Forum » Kaj kupiti » Canon IXUS 950is, Olypus MJU 780 ali Sony DSC-N2
Canon IXUS 950is, Olypus MJU 780 ali Sony DSC-N2
pgreg_GiGi_ ::
Primerjam in se odločam kaj kupit!
Najbolj me vleče Canon k sem nekje v enem članku (časopis) zasledil, da bi naj bil full kvalitetn in nagrajen!!
Pa me zanima kako strokovno mnenje oz. nasvet in že obstoječe izkušnje posameznikov!!
Hvala za odgovore in nasvete, kakor tudi za rešitev dileme kaj kupit!
Najbolj me vleče Canon k sem nekje v enem članku (časopis) zasledil, da bi naj bil full kvalitetn in nagrajen!!
Pa me zanima kako strokovno mnenje oz. nasvet in že obstoječe izkušnje posameznikov!!
Hvala za odgovore in nasvete, kakor tudi za rešitev dileme kaj kupit!
lapajne ::
js mam canon ixus800is in sem ga kupil pred 1 letom. tudi jaz sem se odločal med temi znamkami. izbral sem canon ker je bil drugače najdražji ampak sem ga dobil najcenje. z njim sem kar zadovoljen ker dela zelo dobre slike, le kakšen megapiksel ločljivosti več mu nebi škodil.
Ja IXUS 950 ma 8MP, MJU 780 7MP in N-2 jih ima 10MP!
IXUS 850 jih tu ima 7MP!
Samo kolk jaz vem MP niso vse .... največ so leče al kako?
IXUS 950 jih ima 7 v 5 sektorih ( al celicah al kak se že temu reče)
MJU 780 pa mislim da 6 al 5 ... za N-2 pa sploh nimam podatka!
Zanimiv mi je tud makro kjer sta IXUS 950 in MJU 780 nekje skupaj 2cm in 3cm .... N-2 pa zlo odstopa po mojem s 6cm!
Pa N-2 ma ''samo'' 3× optični...IXUS 950 ma 4× optičnega...MJU 780 pa celo 5×!
IXUS 850 jih tu ima 7MP!
Samo kolk jaz vem MP niso vse .... največ so leče al kako?
IXUS 950 jih ima 7 v 5 sektorih ( al celicah al kak se že temu reče)
MJU 780 pa mislim da 6 al 5 ... za N-2 pa sploh nimam podatka!
Zanimiv mi je tud makro kjer sta IXUS 950 in MJU 780 nekje skupaj 2cm in 3cm .... N-2 pa zlo odstopa po mojem s 6cm!
Pa N-2 ma ''samo'' 3× optični...IXUS 950 ma 4× optičnega...MJU 780 pa celo 5×!
Dead_Eye ::
olyimpus je tudi odlična izbira, še posebej ker so sedaj cene XD kartic podobne ostalim...
Ali Canon ali Olympus, osebno bi raje Mju.
Ali Canon ali Olympus, osebno bi raje Mju.
The one and only
Emmm ... ja no saj jaz tud osebno se nagibam med IXUS 950 in MJU 780!
Se mi zdi da N-2 premalo ponuja za ta denar! Samo MP je visok...a več ali maj vemo vsi da to ni tolk bitno!! Pač malo več plačaš firmo če se pa splača ali ne pa nebi komentiro!
Blo pa vredu če bo oz. če bi kdo kaj pripomnil k že ima izkušnje s kirim od teh modelov!!
HVALA
Se mi zdi da N-2 premalo ponuja za ta denar! Samo MP je visok...a več ali maj vemo vsi da to ni tolk bitno!! Pač malo več plačaš firmo če se pa splača ali ne pa nebi komentiro!
Blo pa vredu če bo oz. če bi kdo kaj pripomnil k že ima izkušnje s kirim od teh modelov!!
HVALA
Golden eye ::
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_sd850is.asp
pa si preber še komentarje folka k so ga kupli....upam da ti bo kej pomagal pri odločitvi
pa si preber še komentarje folka k so ga kupli....upam da ti bo kej pomagal pri odločitvi
Dead_Eye ::
MP nimajo veze sploh, raje imam kvaliteten digitalc 3mp kot pa slab 7mp... Olympus ima zelo dobro avtomatiko(ne rabi nič štelat samo vklopiš in stiskaš gumb - in so slike super brez nastavljanja).
The one and only
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Digitalc za 80k, kompaktenOddelek: Kaj kupiti | 1088 (921) | n0_body |
⊘ | KAteri fotoaparat bi vi izbrali Canon S2 ali Sony DSC H1?Oddelek: Zvok in slika | 2059 (1909) | CaqKa |
» | Katerega digitalca kupiti do 400evrovOddelek: Kaj kupiti | 2395 (1910) | leonius |
» | Digitalna fotografija!Oddelek: Zvok in slika | 1840 (1386) | andrej |