Forum » Pomoč in nasveti » Problemi ob zagonu računalnika
Problemi ob zagonu računalnika
Bangoo ::
Imam nasleden problem. Ko prižgem računalnik se zažene in pride do namizja windowsov(vsaj ponavadi je tako) do tu izgleda da deluje normalno. Zače se odpirat NOD. Medtem se pa ekran naenkrat ugasne in ne morem nič. (Včasih se to zgodi takoj ko še piše welcome in ne pri odpiranju NOD-a) Reset ne deluje. Edina rešitev je da ga ugasnem na napajalniku. Potem poskusim znova. V parih poskusih mi ponavadi uspe prižgati računalnik tako da deluje. Zanimivo je, da če se enkrat prižge normalno deluje brez problemov do novega zagona.
Na računalniku imam na novo inštalirane WinXP SP2. Poskušal sem z antivirusnimi programi pa noben ne najde nč. Poskusu sm tud že s programi za popravlanje registrov pa nč. Tko da zdej ne vem kaj še lohk probam.
Se komu kej sanja kaj bi lohk blo?
Na računalniku imam na novo inštalirane WinXP SP2. Poskušal sem z antivirusnimi programi pa noben ne najde nč. Poskusu sm tud že s programi za popravlanje registrov pa nč. Tko da zdej ne vem kaj še lohk probam.
Se komu kej sanja kaj bi lohk blo?
bukev ::
izposojena tema.
prenosnik dell latitude c610, cca 3leta star.
med zagonom se zaustavi po nalaganju driverjev (zadnja stvar je AGP440), nato se izklopi in prične ponoven zagon. po nalaganju driverjev zazna nepravilen izklop in predlaga več možnosti vklopa, med drugimi tudi safe mode. ne glede na to, katero možnost izberem se prenosnik ponovno izklopi in nato lahko ta postopek ponavljam v nedogled.
pred enim mesecem se mi je zgodilo popolnoma isto, zadevo sem popravil (za en mesec) s ponovnim formatiranjem diska.računalnik je deloval normalno. disk sem preveril (everest) in je bil ok. sedaj se je zadeva ponovila. ima kdo kakšno idejo kaj odpoveduje?
bukev
disk je fujitsu 60 gb
prenosnik dell latitude c610, cca 3leta star.
med zagonom se zaustavi po nalaganju driverjev (zadnja stvar je AGP440), nato se izklopi in prične ponoven zagon. po nalaganju driverjev zazna nepravilen izklop in predlaga več možnosti vklopa, med drugimi tudi safe mode. ne glede na to, katero možnost izberem se prenosnik ponovno izklopi in nato lahko ta postopek ponavljam v nedogled.
pred enim mesecem se mi je zgodilo popolnoma isto, zadevo sem popravil (za en mesec) s ponovnim formatiranjem diska.računalnik je deloval normalno. disk sem preveril (everest) in je bil ok. sedaj se je zadeva ponovila. ima kdo kakšno idejo kaj odpoveduje?
bukev
disk je fujitsu 60 gb
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bukev ()
5er--> ::
Lakho odpoveduje disk (kaj pravi S.M.A.R.T?), ram, chipset na matični...
Kot prvo probaj testirat z Memtest-om.
Kot prvo probaj testirat z Memtest-om.
Macx95 ::
Bangoo. Čekiraj ustreznost napajalnika in preglej matično ploščo.
Glede na tvoj opis bi znal biti problem v napajalniku. Napajalnik ima špico obremenitve prav pri vklopu PC-ja(veliko požre prvi zagon diska).
Glede na tvoj opis bi znal biti problem v napajalniku. Napajalnik ima špico obremenitve prav pri vklopu PC-ja(veliko požre prvi zagon diska).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Macx95 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problemi z grafično in SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 3305 (2711) | Rippy |
» | Windows xp bluescreenOddelek: Pomoč in nasveti | 2152 (1833) | Duhec |
» | Zmrzovanje računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 887 (795) | `ripper` |
» | Težave z Club3D Geforce 7600GS AGP in videom - vsaj mislimOddelek: Pomoč in nasveti | 2064 (1626) | denisxt |
» | Računalnik se konstantno resetiraOddelek: Pomoč in nasveti | 2127 (1884) | Teta Pehta |