» »

preizkus mature

preizkus mature

pozorhudmaček ::

Preizkus, pač. Test, je bil lahek, da to ni bilo za verjet. Ko smo prvič pisal, smo vsi naenkrat dobil šut in nam je prfoksa za slovo, sama rekla, da nas ne bo spustila na maturo, sedaj je bil pa na osnovnošolski ravni 5,6 razreda. Interpretaciji sta bili dve:Tantadruje(vodena) in Matkova Tina(nevodena). Izbral sem Matkovo Tino, ker mi nekako bolj "leži". Pisal sem dobro, vendar sem na koncu zabredel v ponavljanje enih in istih stavkov. Vseeno se mi zdi, da sem poudaril glavne značilnosti, interpretacija je bila dobra, glavno junakinjo in njeno bedno pehanje sem dodobra poudaril z eksplozivnostjo narave.

Kako je pa vam šlo?!

Loki ::

ok...
slovnica: isto kot pri tebi, na ravni osnovne sole ....
esej:
jest sem tut izbral matkovo tino, predvsem zato, ker sem bolj poznal povest kot tandadruja ter zato, ker so bila tako vprasanja kot tudi sam odlomek pri tantadruju malo "cudna". sem probal mal v mislih napravt, pa dalj kot od obnove nisem prisel.

easy v glavnem. :))
upejmo, da bo tko tut, ko se bo slo zares.
I left my wallet in El Segundo

trillian ::

ampak letos ni matkove tine...
ali sem pa jaz totalno zgresila naslov. :)

katerega leta sta bila vidva na maturi?

love, trillian.
"The generation of random numbers is too important to be left to chance"

rasta ::

obstaja še poklicna matura ... + še en predmet, pa se jim šteje kot naša (gimnazijska) matura. majo pa matkovo tino pa tantadruja, mi pa take bukle ... majke jim ... ;(

pozorhudmaček ::

Jah fora je v tem, da narediš še dodatni predmet, ki je na ravni mature, in tako prideš na enako ko "je" matura. Vsaj, tako imajo ene univerzitete narejene, sicer je pa to za vaše dobro, saj se učite predvsem Zase. Ali se mogoče motim?!

Loki ::

trillian hehe...
poklicna matura + dodaten predmet NI isto kot prava matura - z prvo lahko prides sam na ene dolocene faxe, ki imajo sploh sanso zato (npr. univ racunalnistvo, elektrika, strojnistvo, pedagoska... so ok, kaka pravna ali jeziki odpadejo).
I left my wallet in El Segundo

trillian ::

nisem vedela, da ima poklicna matura druge knjige.
hm.. in vi ste tudi danes pisali.
ne razumem zakaj potrebujemo dva maturi?
a to je tako kot zakljucni izpiti?

res ne poznam podrocja.

love, trillian.
"The generation of random numbers is too important to be left to chance"

NoUse4AName ::

tisti ki so na racunalniski/strojni/ekonomski.. soli lahko opravljajo poklicno maturo in z njo pridejo na nekatere fakultete ki so se odlocile da bojo sprejemale tudi tiste iz poklicne mature.

trillian ::

a to so taki boj hands-on predmeti, kot je tehnika, elektrotehnika, strojnistvo, kvackanje?

kul.
a so navadni predmeti tudi kaj lazji, ali je to samo stvar, ki so jo naredili, da uciteljem ne bi zmanjkalo dela?
ker mi res ni jasno, zakaj potrebujemo dva testa za predmet kot je slovenscina.

love, trillian.


"The generation of random numbers is too important to be left to chance"

SkIDiver ::

Neumetnostni del besedila je šel na izi. Kar se tiče pa umetnostnega sem pisal pa matkovo tino , se prav ne vodeno interpetacijo, ker tantadruja nikol nism prebral. No v pičlih 35 minutah sm napisu 2 strani kar je okol 400-500 besed. Najmanj mislm da jih more bit 200, uglavnm zadel sm bistvo v piko kot mi to vedno rata pr eseju. Neumetnostni del sm rešval pa 25 minut. Edini šit je ko ne smeš met GSM pr roki, da bi se z njim zabaval tistih dovgočasnih 35 minut:D

trillian kokr smo mi primerjal pri rednem pouku imamo matematiko težjo kot ima gimnazija v Novem mestu, za slovenščino je pa tako al tako obrnjena do amena tko da zahteva svoje pa če se stegneš pred njo. To je to. Mi kot tehnična srednja šola imamo na izbiro matematika ali tuj jezik 1, slovenščina je vsepovsod seveda, potlej imamo pa še strokovne predmete. Jz sm gostinski tehnik in imam pod strokovni predmet strežbo, kuharstvo in pa ekonomijo. Če bi pa hotu na univerzitetni program pa moram pač opravljat še 5 predmet, katerega univerza razpiše za določen program. Nč posebenga, mogoče mal lažje al pa tudi ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

pozorhudmaček ::

2 testa sta predvsem zaradi lažjega slednjega, oziroma zaradi razdeljenosti.

Sam bi šel na Matematiko, vendar me v teh 3 letih prfoks ni še nč nauču. Vse je samo prepisovanje, prfoks ponavad prnese Oscarja Wilda, med uro gre kar ven iz razreda, en teden prej nam da pole, ki so ISTE, kot tiste, ki jih bomo pisali, rešuje jih pa vedno eni in isti. Plonkaš lahko, kot za stavo. Neverjetno sedim en meter pred njim, polo na mizo in prepisujem iz nje. Razred je v kurcu, saj ne zna razčlenit niti osnovnih enačb, o odvodih nima pojma, še manj pa o integralih(če čisto odkrito povem, o slednjih, tudi sam ne vem kaj dosti). Vse bi lahko poudaril z enim stavkom:Še dobro, da imamo angleščino:)

Poleg tega, me je presenetel, da bo na poklicni maturi, kar 70% teorije.

NoUse4AName ::

trillian: ja navadni predmeti kot na primer matematika so veliko lazji, ker majo za polovico manj snovi.

trillian ::

hvala fantje.

love, trillian.
"The generation of random numbers is too important to be left to chance"


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tema jutrišnje mature iz SLO

Oddelek: Šola
214938 (4516) Mediator
»

poklicna matura 2003 slovenščina - dela?

Oddelek: Šola
474995 (4332) malal
»

Kako je s pogojno pozitivno oceno na poklicni maturi?

Oddelek: Šola
227763 (7554) Microsoft
»

Slovnica pred vrati! (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
525102 (4430) rasta
»

Matura

Oddelek: Novice / Obvestila
383044 (3044) Ziga Dolhar

Več podobnih tem