Forum » Elektrotehnika in elektronika » Megla - mist maker
Megla - mist maker
e.r.c. ::
Evo tkole. Doma mamo tole stvarco: klik In se mi zdi prov luštna k tkole lepo meglco dela iz vode...
.. Sam čez nekej časa me je pa že začel zanimat. Koko pa to sploh dela... Js bi tut nekej takga imu v sob. Mi tamladi pa itaq mal šparamo z denarjem. Tko da sm najprej pomislu... Kaj pa če bi to doma naredu, sam poj pa druga stvar. 1. Mi še kr ni jasn koko to dela sploh, tko da prosim če kdo ve da mal zadevo obrazloži, pa če marbit res kdo ve če bi se kej takga dal nardit doma.
... Nism pa čisti začetnik v teh stvareh tko da mi ni treba govorit kaj je spajkalnik pa take stvari. Mam precej tega doma. Hobi pa to
Že v naprej hvala za odgovore!
.. Sam čez nekej časa me je pa že začel zanimat. Koko pa to sploh dela... Js bi tut nekej takga imu v sob. Mi tamladi pa itaq mal šparamo z denarjem. Tko da sm najprej pomislu... Kaj pa če bi to doma naredu, sam poj pa druga stvar. 1. Mi še kr ni jasn koko to dela sploh, tko da prosim če kdo ve da mal zadevo obrazloži, pa če marbit res kdo ve če bi se kej takga dal nardit doma.
... Nism pa čisti začetnik v teh stvareh tko da mi ni treba govorit kaj je spajkalnik pa take stvari. Mam precej tega doma. Hobi pa to
Že v naprej hvala za odgovore!
- spremenil: Azrael ()
Azrael ::
They use a submerged piezoelectric crystal somewhat underneath the surface of the water to broadcast an ultrasonic beam upwards. This puts high frequency waves on the surface, where surface tension causes some of the wave crests to pinch off into microscopic droplets that are propelled into the air, where they float around as mist. It doesn't heat the water, and it doesn't produce water vapor, which is transparent. They make lots of teeny tiny droplets which, if the sides of your container aren't high enough, will float outside the bowl and get everything around them very wet. They don't work well if submerged too deeply in the water, and they don't usually put out a large volume of mist like you'd see in a theatrical production (for that I think they use dry ice and it's a completely different process).
Hope that helps.
več
Nekoč je bil Slo-tech.
e.r.c. ::
ja nekak zej zastop kako to dela...sam drug del me pa še zmerej zanima: Se to da doma nardit? Je sploh možn? Sliš ne ne kot kakšn bau bau....zgleda pa tut tko izi!!
s53zo ::
Ej, super. Tudi jaz sem že razmišljaj o tem, kako to deluje. Zdaj mi je malo bolj jasno...
S
S
aLch ::
Čau^^ Am mene neki zanima... Js sm ta tedn kupLa to napravco..pač s stojaLom ured pa use...No in k jz prkLopm to na eLektriko se na napravci sam Lučke spreminjajo megle pa ni & ni....vodo sm nalila v posodo,bi jo mogla kam drugam? u eLektriko je biu prikLučm usaj 40minut & so se skoz menjavale samo lučke,megle ni blo....hvaLa usem za pomoč^^
Azrael ::
Pozdravljena na forumu, aLch.
To je tehnični forum in za začetek bi zahteval, da piseš sestavke vsaj približno slovnično pravilno. "Umetniško" oblikovane in okrašene sestavke, kot je tvoj, je težko brati in to marsikoga odvrne od tega, da bi sploh napisal odgovor, čeprav mogoče ve rešitev.
Torej ravno nasprotno od tega kar pričakuješ.
V tvojem vprašanju pa manjka pomemben podatek, s katero napravo (tip/ proizvajalec) imaš težave. Vse le niso enake.
To je tehnični forum in za začetek bi zahteval, da piseš sestavke vsaj približno slovnično pravilno. "Umetniško" oblikovane in okrašene sestavke, kot je tvoj, je težko brati in to marsikoga odvrne od tega, da bi sploh napisal odgovor, čeprav mogoče ve rešitev.
Torej ravno nasprotno od tega kar pričakuješ.
V tvojem vprašanju pa manjka pomemben podatek, s katero napravo (tip/ proizvajalec) imaš težave. Vse le niso enake.
Nekoč je bil Slo-tech.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Azrael ()
flasha ::
Čau^^ Am mene neki zanima... Js sm ta tedn kupLa to napravco..pač s stojaLom ured pa use...No in k jz prkLopm to na eLektriko se na napravci sam Lučke spreminjajo megle pa ni & ni....vodo sm nalila v posodo,bi jo mogla kam drugam? u eLektriko je biu prikLučm usaj 40minut & so se skoz menjavale samo lučke,megle ni blo....hvaLa usem za pomoč^^
nalij več vode... gor na tej aparaturci je takšen mostiček, preko tega more biti voda... glej da je vode noter tolko da je cela aparatura pod vodo, nič nesme gledat vun.
AnjaNja ::
Obujam temo iz naftalina. Namreč tole stvarco Avalon vodno fontano, ki dela meglo z led lučkami imam tudi jaz. Zdaj je pa problem, ker delajo samo še 4 lučke. Se tole še da kje dobit ali pa je opcija dat kakemu električarju popravit?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AnjaNja ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Še vedno ni jasno, zakaj je na Zemlji vodaOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6455 (3846) | Aston_11 |
» | Ime za elektro trgovino (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6618 (3893) | deadbeef |
⊘ | vodik??Oddelek: Šola | 2273 (1763) | tomi66 |
» | Akvarij in voda v njemOddelek: Loža | 13121 (12504) | levaky |
» | Water-cooling Reservoir Theory and Construction GuideOddelek: Hlajenje in modifikacije | 983 (886) | VASkO |