» »

Nadgradnja ram-a na prenosniku

Nadgradnja ram-a na prenosniku

OVID ::

LP!

Lani sem kupil hp nx6310 z 512mb ram-a. Ker delam dosti na photoshopu močno pogrešam več ram-ov (takrat pač zaradi financ nisem mogel več kupit).
Zdaj pa ne vem točno, ali mam 2x256 ali 1x512, torej ali mam prosto 1 režo ali ne.
Zanima pa me koliko ram-a je sploh smiselno dokupiti, da bo ta v celoti izkoriščen, pa katero verzijo ram-a sploh kupit?

Plis za pomoč, hvala!

kljucavnicar ::

Nevem ravno kje si ti kupil ta prenosnik ampak na Mimovrste piše da imaš še en slot prost in maticna podpira do 4096MB. Vendar ce je comp se vedno v garancij je bolje nesti na servis in njim reči koliko rama hočeš, pa ti bojo oni zamenjali.

roccco ::

Eh pojdi v prvo štacuno z računalniško robo, pa ti bojo pogledal kakšna je situacija. Če je prostor ti bodo vgradili 512/1024mb pa je stvar opravljena.

lp

feliche ::

Instaliraj CPU-z programček, pa ti bo vse jasno.
lp

Sem že naredo, imam 1x 512MB ddr2 266mhz, 1 slot prost

Torej pade 1GB ram-a, samo mi še povejte ali mora bit tqa iste frekvence al lahko kupim z 667MHZ?

pranko ::

Frekvenca ni važna!

hvala, zanima me še koliko frekvenca vpliva na hitrost, recimo je med 1GB 500 (ali 667) in 1GB 800 dost razlike?

kljucavnicar ::

Ej ne to kr en ram kupt, ram more biti prou za hp prenosnik.
Kot je tale: HP Compaq DDRII 1GB 667MHz

5er--> ::

Če imaš 2 rama, bosta pol oba delala na frekvenci počasnejšega (verjetno tega, ki ga že imaš no3).
Lahko, da boš rabil prav ram za HP-ja, mogoče bo pa delal katerikoli... tejle brand proizvajalci radi zaklepajo stvari.

Adrijan0 ::

Kako maš lahko ddr2 266mhz?

ewo kaj mi je izpisal program

torej, tukaj je proizvajalec samsung, zakaj bi pol moral kupit original hp,
pa frekvenca piše 266mhz, al si narobe razlagam

zdaj vsak mi pravi drugač, in sem rahlo zmeden....

Adrijan0 ::

O, no ja to je 533mhz. Drugače niso niti tako dragi, če ne rabiš dat notr ravno od HP-ja.

Aja, 1gb od patriota 667mhz so 44€. Če bi ti delali se pa moraš kje drugje pozanimat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Adrijan0 ()

torej, zdaj sem zavil v prvo computer trgovino, not mi je dal 1GB ddr2 667mhz za 55evrov, vse je lepo zaznalo in že laufa,vidim da sem preveč kompliciro:P

hvala vsem za odgovore

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nadgradnja ram-a prenosnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
61492 (1387) Erikk
»

LAPTOP ram

Oddelek: Strojna oprema
13962 (837) Hexenšus