Forum » Loža » poštnina v EU
poštnina v EU
karafeka ::
Pozdravljeni
Vprašanje za tiste, ki se s tem bolj ukvarjate. Zanima me, katera pošta služba oz. storitev je najcenejša pri pošiljanju v Slovenijo (iz evropske unije, predvsem Nemčije).
Vprašanje za tiste, ki se s tem bolj ukvarjate. Zanima me, katera pošta služba oz. storitev je najcenejša pri pošiljanju v Slovenijo (iz evropske unije, predvsem Nemčije).
baron21 ::
Mene pa zanima, če je kdo preizkusil koliko časa traja, da pride hitra pošta (DHL, UPS...) iz Taiwana v SLO.
baron21
Dvomim, da Pošta Slovenije pošilja IZ Nemčije :).
Zato pa sprašujem tiste, ki pogosto kaj naročujejo iz evropske skupnosti, ker imajo verjetno naštudirano, na kak način lahko privarčuješ kak evro pri dostavi.
Sem gledal sicer na strani DHL, pa nisem mogel verjet, da imajo za 1.5kg pošiljko 50€ poštnine v coni 1.
http://www.dhl.si/publish/si/sl/tools/cenik_in_tranzitni.high.html
baron21, na zgornji strani imaš tudi povezave od pdf-jev, kjer so napisani predvideni časi iz različnih con
Zato pa sprašujem tiste, ki pogosto kaj naročujejo iz evropske skupnosti, ker imajo verjetno naštudirano, na kak način lahko privarčuješ kak evro pri dostavi.
Sem gledal sicer na strani DHL, pa nisem mogel verjet, da imajo za 1.5kg pošiljko 50€ poštnine v coni 1.
http://www.dhl.si/publish/si/sl/tools/cenik_in_tranzitni.high.html
baron21, na zgornji strani imaš tudi povezave od pdf-jev, kjer so napisani predvideni časi iz različnih con
OCCULT ::
Kar jast naročavam ..primer z nemčije avstrija,italije je poštnina cca ,če naročim CD od kakega benda 25€ zelo drago.
Se pa strinjam za Hermes,da je nekako najbolj ugodno.
Lp
Se pa strinjam za Hermes,da je nekako najbolj ugodno.
Lp
Occult
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OCCULT ()
OldSkul ::
Aja, Hermes pri EU pošiljkah sodeluje z TNT oz. pri nas je to DoorToDoor. Za po Nemčiji pošiljet Hermes ni dober, ker sem bral, da je počasen. Traja, da pride en paket tudi 7dni rofl. Za po tujini, ko ima to čez TNT pa nevem kakšna je hitrost. Trenutno je že 5. dan, ko mi je en poslal iz Nemčije paket, pa še vedni ni nič prišlo. Še vedno ko sem kaj naročil iz Nemčije, mi je prišlo v petih dneh ali manj.
Torej bolj kot ne sem razočaran, tudi zato, ker grem na morje in se lahko kar poslovim od paketa. Onega iz Nemčije bi kar zaštihu k se tako stroškov otepa (namreč poslal je na lastne stroške). Bi že raj jst plačal za kkšno boljšo hitro pošto. Zdej me je pa zajebal.
Torej bolj kot ne sem razočaran, tudi zato, ker grem na morje in se lahko kar poslovim od paketa. Onega iz Nemčije bi kar zaštihu k se tako stroškov otepa (namreč poslal je na lastne stroške). Bi že raj jst plačal za kkšno boljšo hitro pošto. Zdej me je pa zajebal.
Aja, pa če kdo ve s katero firmo sodeluje Hermes v Slo. Sem jih kontaktiral pa mi niso vedli povedat (lol). Pravjo, da je paket že v Sloveniji, samo na TNT Slo o tem nič ne vedno (lol). Bomo vidli...
roli ::
Igre (sem naročal za X360 nekoč in še bom) iz UK dobiš praktično takoj cena pa je skoraj nižja kot po sloveniji.Poštnina me je prišla malenkost več kot 3€.Paket so poslali v četrtek in jaz sem ga v ponedeljek že imel doma. Kako pa je z nemčijo in večji paketi pa ne vem.
http://www.r00li.com
Hmmm, 3 € ? Pri kateri pošti?
Ker pri Hermesu iz Nemčije v Slovenijo (oz.v katerikoli državo EU) je do 25 kg 13.9€.
Ker pri Hermesu iz Nemčije v Slovenijo (oz.v katerikoli državo EU) je do 25 kg 13.9€.
Rolihandrej je pozabil povedat, da je to airmail in ni za večje pakete. Pač igre za xbox360 so v takih škatlicah, da še gre preko airmail.
Keyser Soze ::
Ajej, tole so pa malo hude cene. Da ne gledate slučajno express delivery oz. dostava naslednji dan.
Mene osebno je paket težine nekje 2kg preko UPS prišel slabih 10€. No ja, poslal ga je nekdo iz Nemčije, da se razumemo. Sedaj ne vem, ali me je častil ali ima pa tak velik skonto pri UPSu?
Mene osebno je paket težine nekje 2kg preko UPS prišel slabih 10€. No ja, poslal ga je nekdo iz Nemčije, da se razumemo. Sedaj ne vem, ali me je častil ali ima pa tak velik skonto pri UPSu?
OM, F, G!
Sem zdaj gledal še na http://www.deutschepost.de/, pa me pride do 2 kg, mednarodni paket v Slovenijo - 8,6€. Vprašanje koliko časa traja da ga dobiš, vendar je to do zdaj najceneje.
Ta pride v realno v 5 dneh, mogoče pa celo v treh.
Hermesa se pa samo izgonit v največjem možnem loku. Ta firma je tako nekakovostna, da kar glava boli. Da pošiljka pride v eno malo Slovenijo traja tudi 2 tedna!
Hermesa se pa samo izgonit v največjem možnem loku. Ta firma je tako nekakovostna, da kar glava boli. Da pošiljka pride v eno malo Slovenijo traja tudi 2 tedna!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OldSkul ()
roli ::
Tako ja! Airmail je in je super. Drugače pa sem delno namignil na to s tem stavkom:
Kako pa je z nemčijo in večji paketi pa ne vem.
http://www.r00li.com
DominusSLO ::
Airmail je zakon ja ;) hitro in poceni...
Problem je predvsem to, da po mojih izkušnjah 90% pošiljateljev služi tudi na poštninah. Pol pa vidiš tarife, kot so 30 EUR ali več, tudi za kako majhno stvar.
Problem je predvsem to, da po mojih izkušnjah 90% pošiljateljev služi tudi na poštninah. Pol pa vidiš tarife, kot so 30 EUR ali več, tudi za kako majhno stvar.
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment
baron21 ::
Bom poročal za čas potovanja in ceno, ko pride pošiljka iz Taiwana. Res naj bi bilo pet do šest dni. V mojem primeru prihajajo manjši deli za stroj, so pa poševnooki obljubili, da pošljejo po najhitrejši pošti. V nasprotnem primeru sem jim pa jaz napovedal slabe reference, ker nimajo delov že v EU za popravila v garanciji.
baron21
Zgodovina sprememb…
- spremenil: baron21 ()
UNIVERZUM ::
Mislm da je preko pošte najceneje in tudi precej hitro.
Sem naročil slušalke pa je poštnina prišla malce čez 6€. Naročilo sem plačal v sredo, v ponedeljek pa me je že čakalo obvestilo, da lahko paket prevzamem na pošti.
Je pa drug problem, če prodajalec pošilja preko pošte. Nekateri imajo pogodbe s kurirskimi službami in niso pripravljeni pošiljat preko pošte.
Sem naročil slušalke pa je poštnina prišla malce čez 6€. Naročilo sem plačal v sredo, v ponedeljek pa me je že čakalo obvestilo, da lahko paket prevzamem na pošti.
Je pa drug problem, če prodajalec pošilja preko pošte. Nekateri imajo pogodbe s kurirskimi službami in niso pripravljeni pošiljat preko pošte.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe
emmentaler ::
dober dan, moram kar nekaj stvari razposlati po EU(kitare), cena pošte SLO je 5-10kg 30EUR+5EUR da delajo z pošiljko previdno...
Ali je je še kaj bolj poceni??
Ker gledam po ebayu, in imajo eni 20EUR poštnine po EU....kilaža pa enaka...
lp
Ali je je še kaj bolj poceni??
Ker gledam po ebayu, in imajo eni 20EUR poštnine po EU....kilaža pa enaka...
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DHL in dostava Pošte Slovenije (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 47562 (18403) | uporabnik50 |
» | poštnina iz nemčijeOddelek: Pomoč in nasveti | 6614 (2202) | knesz |
» | Pošta slovenije je "hitra" (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23927 (14363) | kixs |
» | Uvoz procesorjev s KitajskeOddelek: Loža | 3188 (2783) | T0RN4D0 |
» | Nakup iz tujine (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8537 (5180) | Dr_M |