Forum » Strojna oprema » problemi z grafično
problemi z grafično
luksy ::
Živjo. Glede na to, da nisem nek znalec hardware-a bi vas prosil za pomoč ali nasvete, odvisno od problema.
Konfiguracija je sledeča:
Intel Core 2 Duo 6400 @ 2,13ghz
Mainboard: Gigabyte 8I945GZME-RH
chipset: gigabyte 82945G
2gb ddr2 sdram
nvidia geforce 8800 gts 320mb (asus)
napajalnik trust 370w
windows vista 64x
monitor samsung syncmaster 223bw 22'' widescreen (1680x1050)
preden sem imel geforce 8800 sem imel 7900 (na WinXP), kera mi je crknla iz neznanega razloga ampak se bojim, da mi računalnik ne hladi dovolj. Nato sem kupil GeForce 8800 gts kera mi ni delala na winxp, ker se mi je vedno pojavil blue screen (temno moder), ko se je vse v windowsih zagnalo. Dal sem gor Visto v upanju da bo boljš in je res. Vse normalno dela, probal Lost Planet demo v najvisji kvaliteti in resoluciji, vse normalno deluje, Call of Juarez, Tomb Raider Anniversity enako. Bojim se igrati igre daljši čas, ker ne vem če imam dobro opremo noter za grafično. Asus Smartdoc ni še narejen za 64 bitno Visto pa ne morem videt temperaturo kartice. Vista mi daja oceno 1,0 za grafično iz ne vem katerega razloga, enako pa tudi SiSoftwareova Sandra pravi da nimam 3d grafičnega pogona, igre pa normalno (odlično) delujejo. Čudni so mi simptomi. Ne vem če naj ignoriram te podatke programov al naj pač normalno igram, ker zadeva očitno normalno deluje.
Žal ne vem kater cooler mam, od kartice cooler pa normalno deluje. Oz. se vrti, zdej s kakšno hitrostjo pa ne vem. Kaj pravite na situacijo?
Hvala!
Konfiguracija je sledeča:
Intel Core 2 Duo 6400 @ 2,13ghz
Mainboard: Gigabyte 8I945GZME-RH
chipset: gigabyte 82945G
2gb ddr2 sdram
nvidia geforce 8800 gts 320mb (asus)
napajalnik trust 370w
windows vista 64x
monitor samsung syncmaster 223bw 22'' widescreen (1680x1050)
preden sem imel geforce 8800 sem imel 7900 (na WinXP), kera mi je crknla iz neznanega razloga ampak se bojim, da mi računalnik ne hladi dovolj. Nato sem kupil GeForce 8800 gts kera mi ni delala na winxp, ker se mi je vedno pojavil blue screen (temno moder), ko se je vse v windowsih zagnalo. Dal sem gor Visto v upanju da bo boljš in je res. Vse normalno dela, probal Lost Planet demo v najvisji kvaliteti in resoluciji, vse normalno deluje, Call of Juarez, Tomb Raider Anniversity enako. Bojim se igrati igre daljši čas, ker ne vem če imam dobro opremo noter za grafično. Asus Smartdoc ni še narejen za 64 bitno Visto pa ne morem videt temperaturo kartice. Vista mi daja oceno 1,0 za grafično iz ne vem katerega razloga, enako pa tudi SiSoftwareova Sandra pravi da nimam 3d grafičnega pogona, igre pa normalno (odlično) delujejo. Čudni so mi simptomi. Ne vem če naj ignoriram te podatke programov al naj pač normalno igram, ker zadeva očitno normalno deluje.
Žal ne vem kater cooler mam, od kartice cooler pa normalno deluje. Oz. se vrti, zdej s kakšno hitrostjo pa ne vem. Kaj pravite na situacijo?
Hvala!
dzinks63 ::
Po sestavi računalnika imaš napajalnik hudo na meji. Tako da tega menjaj čim prej za npr : 550W. Če ti bo potem normalno delalo OK, drugače se pa spet javi.
luksy ::
Se mi je zdelo ja. V tem primeru pa prosim za priporočilo, firmo, trgovino, etc... (nazadnje kupujem v JAE ampak karkoli je priporočljivo kar je dobavljivo). Enega od teh dveh mogoče?
dukenukem ::
jup bo lc 550w čist ql ,un k ma 14cm fan ,če se ti greje ,pa naštimaj kak ventilator na ohišje,spredaj da vleče notr, zadaj pa ven ,pa te grafe ,je treba vsake tolko odpret pokrov in spodaj spucat prah, ker se ga nabere na rebra pod pokrovom
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | GeForce 8800GT (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Strojna oprema | 58305 (39332) | msms |
» | Nakup računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7910 (5899) | Goli |
» | Nakup PC-ja (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4757 (4008) | Xtra |
» | IGRALNI RAČUNALNIK DO 550€Oddelek: Kaj kupiti | 3402 (3402) | deadzone93 |
» | Hiter test nVidia GeForce 8800 GTX (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 18298 (11881) | Pesimist |