» »

hja.. disk ma tezave :P

hja.. disk ma tezave :P

BB4l ::

imam tri diske - hitachi 200gb (2 particiji, na eni postavljeni windowsi), WD caviar 250gb sataII in par let star maxtor 120gb
no tkole je. ze neki casa nazaj, se je zgodil, da je med defragom zastekal celoten sistem in je pomagal samo hard reset. na zacetku sem za to krivil o&o defrag, ker se je zgodilo samo takrat, ko sem z njim defragmentiral, drugace pa ni bilo problemov, celo ko sem z raznimi programi pregledoval diske. no, potem sem formatiral racunalo in na sveze nalozene windowse nalozil diskeeperja. delovalo je do.. 2 dni nazaj, torej kak teden. dva dni nazaj, se sam od sebe racunalnik spet zastekal. ok, resetiram. danes pa spet. in to 3x zapored!!! enkrat od sebe, drugic med defragom in potem spet od sebe! opazil pa sem, da zasteka le med aktivnostjo WD caviar diska. ce defragmentiram ta disk, vse zasteka, oz. ko se je med surfanjem po internetu za par trenutkov oglasil ta disk (ja, zadnje case se med branjem podatkov nekam glasno oglasa. nic klenkanja, ampak samo glasnejse oglasanje), potem pa je sledil zastek. sedaj spet defragmentiram, da vidim kaj bo..

aja, prvikrat sem, ko sem defragmentiral, izgubil vse stvari ki so se prenasale prek utorrenta, tako da je bil program ko sem ga naslednjic zagnal prazen.

prilagam se s.m.a.r. screenshot.

ce lahko kdorkoli kakorkoli pomaga. sicer imam garancijo se 2 leti, ampak ce mogoce ni pokvarjen disk? LP :)
"We ride together, we die together...BadBoys4life!!!"

iNDigo_Child ::

Ali veš vsaj, kateri disku od teh treh, ki jih imaš, dela težave??? Glede na to da ti winsi zaštekajo, bi reku, da na tistem, na katerem maš naložene... čeprav nimam pojma, kaj bi bil problem, bi probal najprej winse še enkrat naložit, brez, da bi na enem disku particije delal, če pa to ne bi šlo, bi pač winse na drug disk probu instalirat. Če ti to še zmer dela, pol po moje niso krivi diski.
Svet pripada tistemu, ki ga najbolj ljubi!

BB4l ::

sem omenil, da po mojem dela tezave WD caviar, saj se ob defragmentiranju tega diska, vedno sistem obesi. vendar ne vem, zakaj bi vse zastekalo, ce je ta disk pokvarjen. :s formatiral sem 6.8. (malo vec kot teden dni nazaj) in je bilo nekaj casa vse vredu. sedaj pa spet. pregledal sem tudi z memtestom, ce so slucajno rami krivi, pa je vse vredu.. sicer sem za diske pognal le kratek test (2 minutni), a so pokazali da je vse uredu..
"We ride together, we die together...BadBoys4life!!!"

iNDigo_Child ::

Glede na to, da ti caviar dela probleme, pa da na njem nimaš windowsov, pol bi ga jaz na tvojem mestu izklopil za nekaj časa...če winsi pol delujejo normalno, bi pol js naredu tko, da bi caviarja nesu na drug comp (k frendu al pa kam), ga prištekal tam in ga probal defragat tam...če mu zašteka tko k je tebi, pol je neki narobe z diskom...

edit: ups, sm površen bralec...ampak... če nisi probu še defraga nardit na drugem kompu, ti to močno priporočam, ker le tako boš vedel, če je z diskom kaj narobe (ker da bi dva kompa isto pi*darijo delala, ne verjamem)
Svet pripada tistemu, ki ga najbolj ljubi!

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Škrtanje" trdega diska

Oddelek: Strojna oprema
141805 (1337) GTX970
»

Pomoč pri diagnozi trdega diska.

Oddelek: Strojna oprema
5741 (573) WarpedGone