Forum » Kaj kupiti » kakšno matično, napajalnik, grafično in ram za quad core?
kakšno matično, napajalnik, grafično in ram za quad core?
FlyMaChInE ::
Živjo!
vrnu sm se z nesta in celo pot študiru kaj nj nardim z nagrado, ki sm jo dobu za modifikacijo... to je majčka in x3220. za majčko ni problema matra me procesor :)
informativno me zanima kolkiko so cene za ostale komponente, da bi to usposobil... je sploh kj poceni, ker sm z denarjem zlo low, hkrati pa šparam za izpit za avto, da bom mal mobiln
zdj mam v sistemu amd athlon xp 2400+, 512MB wtf ram, 6600gt agp in nek lc 420W napajalc... za to bi verjetn dobu en klinc keša...
po en strani si ful želim da bi meu zdj ko mam možnost met dobro mašino, po drugi me pa je** keš zrad izpita za avto, ker si morm vse sam plačat.
vrnu sm se z nesta in celo pot študiru kaj nj nardim z nagrado, ki sm jo dobu za modifikacijo... to je majčka in x3220. za majčko ni problema matra me procesor :)
informativno me zanima kolkiko so cene za ostale komponente, da bi to usposobil... je sploh kj poceni, ker sm z denarjem zlo low, hkrati pa šparam za izpit za avto, da bom mal mobiln
zdj mam v sistemu amd athlon xp 2400+, 512MB wtf ram, 6600gt agp in nek lc 420W napajalc... za to bi verjetn dobu en klinc keša...
po en strani si ful želim da bi meu zdj ko mam možnost met dobro mašino, po drugi me pa je** keš zrad izpita za avto, ker si morm vse sam plačat.
para! ::
To je Xeon, če prav razumem? Kolikor vem ta serija paše na LGA775 plate, tko da maš izbiro od najcenejših do najdražjih, pa še DDR2 ram daš gor, ki je relativno poceni. Za napajalnik ti ne bi znal svetovat.
Če pa gre slučajno za s771, potem pa je druga zgodba, ker rabiš plato, ki so precej dražje in pa FB DIMM ram, ki je, afaik, še vedno kar drag.
lp
Če pa gre slučajno za s771, potem pa je druga zgodba, ker rabiš plato, ki so precej dražje in pa FB DIMM ram, ki je, afaik, še vedno kar drag.
lp
Death before dishonor!
opeter ::
X3220, a to je Xeon? RAM-i ti bodo pobrali cekinčke za vozniško. Rabiš namreč FB-Dimm pomnilnike in ti niso poceni. Tudi matična je draga...
para! ::
Sem preveril, to je LGA 775 cpu, tko da ga lahko vtakneš v navadne plate, pa tud ddr2 paše zravn.
Za 2GB DDR2 torej ~90 EUR, plato pa po želji, na tvojem mestu bi preveril glede podpore tega proca, ampak imo ne bi smel bit težav.
lp
Za 2GB DDR2 torej ~90 EUR, plato pa po želji, na tvojem mestu bi preveril glede podpore tega proca, ampak imo ne bi smel bit težav.
lp
Death before dishonor!
FlyMaChInE ::
xeon je ja.
bom še počaku kak tedn, ko pride mama pa fotr z morja, pa se mal posvetujem glede keša, mogoče data zrm kj za comp, ker itq rabm neki močnejšega, ker pro engineer, acad pa te stvari kr jokajo na tej mašini zdj...
bom še počaku kak tedn, ko pride mama pa fotr z morja, pa se mal posvetujem glede keša, mogoče data zrm kj za comp, ker itq rabm neki močnejšega, ker pro engineer, acad pa te stvari kr jokajo na tej mašini zdj...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DDR2 667GHzOddelek: Kaj kupiti | 1593 (1090) | 4ever |
⊘ | FX-6100 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 7299 (6044) | oberskitona |
» | mocan sistem za virtualizacijo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4954 (3731) | misek |
» | Vase mnenje o konfiguraciji računalnika (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 5468 (4389) | koyotee |
» | Conroe procesorji so med nami (strani: 1 2 3 4 … 39 40 41 42 )Oddelek: Strojna oprema | 100701 (34569) | asus |