Forum » Pomoč in nasveti » Rami- problem
Rami- problem
micky84 ::
zanima me, zakaj, mi v Visti napiše da imam 3007 MB ramov, čeprav imam 4x po 1 G.
V programu everest mi napiše enako, čeprav mi napiše, da so zasedene vse reže.
Hvala za odgovor
lp
V programu everest mi napiše enako, čeprav mi napiše, da so zasedene vse reže.
Hvala za odgovor
lp
Mobidick ::
Probaj to:
1) Access cmd: Click on the Start Pearl > type cmd in the Search Bar > and press Ctrl + Shift + Enter (this allows you to run cmd in administrative mode)
2) Type BCDEdit /set PAE forceenable
pa verjetno restart
LINK.
1) Access cmd: Click on the Start Pearl > type cmd in the Search Bar > and press Ctrl + Shift + Enter (this allows you to run cmd in administrative mode)
2) Type BCDEdit /set PAE forceenable
pa verjetno restart
LINK.
The future is digital!
hm...probal, pa je še vedno isto :(
Samo že v biosu mi napiše 3007, isto, ne glede na to, ali imam 3xgiga al pa 4xgiga, kot da mi enega ne bi zaznalo, čeprav mi napiše da imam v vseh režah rame (program everest)
Drugače imam pa ploščo ASUS P5B, procesor pa imam navit 7 x 333
Razmerje CPU RAMI je 1:1, drugače imam pa dvojne 667 in dvojne 800, pa sem pognal test, pa mi ne napiše nobene napake.
Če ima mogoče še kdo kakšno idejo
Samo že v biosu mi napiše 3007, isto, ne glede na to, ali imam 3xgiga al pa 4xgiga, kot da mi enega ne bi zaznalo, čeprav mi napiše da imam v vseh režah rame (program everest)
Drugače imam pa ploščo ASUS P5B, procesor pa imam navit 7 x 333
Razmerje CPU RAMI je 1:1, drugače imam pa dvojne 667 in dvojne 800, pa sem pognal test, pa mi ne napiše nobene napake.
Če ima mogoče še kdo kakšno idejo
aha no takole sem zdaj zrihtal, da mi v biosu pokaže 4G, v vista pa mi sedaj piše 2G. tudi z ono opcijo ki je opisana zgoraj.
Drugače sem pa mogel narediti tole:
(za plato p5b)
Hardware wise, please simply enter BIOS setup screen, and set "Advanced-->Chipset-->Northbridge Configuration-->Memory Remap Feature" to "Enabled".
Zdaj bi blo pa še treba usposobit, da bi v Visti pokazalo 4G
Drugače sem pa mogel narediti tole:
(za plato p5b)
Hardware wise, please simply enter BIOS setup screen, and set "Advanced-->Chipset-->Northbridge Configuration-->Memory Remap Feature" to "Enabled".
Zdaj bi blo pa še treba usposobit, da bi v Visti pokazalo 4G
ok, sedaj sem pa res našel.
v biosu sem Memory Remap Feature nastavil lepo na disable, tako, da mi v biosu in v Visti prepozna nekaj čez 3G, saj je 32 bitni sistem in je to očitno maksimalno.
v biosu sem Memory Remap Feature nastavil lepo na disable, tako, da mi v biosu in v Visti prepozna nekaj čez 3G, saj je 32 bitni sistem in je to očitno maksimalno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Blue Screen - pomočOddelek: Strojna oprema | 6967 (931) | GTX970 |
» | Osnovna plošča + RamOddelek: Strojna oprema | 1307 (1099) | Duhec |
» | 4GB rama na operacijskem sistemu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9023 (7832) | opeter |
» | RamOddelek: Pomoč in nasveti | 1136 (921) | kbuzeti3 |
» | kam zginel 1GB ramaOddelek: Pomoč in nasveti | 1830 (1392) | zile |