» »

DVD za kamero

DVD za kamero

zack069 ::

Ola, pri snemanju z kamero se mi je naenkrat prikazal na displeju dvd in mi javil da ne more več pisat po njem in ne brat... zato ga tudi nisem mogel zaključit...kamera mi namreč prebere posnetke na dvd-ju, razen zadnjih treh, kjer naredi čez sliko vprašaj....sicer sem z programom isobuster našel nekaj na dvd-ju, vendar pa ne morem ničesar shranit, ker nimam registrirane verzije...zanima me če imate kak drug program, ki bi se to dalo naredit??

hvala

zack069 ::

a noben ne ve ???

kurjač ::

A si pričakoval da bo kdo vedel? Vprašaj na servis
Za vse, ki nabavljate kamere vedite, da je trak zakon (kaseta). Izogibajte se kot hudič križa kamer z diski, DVDji in raznim karticam!!!!

aljazh ::

No, no, Kurjač, tole je pa precej pogumna trditev. Kamere z dvdji so najbrž res mimosunek, neizmenljivi diski imajo tudi kar nekaj pomanjljivosti, toda spominske kartice? Njihova cena iz dneva v dan pada, hkrati pa imajo vse prednosti izmenljivega diska in večino prednosti kasete. IMO je prihodnost prav v spominskih karticah, disk pa je le neka vmesna faza, dokler 32GB in večje flash memory enote ne postanejo cenejše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: aljazh ()

kurjač ::

Med snemanjem lahko pride do nezaželjenega sesutja ali karkoli že. Pri snemanju na trak lahko kamero celo vržeš po tleh in potegneš iz nje kaseto. A se ti upaš z kamero ki snema na disk, DVD ali kartico snemat ohcet ali pa kakšen izredno pomemben dogodek?
Jajca ti bodo utrgal za tak spodrsljaj, pa ne mislt da na pamet govorim.

aljazh ::

Če bi pozorno prebral, bi videl, da sem zapisal, da so dvd kamere en velik mimosunek. Tudi za diske sem dejal, da imajo še številne pomanjkljivosti. A kljub temu se že uporabljajo za ENG, tudi v Sloveniji. Npr. Firestore FS-3. Seveda je za backup vedno še kaseta v kameri. Če ne drugega se včasih zgodi, da se iztakne Firewire kabel, ki povezuje kamero in Firestore enoto. Prihodnost pa je v karticah, saj združujejo najboljše od diska (hiter zajem, možnost snemanja različnih formatov) in mnoge prednsoti kaset (trpežnost, vzdržljvost, saj nimajo nobenih premikajočih se sestavnih delov). Mimogrede, Panasonic že ima ENG kamero, ki snema izključno na kartice (P2) in nekatere tuje televizijske hiše jo že uporabljajo.

A treba je vedeti, ali se pogovarjamo o consumer ali pro opremi. Če govorimo o consumer, si niti s kamero na kaseto ne bi upal iti snemati poroko. Pro zadeve so pa že toliko dodelane, da je možnost napak minimalna ne glede na medij, če govorimo o normalnih pogojih uporabe.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

digitalna video kamera

Oddelek: Kaj kupiti
354002 (2739) T-h-o-r
»

Nakup VIDEOKAMERE - z zapisovanjem na...?

Oddelek: Kaj kupiti
273640 (2951) franci
»

Katero KAMERO naj vzamem?

Oddelek: Kaj kupiti
173354 (2205) Luciano
»

Katero kamero kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
395074 (3913) Gwanaroth
»

Kater tip kamere kupiti?!

Oddelek: Kaj kupiti
483990 (3141) nodes

Več podobnih tem