» »

Problem z hlajenjem

Problem z hlajenjem

Zannix ::

Mislim da imam problem z hlajenjem, ampak nisem cisto preprican.
Racunalnik dela O.K ce grem na internet, ali bilokaj v windowsih ce delam, ampak ce zazenem 3D igro, v tem slucaju mmporg (World of Warcraft), vidim na programu SpeedFan da se mi TEMP2 naglo zvisa do 70C, in potem se ali zablokira ali se na monitorju pokažejo čudne barve in se automatsko restarta.

Konfiguracija je AMD XP 2600+, 512MB RAM in graficka ATI Radeon 9200 SE
Probal sem z zamenjavo monitorja, nisem nic resil.

Je mogoce graficna kartica? Ali kaj drugega, prosim pomagajte,

Hvala.

5er--> ::

Poglej kako je kaj s hladilnikom na procesorju. Je ta pravilno nameščen (termalna pasta itd...)? Se ventilator še vrti?

p1aya ::

Če se mu prikažejo 'čudne barve', bo bolj težko procesor...verjamem da ta temperatura pri polni obremenitvi in predpostavki da je jedro hlajeno z stock boxom, ki je seveda že lep čas v ohišju in veselo nabira prah in vse ostale usedline, dokaj realna in da vzrok ni slab kontakt med jedrom in coolerjem ampak samo stanje le tega...uzemi v roke sesalec..po možnosti kompresor...na dvorišče..ne prezgodaj da te ne ožge sonce...bolj pod noč...in veselo prepihaj celoten sistem..hladilnik, ki je na grafični kartici smisla čistiti ni ker je tako majhen da tako ali tako nima nobene vloge..glede na to da je Blizzard nedolgo nazaj precej popravil izgled igre (WoW-a), se ne čudim da se grafična po malem davi, tako da bi bilo zdravo zate in njo razmisliti o menjavi...:D

paperdoll ::

Sem imela isti problem pri enaki konfiguraciji kt ti... Najprej sm menjala graficno - po tem so igrce fanj laufale, temperatura se je pa še zmer zvišala tut čez 70C (v biosu je kazalo še več...), se pa ni več zablokiralo al karkoli. Me pa ful moti k se mi zdi da se preveč segreva... not mam sonic tower, ventilator in odprto škatlo, pa gre še zmer pod obremenitvijo čez 60C. Sicer mam tist sonictower montiran s ključkom od box hladilnika (tudi če piše da je za plato k jo mam, se ga z nobenim od priloženih reči ni dalo montirat...) in je vodoravno obrnjen. Nvem, a je to razlog da ne hladi kt bi moglo, alpa se ti proci tako segrevajo?

TheoryX ::

spihajte s kompresorom ventilatorček pa hladilna rebra od GRFIČNE kartice, sonic tower je kolko je meni znano za procesor in pa poglejte če gre kako z nastavitvami nastavit ventilator grafične kartice na višje obrate
Intel C2D E6420 | P5K Deluxe/WiFi | BFG 8800GTS OC
Crucial 2 × 1 GB Value rami | Hitachi 320 GB

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TheoryX ()

paperdoll ::

smo se narobe razumeli... js mam na proc. vistoko temp., graficna dela ok odkar mam novo. z ATI Radeon 9200SE so pa bli problemi, vendar pa ni imela ventilatorja - Zannix, lahko da bi ti ena venta rešla problem

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za s939/754? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10624844 (20741) svetetko
»

utišanje ventilatorjev

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
121516 (1083) kekz
»

Mnenje o računalniku (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
705979 (4955) Kato
»

Računalnik za računovodske storitve - tih ?

111299 (1133) Jan987
»

Nepoznavalec kupuje že sestavljen računalnik

231693 (1410) xabre

Več podobnih tem