8391) D3m
»

Študent star 24 ima rad 16 letno dekle! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21953622 (42253) Rias Gremory
»

Pedofilija- definirajmo! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12527333 (17080) Oldi
»

To res ni normalno (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
847924 (5479) robert512
»

Moski "problemi" z zenskami :) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
33222786 (13538) Tear_DR0P

Več podobnih tem