» »

Katero uro?

Katero uro?

enxtip ::

Ziwjo, odločam se za nakup ročne ure -digitalne seveda. Pa me zanima katero mi priporočate do 170 eur. (+-10eur.)
Torej iščem bolj športno uro, ki ima višinometer, termometer, ter barometer. Osredotočen sem na te tri funkcije. Gledal sem nekaj Suunto ur, vendar so kar drage, ter nekaj casio ur. Znamka mi niti ni toliko pomembna. Pa se nekaj me zanima, če te ure z vgrajenim višinometrom pokažejo solidno višino?

Hvala
Lp

Highlag ::

Višino kažejo glede na to kako dobro jo ti umeriš in kako stabilen je zračni tlak. Ni to nek inštrument, ki bi ti ves čas kazal točno višino tako kot ti kaže točno uro. Za točno višino rabiš kakšen GPS.

Recimo greš na en hrib. Veš na kakšni višini je štart, pokličeš za informacije, da ti povedo lokalni zračni tlak , vneseš v uro in potem ti ura nekaj časa kaže spremembo višine še kar točno.
Never trust a computer you can't throw out a window

Trdi ::

Spremembo višine ura kaže dobro. Suunto "ure" so pa primarno merilci pulza, za športnike cene so pa primerne za dobljeni izdelek. Višinometri za manj denarja so manj natančni, ti malce dražji pa so zelo solidni, samo skalibirarni morajo biti, kot pravi Highlag.

Sam iščem eno preprosto športno uro okoli 40-45 evrov s štoparico. V bistvu samo eno solidno štoparico rabim (vmesni časi, odštevanje, intervali ipd) za na roko. Pregledno. :)
Trdota d.o.o.

gt55gre ::

Casio so zlo ok ure 8-)

El Nino ::

Po dolgem času oživljam temo. Kupujem novo uro, digitalno. Zelo mi je všeč ta model: http://www.casio-europe.com/it/watch/sp..., ki jo ima moj oče in je izjemno zadovoljen. Mi je pa cena skoraj malo previsoka, vendar ostaja alternativa in sicer malo starejši Casiov model PRG-110 7-ver, ki je po videzu identičen tej, vendar nima 'wave ceptorja'. Dalo bi se jo dobit na e-bayu.

Zanima me, če pozna še kdo kako dobro alternativo tej uri, kake druge znamke. Funkcije alla višinomer, barometer, termometer, ipd... mi niso tako pomembne. Zgornji dve sicer to imajo, vendar me pri njiju privlači predvsem videz.

Kriteriji bi pa bili: kovinski pas, pregleden display, da je kolikor toliko velika in ima štoparico. Cena 300€ +/- 20€ max (pri nas, potem že probam na e-bayu zrihtat bolj pocen).

Hvala za odgovore in LP

krho ::

No pa se zraven pridružim še jaz. Iščem moško "elegantno" analogno uro. Cena 200€ max 250€. Safrno steklo, po možnosti še iz Titanija. Če ima digitalen datum še toliko bolje, drugače raje vidim, da je brez.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sportna Ura

Oddelek: Kaj kupiti
153600 (2705) tomaz-
»

Nova anketa: še nosite zapestno uro? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
6010082 (8773) macgajver
»

Ura z baro in višinometrom?

Oddelek: Znanost in tehnologija
152948 (2749) krneki0001

Več podobnih tem