Forum » Pomoč in nasveti » ugašanje računalnika
ugašanje računalnika
Blackhawk209 ::
Lep pozdrav vsem!
Upam da mi bo kdo zanl pomagat pri mojem problemu. Nisem nevem kakšen računalniški strokovnjak zato bi bil zelo vesel vsakega mnenja.
In sicer...
moja težava je povezana z ugašanjem računalnika. Le- ta se pojavi ko v cd/dvd enoto vstavim cd in ga poženem oz ga želim zapeči. Ne vedno, pa vseeno pogostokrat. Pogosto se zgodi da mi računalnik "crkne" med peko cd-ja. Mislil sem da je vzrok v cd/dvd enoti zato sem le-to zamenjal. Zadeva se je za kratek čas izboljšala, sedaj pa se zopet pojavlja omenjena težava. Ali mi zna kdo povedati kaj bi lahko bil vzrok temu?
sicer pa imam AMD athlon računalnik.
Upam da mi bo kdo zanl pomagat pri mojem problemu. Nisem nevem kakšen računalniški strokovnjak zato bi bil zelo vesel vsakega mnenja.
In sicer...
moja težava je povezana z ugašanjem računalnika. Le- ta se pojavi ko v cd/dvd enoto vstavim cd in ga poženem oz ga želim zapeči. Ne vedno, pa vseeno pogostokrat. Pogosto se zgodi da mi računalnik "crkne" med peko cd-ja. Mislil sem da je vzrok v cd/dvd enoti zato sem le-to zamenjal. Zadeva se je za kratek čas izboljšala, sedaj pa se zopet pojavlja omenjena težava. Ali mi zna kdo povedati kaj bi lahko bil vzrok temu?
sicer pa imam AMD athlon računalnik.
michel ::
Mogoče preslab napajalnik. Kakšnega maš in kako je močen?
Lahko da gre za pregrevanje procesorja in se zato sam ugaša.
Lahko da gre za pregrevanje procesorja in se zato sam ugaša.
KAr uspem razbrati piše:
max. output 140W, all outputs extend to 300 W max. Ime firme zapisano na njem pa je Linkworld.
Kakšna ideja?
max. output 140W, all outputs extend to 300 W max. Ime firme zapisano na njem pa je Linkworld.
Kakšna ideja?
Pokliči kakšnega prijatelja, ki ima računalnik podoben tvojemu in je voljan pomagati. Zamenjaj svoj napajalnik z njegovim in sprobaj. Če bo vse OK pomeni da je napajalnik kriv in ga zamenjaj z novim.
Ponavadi če kupiš sestavljen komp ti dajo notr takšen napajalc da stvar lahko laufa. Če pa ti nanj obesiš še en disk, dodaten pekač, novo grafično, ..., pa se stvar obesi.
Inštaliraj si še SpeedFan in malo poglej kakšna je temperatura procesorja in poguglaj kakšna bi morala biti.
Poročaj.
Ponavadi če kupiš sestavljen komp ti dajo notr takšen napajalc da stvar lahko laufa. Če pa ti nanj obesiš še en disk, dodaten pekač, novo grafično, ..., pa se stvar obesi.
Inštaliraj si še SpeedFan in malo poglej kakšna je temperatura procesorja in poguglaj kakšna bi morala biti.
Poročaj.
hvala za tvoj trud. Fanspeed imam instaliran in podatki kažejo naslednje:
temp1: 36°C
temp2: 42°C
HDO: 38°C
kaj v bistvu pomenijo te temperature oz. na kaj se nanašajo?
Se komu sanja ali je to normalno?
temp1: 36°C
temp2: 42°C
HDO: 38°C
kaj v bistvu pomenijo te temperature oz. na kaj se nanašajo?
Se komu sanja ali je to normalno?
Urc ::
Te temperature so sigurno v mejah normale... Temp 1 se verjetno nanaša na northbridge, Temp2 na procesor, HD0 je pa trdi disk...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Urc ()
Dej točno povej kaj delaš ko ti ugasne: pečeš cdje, igraš igre,...
Ali se resetira (ugasne pa prižge) ali čisto ugasne?
Ali se resetira (ugasne pa prižge) ali čisto ugasne?
Najprej hvala vsem, ki se trudite zame. Cenim to!
To se mi je zgodilo v dveh primerih:
1. Ko sem pekel cd se mi je pri recimo 50% ugasnil računalnik. to se mi je zgodilo že večkrat in zna biti res zoprno.
2. Zadnjič sem želel instalirati računalniško igro iz cd-ja in med samo instalacijo (ko je bil cd-rom v teku) mi je pri 35 % ugasnil računalnik.
Mogoče sem pozabil omeniti še eno pomembno dejstvo in sicer to, da potem ko se mi ugasne računalnik ga ni mogoče več prižgati s pritiskom na power tipko (ni nobenega učinka), ampak je potrebno izključiti glavni napajali kabel iz kište in ga po nekaj sekundah priključiti nazaj. Potem power tipka zopet deluje in sistem se zažene. Verjetno je problem res v napajalniku. Ali je možno da napajalnik ne prenese obremenitve, ki mu jo povzroči zagon cd enote? To mi je edina logična razlaga. Čudno mi je tudi to da moram vedno, ko se zgodi omenjeno, izključiti napajalni kabel. Ali je možno povečati moč napajalnika znotraj operacijskega sistema? Ali pa bom morda potreboval nov napajalnik?
Vse diagnoze dobrodošle in zaželjene.
To se mi je zgodilo v dveh primerih:
1. Ko sem pekel cd se mi je pri recimo 50% ugasnil računalnik. to se mi je zgodilo že večkrat in zna biti res zoprno.
2. Zadnjič sem želel instalirati računalniško igro iz cd-ja in med samo instalacijo (ko je bil cd-rom v teku) mi je pri 35 % ugasnil računalnik.
Mogoče sem pozabil omeniti še eno pomembno dejstvo in sicer to, da potem ko se mi ugasne računalnik ga ni mogoče več prižgati s pritiskom na power tipko (ni nobenega učinka), ampak je potrebno izključiti glavni napajali kabel iz kište in ga po nekaj sekundah priključiti nazaj. Potem power tipka zopet deluje in sistem se zažene. Verjetno je problem res v napajalniku. Ali je možno da napajalnik ne prenese obremenitve, ki mu jo povzroči zagon cd enote? To mi je edina logična razlaga. Čudno mi je tudi to da moram vedno, ko se zgodi omenjeno, izključiti napajalni kabel. Ali je možno povečati moč napajalnika znotraj operacijskega sistema? Ali pa bom morda potreboval nov napajalnik?
Vse diagnoze dobrodošle in zaželjene.
roli ::
Jaz bi tudi dal krivdo na napajalnik.Drugače pa napajalnik se lahko popravi samo tako, da kupiš novega .To spet ni nevemkolikšen strošek tako, da prevelike skrbi ni.
http://www.r00li.com
karafeka ::
Hmm, cena bo tam okrog 20-30€.
Zamnjeaš lahko sam, prej poglej kje vse so priključeni konenktorji iz starega napajalnika.
Zamnjeaš lahko sam, prej poglej kje vse so priključeni konenktorji iz starega napajalnika.
Meizu ::
najbolje da si nardiš eno skico, trenutne kombinacije priklopov, saj se komot lahko vse zameša, še posebej, če tega prej še nikoli nisi počel... Zato si naredi al eno skico, al pa si zberi vse priročnike - za grafo, in matično, diske in cd-je pa boš ja znal priklopit. Aja pa vente tudi:D
>>><<< ::
Venti se ne priklapljajo direkt na napajalnik ampak imaš priključke na matični .
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.
Meizu ::
Odvisno kateri vent
Venti na ohišju so še vedno dajrekt na napajalc
Dobro, vem, sem malce posplošil, bomo rekli takole - venti komponent, na matično, ostalo na napajalc.
Venti na ohišju so še vedno dajrekt na napajalc
Dobro, vem, sem malce posplošil, bomo rekli takole - venti komponent, na matično, ostalo na napajalc.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ugasne med igranjem igric! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7700 (4572) | engelman |
» | Sesuvanje i7 3820, 64GB sistema, NUJNO (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7611 (5618) | Icematxyz |
» | Računalnik se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 4421 (4174) | hudychk |
» | temp PCjaOddelek: Pomoč in nasveti | 807 (731) | ___ |
» | Tiho in hladnoOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2508 (1414) | drr |