Forum » Programiranje » [java] server in client (potrebujem pomoč)
[java] server in client (potrebujem pomoč)
xpolhecx ::
Pozdrav vsem,
ker mi je dolgčas, sem se spravu delat neko aplikacijo v Javi (ne mislit da mam preveč prostega časa). Pa bi potreboval en nasvet. Rad bi nardil nek server, ki bo vedno tekel na mojem računalniku. Ko pa bi se nekdo povezal nanj, bi se moral prijavit z uporabniškim imenom in geslom, ki bodo shranjeni na serverju, najprej v datoteki, kasneje pa jih bom shranu v bazo. Torej, ko se uporabnik prijavi, bi se moralo geslo preverit, pa ne vem kako naj to nardim. Dejansko, ko se odpre socket, sta server in client že povezana. Šele potem lahko posredujem uporabniško ime in geslo, prej ga tak ne morem, če ni povezave med njima ane? Potem pa če na serverju najde uporabnika, se povezava obdrži, drugače pa se socket zapre. Je to vredu razmišljanje, al je treba razmišljat v kakšni drugi smeri? Nimam pa ideje kako posredovat username in password serverju.
vsak namig bi bil več kot dobrodošel
hvala in LP
ker mi je dolgčas, sem se spravu delat neko aplikacijo v Javi (ne mislit da mam preveč prostega časa). Pa bi potreboval en nasvet. Rad bi nardil nek server, ki bo vedno tekel na mojem računalniku. Ko pa bi se nekdo povezal nanj, bi se moral prijavit z uporabniškim imenom in geslom, ki bodo shranjeni na serverju, najprej v datoteki, kasneje pa jih bom shranu v bazo. Torej, ko se uporabnik prijavi, bi se moralo geslo preverit, pa ne vem kako naj to nardim. Dejansko, ko se odpre socket, sta server in client že povezana. Šele potem lahko posredujem uporabniško ime in geslo, prej ga tak ne morem, če ni povezave med njima ane? Potem pa če na serverju najde uporabnika, se povezava obdrži, drugače pa se socket zapre. Je to vredu razmišljanje, al je treba razmišljat v kakšni drugi smeri? Nimam pa ideje kako posredovat username in password serverju.
vsak namig bi bil več kot dobrodošel
hvala in LP
morbo ::
Username in pwd lahko pošlješ kot lastnost nekega predmeta (Uporabnik, npr.) in ga pošlješ preko toka ObjectOutputStream / ObjectInputStream. Predmet mora implementirat Serializable.
salesky ::
Na IBM-jevi strani imaš tutorial o SSL povezavi in povezovanju z certifikati. Tud nekaj kode dobiš zravn.
LP
LP
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Težave z MySQL povezavoOddelek: Izdelava spletišč | 3263 (2868) | la_mer |
| » | Flash CS4 password access AS 3.0Oddelek: Programiranje | 1857 (1599) | 680x0 |
| » | Windows Server 2008 network sharingOddelek: Operacijski sistemi | 2782 (2483) | mazupan |
| » | Mojstri še enkrat Crossover povezava - POMOČOddelek: Omrežja in internet | 2314 (1872) | MrStein |
| » | kak se na slohostingu postav forum in katerega?Oddelek: Izdelava spletišč | 2692 (2336) | Klemenn |