» »

Podiplomski študij na EF

Podiplomski študij na EF

jrtjtejtt ::

Razimšljam, da bi prihodnje leto vpisal podiplomski študij na EF. Diplomiral bom na FDV, pa me zanima če ima kdo izkušnje s prehodom iz enega faksa na drugi. Predvsem me zanima če je nujno imeti veliko (ekonomskega) predznanja za uspešno dokončanje podiplomca, oziroma, če se da s trdim delom in voljo narest študij, tudi če nisi prej štiri leta zapravljal čas na EF, ampak na FDV.

IceIceBaby ::

Jaz trenutno končujem VŠ študij na organizaciji in managementu (kranj). Drugo leto se bom vpisal naprej na bolonjski magisterski program na EF. V referatu so rekli, da ni nobenih problemov z vpisom. Enostavno prineseš vse potrebne papirje in naprej študiraš pri njih. Če je slučajno omejitev vpisa se izvaja selekcija glede na povprečno oceno. Sicer se bom vpisal izredno, ampak verjetno je postopek podoben.

Kar se pa tiče samega znanja ekonomije je pa pomoje odvisno za kakšen program se boš odločil. Jaz grem na marketing in kolikor sem gledal program in predmete zadeva nebi smela biti preveč težavna, tudi če nimaš neke hude ekonomske podlage.

Po drugi strani pa verjetno kakšen drug program zahteva več ekonomskega predznanja. Najboljše je, da si pogledaš kaj točno nameravaš študirat in si malo pogledaš predmete, učne načrte itd.

jrtjtejtt ::

Za vpis vem da ni težav, moram narest dva diferencialca in to je to.

Bolj je vsebina problem. Najbolj zanimiv se mi zdi študij poslovne informatike, mislim, da je to dokaj perspektivno. Glavna dilema, ki se poraja v moji glavi je, ali ta študij "stoji" sam od sebe, oziroma če je v igričarskem jeziku stand-alone verzija. Da lahko novo znanje pridobiš oziroma uporabiš brez da bi se učil tist, kar so se na EF na dodiplomcu. Zato bi blo dobr, da bi se oglasil kdo, ki je bil v podobni situaciji kt jst.

Gledal sm tud program poslovodenje in organizacija, za kterga piše, d je dobr za ljudi, k na dodiplomski stopnji niso mel podjetniške izobrazbe, pa tud na forumih sm zasledil, da je to dejansko ponavljanje 4 let dodiplomca. Če majo tak pogram, pol predvidevam, da so druge smeri na podiplomcu bolj odvisne od predhodnega znanja.

kst ti boš verjetn mel s tem manj težav, oziroma nč, ker FOV je le boilj ekonomska kot FDV. Eddino kar sm jst mel je blo 90 ur temeljev ekonomije.

Ted ::

Na EPF v Mariboru ne rabiš delat nobenih diferencialcev, poglej programe če se najdeš.
Mah...

jrtjtejtt ::

Bolj težko na EPF, ker sem že udobno nameščen v lj. Ni mi za spreminjat okolja. Zanima me samo, če ma kdo izkušnje s prehodom iz ene usmeritve na drugo. Če je zaj****, če se moreš dost za nazaj učit?

LjubimPeezde ::

Kaj na FDVu nimate kakšena programa ki bi te zanimal?>:D
Prodajajo bučke ne?....

jrtjtejtt ::

FDV itak same buče, še to ne. Buče so bolj koristne. Da pa ne bom krivičen, dobr te naučijo obračat dejstva in prodajat ljudem meglo, pa iz muhe delat Godzillo.

SIcer tud na EF niso ravn višek znanja (preberi Mrkaićevo: To so bile svete krave). Na EF grem zato, ker bi rad mal ekonomske izobrazbe, da se mogoč zaposlim kje v zasebnem sektorju, v javnem nočem delat.

b4ngbr0 ::

zdi se mi malo hecno, da bi človek moral delat diferencialne za podiplomski študij tako da še enkrat preveri v referatu na EF. sicer pa EF ali EPF, oboje je eno veliko sranje... samo dosti teorije ti potiskajo v glave in sila malo prakse. no, sicer pa je tako ali tako pri nas vse samo v papirju ;)

IceIceBaby ::

Če hočeš prakso greš v službo, kjer lahko potem naučeno teorijo uporabljaš :)

Ted ::

Mislim da majo na EPF-u predavanja tudi v Ljubljani.
Mah...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Magisterij EPF ali EF?

Oddelek: Šola
193227 (1446) kombi
»

Vzporedni študij ekonomije

Oddelek: Šola
339327 (5112) Meridian
»

kam na podiplomca?

Oddelek: Šola
225976 (5023) bajsibajsi
»

FRI vs. Ekonomska fakulteta - Poslovna informatika

Oddelek: Šola
3613529 (7569) barb99
»

redni ali izredni študij?

Oddelek: Šola
510092 (9778) xCore

Več podobnih tem