» »

Hot spoti?

Hot spoti?

Racunalnik ::

Ker nimam pojma me zanima par stvari od teh hotspotov.Ce vklopim wifi na notesniku se ponavadi pojavijo 4 tocke,na katerokoli se priklopim ne gre notr.
Zanima me kako se sploh priklopis in kako prepoznas javno dostopno tocko?
To samo kliknes gor in gres na explorer in dela al kaj?
Ali je na obmocju Litije in malo visje kaksna taka tocko da jo notesnik ulovi?

podbevna ::

Hor spoti so komercialni (plačljivi) dostopi do neta. Logiraš se na Wlan mrežo, ki izgleda nezaklenjena, nato pa moraš omogočiti java scritpe v internet brskalniku. Ti ti omogočijo plačilo prek predplačniških kartic, kredinih ali podobno in štejejo minute.

Hot spoti so na letališčih (tudi na Brniku), želežniških in drugih mestih kjer se giba in čaka veliko ljudi. V Litiji dvomim. Za zastonj mrežo še nisem slišal...

Racunalnik ::

Aha se mi zdi da sem zasledu da so tudi zastonj,sedaj ko se je stvar ze dobro razsirila.
Kaj a ce najdes hotspot od koga privat,kako bi mu lahko napisal da se zelis priklopit na njegovo mrezo ce ti dovoli za kaksnih 5 minut?

BoBr ::

Odklenjen wifi ni ravno hotspot je pa vseeno koristno. Ah, če ljudje ne znajo zaklenit svojih signalov potem jih jaz po potrebi veselo izkoristim. Najbolj mi je všeč ko nujno rabiš internet sredi katerikoli mesta, samo tok da prebereš maile. Še vedno sem našel točko, tudi če je neko "zabačeno selo" :))
Zdaj če je to prepovedano ali ne je druga debata. Bolj je odgovoren tisti ki ni poskrbel za svojo mrežo.
Seveda ne pozabimo na moralo in etiko. Recimo ne hodimo v lokal pit samo vodo s pipe ker je zastonj, pa bi jo lahko.
Also known as "Intel-aš".

Racunalnik ::

Ce nobenemu ne skodujes zakaj nebi izkoristil tiste tocke,nihce ne bo umrl zarad tega.

Zdele sem se priklopil na NETGEAR,pravi da sem konektan,ampak explorer pa nobene strani ne odpre(signa excelent),ali je treba kej nastavit?

Matheeew ::

Če ne bom nihče umru zaradi tega, še ne pomeni, da nobenemu ne škoduješ...

BoBr ::

Potem le ni nedolžno odlkenjena ta točka. Več verjetnosti je zakaj ne dela preko točno tega "soseda". Predlagam da najdeš drugo odlkenjeno točko, bo sigurno hitreje.
Also known as "Intel-aš".

Racunalnik ::

Prvic to delam in sem raje vprasal.
Za vse pise zaklenjene,tale se je pa normalno povezala.;islim vseeno da bi moral preko te tocke ali wirelessa narediti novo omrezno skupino da bi delal?

BoBr ::

Kakšno omrežno skupino neki. Če ne dela ne dela.
Also known as "Intel-aš".

Racunalnik ::

Matheew mal pretiravas,v zraku je javno,ce se ne zasciti je njegov problem,jest pa samo malo raziskujem ce se da kdaj za silo kje dobiti tocko ce mas kaj za postimat,niso vsi na svetu samo za skodovat ljudemItak pa takile hotspoti delajo super pocasi kar glih kar vidim k se mi je uspelo konektat na enega.

Prej k se je konektalo in ni delalo je explorer napisal couldn not conect,al pa si dobil tiste crke in error da nisi konektan,nisem navajen tolk razlicnih opozoril ko net ne dela na explorerju,pa se mi je zdelo cudno.

Kako se takemu ko si konektan lahko poslje sporocilo,njegovega kompa se ne najde v searchu?

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

poglej, marsikomu ne bi bilo všeč, če bi ugotovil, da mu nekdo zastonj krade povezavo. Stvar je skoraj enaka, kot da bi šel v neko stanovanje, ki ima odklenjena vrata in si tam privoščil fruštek.

In ne, človeku ne moreš poslati sporočila.

In še nekaj glede odprtih točk. Obstajajo redki primeri, ko je bila brezžična povezava namenoma nezaščitena, nekdo pa je lepo spremljal ves promet ljudi, ki so se priklopili nanjo. Tako je možno pridobiti gesla in user accounte za mail in podobno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Racunalnik ::

še nekaj glede odprtih točk. Obstajajo redki primeri, ko je bila brezžična povezava namenoma nezaščitena, nekdo pa je lepo spremljal ves promet ljudi, ki so se priklopili nanjo. Tako je možno pridobiti gesla in user accounte za mail in podobno


To vem da se da,kaj pa zascita iz moje strani ce se komu tako priklopis,obstaja kaksen program,da lahko konektas samo net in da nihce nikomur nemore brskati po netu?

BoBr ::

Zakaj kompliciraš. Sem rekel če dela dela in če ne pač ne. Move on.
Kaj ko bi ti imel odprt wifi in bi ti neka pijavka poslala sporočilo da bi se občasno priklopil in te prosi za nastavitve. Me prav zanima kako bi reagiral.
Toliko kolikor rizkiraš z tujim priklopom, toliko je rizika da si ves presran če te kdo dobi ali še huje kdo napade. In nič kaj dosti bolj nisi varen doma s svojim običajnim priklopom. Enkrat ko si na netu si ranljiv tako ali drugače in je tvoja odgovornost da se zaščitiš.
Also known as "Intel-aš".

bluefish ::

res glupo, da v enem dahu sprašuješ, kako se povezati na tuj wifi, hkrati pa sprašuješ, kako bi ob takem početju zaščitil sebe. ;((

Racunalnik ::

Dobro ce ni drugega za povedat mi tudi dramatizirat ni potrebno,cist vsi imate nelegalne kopije po svojih pcjih,dvixo malo morje zdej boste pa meni srali.
Mene boste drkal,pa vsak idiot k ima notesnik se lahko priklopi na hotspot.Notesnik ima pa ze vsak tadrug.

Hvala za odgovore ki so se navezovali na delovanje hotspota.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kater app za deljenje wifi povezave na android ?

Oddelek: Omrežja in internet
181650 (1353) #000000
»

Kateri instant internet na Hrvaškem? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7124959 (16604) klemenSLO
»

Kodiranje prometa

Oddelek: Omrežja in internet
6741 (665) Yacked2
»

Sledenje uporabnika preko IP (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
658475 (7499) kunigunda
»

Omreževanje pc

Oddelek: Omrežja in internet
51022 (861) amigo_no1

Več podobnih tem