Forum » Pomoč in nasveti » Nadgradnja ram-a na prenosniku
Nadgradnja ram-a na prenosniku
OVID ::
LP!
Lani sem kupil hp nx6310 z 512mb ram-a. Ker delam dosti na photoshopu močno pogrešam več ram-ov (takrat pač zaradi financ nisem mogel več kupit).
Zdaj pa ne vem točno, ali mam 2x256 ali 1x512, torej ali mam prosto 1 režo ali ne.
Zanima pa me koliko ram-a je sploh smiselno dokupiti, da bo ta v celoti izkoriščen, pa katero verzijo ram-a sploh kupit?
Plis za pomoč, hvala!
Lani sem kupil hp nx6310 z 512mb ram-a. Ker delam dosti na photoshopu močno pogrešam več ram-ov (takrat pač zaradi financ nisem mogel več kupit).
Zdaj pa ne vem točno, ali mam 2x256 ali 1x512, torej ali mam prosto 1 režo ali ne.
Zanima pa me koliko ram-a je sploh smiselno dokupiti, da bo ta v celoti izkoriščen, pa katero verzijo ram-a sploh kupit?
Plis za pomoč, hvala!
kljucavnicar ::
Nevem ravno kje si ti kupil ta prenosnik ampak na Mimovrste piše da imaš še en slot prost in maticna podpira do 4096MB. Vendar ce je comp se vedno v garancij je bolje nesti na servis in njim reči koliko rama hočeš, pa ti bojo oni zamenjali.
roccco ::
Eh pojdi v prvo štacuno z računalniško robo, pa ti bojo pogledal kakšna je situacija. Če je prostor ti bodo vgradili 512/1024mb pa je stvar opravljena.
lp
lp
Sem že naredo, imam 1x 512MB ddr2 266mhz, 1 slot prost
Torej pade 1GB ram-a, samo mi še povejte ali mora bit tqa iste frekvence al lahko kupim z 667MHZ?
Torej pade 1GB ram-a, samo mi še povejte ali mora bit tqa iste frekvence al lahko kupim z 667MHZ?
hvala, zanima me še koliko frekvenca vpliva na hitrost, recimo je med 1GB 500 (ali 667) in 1GB 800 dost razlike?
kljucavnicar ::
Ej ne to kr en ram kupt, ram more biti prou za hp prenosnik.
Kot je tale: HP Compaq DDRII 1GB 667MHz
Kot je tale: HP Compaq DDRII 1GB 667MHz
5er--> ::
Če imaš 2 rama, bosta pol oba delala na frekvenci počasnejšega (verjetno tega, ki ga že imaš no3).
Lahko, da boš rabil prav ram za HP-ja, mogoče bo pa delal katerikoli... tejle brand proizvajalci radi zaklepajo stvari.
Lahko, da boš rabil prav ram za HP-ja, mogoče bo pa delal katerikoli... tejle brand proizvajalci radi zaklepajo stvari.
Adrijan0 ::
O, no ja to je 533mhz. Drugače niso niti tako dragi, če ne rabiš dat notr ravno od HP-ja.
Aja, 1gb od patriota 667mhz so 44€. Če bi ti delali se pa moraš kje drugje pozanimat.
Aja, 1gb od patriota 667mhz so 44€. Če bi ti delali se pa moraš kje drugje pozanimat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Adrijan0 ()
torej, zdaj sem zavil v prvo computer trgovino, not mi je dal 1GB ddr2 667mhz za 55evrov, vse je lepo zaznalo in že laufa,vidim da sem preveč kompliciro:P
hvala vsem za odgovore
hvala vsem za odgovore
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nadgradnja ram-a prenosnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1492 (1387) | Erikk |
» | LAPTOP ramOddelek: Strojna oprema | 962 (837) | Hexenšus |
» | Prenosnik in ramOddelek: Kaj kupiti | 1764 (1638) | niaeva |
» | RAMIOddelek: Strojna oprema | 1484 (1250) | [_MW_] |
» | Kje kupiti star RAM za prenosnik?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4909 (4344) | Smukecc |