» »

eBay vprašanje

eBay vprašanje

mmmmmm ::

Zdravo!!!
Jaz kr precej kopujem prek eBaya,pa me nekaj zanima....recimo kjer dobiš original račun od prodajalca je spodaj napisano koliko dobiš nazaj davka(MwSt.),pa me zanima če lahko ta davek kje dobiš nazaj,če kdo to prakticira,kam moraš it(carina...),ker pri nekaterih računih so kr lepe vsote:)))

Hvala za nasvet....




LP MAtej

opeter ::

Kot fizična oseba davka ne moreš zahtevati nazaj, kot pravna oseba oz. podjetje pa lahko. Ti bodo rgui povedali kako in kaj.

Lahko pa malo pobrskaš po Uradnem listu RS in po spletni strani najdi.si.

Dodge ::

Amm sicer ti bom posredoval informacije tako kot sem jih dobil jaz glede tega, torej če kupuješ pri certificiranih prodajalcih itd. pač ne kupuješ od neke fizične osebe ampak od nekega podjetja, ki pač prodaja na ebayu je stvar taka, da ti mislim da znotraj EU niti ne zaračunajo davka, davek moraš plačati če npr. kupuješ iz ZDA, kjer pa ti naj bi tudi poslali neko potrdilo, ki bi služilo kot račun in ga lahko uveljaviš za vračilo davka.
Lep pozdrav , A.Š.

Nikonja ::

Kolk jaz vem davek ne plačuješ če nisi rezident te države, sploh ni odvisno katera država, za shoping na internetu ker so itak ze vse cene brez davka !

OZZY ::

Davek v vsakem primeru plačaš in to državi iz katere je prodajalec - če je seveda pravna oseba. Če pa je fizična pa seveda tega ni. Od fizične osebe tudi ne moreš zahtevat, da ti da račun če gre za rabljeno stvar - če ga ima toliko bolje.

Carino plačaš samo v primeru,d a naročuješ iz države, ki ni iz EU. V vsakem primeru pa če kupuješ novo stvar in pri pravnih osebah ti morajo dat račun.
Aja pa za davek anzaj..je bilo že povedano....lahko zahtevaš če si pravna oseba in ne fizična - to velja v primeru, da kupuješ iz EU.
Če pa kupuješ in ne EU moraš dobiti izpoljnen tisit tax-free obrazec da lahko karkoli zahtevaš (če si seveda fizična oseba), če si pa pravna pa tko al tko.
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OZZY ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kupovanje brez davka v ostalih državah EU

Oddelek: Loža
164728 (4124) Šimpanz
»

Uvozne dajatve in DDV pri nakupu rabljenega blaga - ZAKAJ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12927594 (25438) chinko
»

Kupim v tujini, prodam v slo. Kot podjetje. Davek?

Oddelek: Loža
316711 (5502) darkolord
»

Nakup računalnika/rač. opreme na podjetje

Oddelek: Loža
113284 (2945) Malajlo
»

Metro - vracilo davka

Oddelek: Kaj kupiti
204714 (4207) NiggerBob

Več podobnih tem