» »

Učenje ruščine

Učenje ruščine

R33D3M33R ::

Že pred časom sem se odločil, da se bom pričel učiti ruščino, ampak ne preko tečajev, temveč preko CDjev. Dobil sem si Pimsleurjev tečaj, ki mi je na začetku bil še kar, nato pa sem opazil, da bo zadeva "prešvoh" zame. Tam namreč poteka vse v poslovnem tonu, vsi se nekaj vikajo, ni nekih vsakodnevnih situacij in tega. Zdaj me pa zanima če kdo pozna kak tečaj na CDju, kjer bi se bolje naučil ruščine. Sem pred časom gledal ene dobre oddaje na nemški televiziji (po mojem iz kakih 80desetih), kjer so imeli tečaje. Bili so zelo super, vendar kaj ko nisem bil vedno doma da bi jih gledal. Torej če kdo priporoča kak tečaj z CDji (angleški, nemški ali slovenski) ali če se kdo spomni kako so se te oddaje imenovale bi bilo super :)

Hvala!
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Balandeque ::

Jaz delam po Language now! V8. Sem začetnik. Ampak ima pa tisto, kar tebe zanima, torej življenjske situacije.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Panalitik ::

Ma a to si kupu al je na netu??

Jan987 ::

Sam se učim ruščino že drugo leto, sicer v Gimnaziji, ampak ti bom rekel takole. Če vsaj približno znaš cirilico, si nabavi knjigo Okno (nemška knjiga, po kateri dela večina srednjih šol). Tam imaš pogoste primere iz vsakdanjih situacij, v vsaki lekciji pa je nekaj slovnice. Vse pa je dokaj na široko opisano, tako da boš zadevo, če znaš cirilico in si boš mogoče malo pomagal s slovarjem, brez težav razumel. Poleg tega pa sem enkrat na internetu zasledil nekakšen vodič, kratke filmčke življenjskih situacij, ki si jih lahko pogledal. In verjemi, ko ga pogledaš 3x in si spodaj še prebereš tekst in izgovorjavo, zadevo običajno znaš, ker je ruščino vseeno veliko bolj podobna slovenščini, sploh pa kakšnemu od ostalih ''jugo'' jezikov, kot pa kakšna angleščina...

ReBi ::

da si sposodim temo: kje dobiti kaj konkretnega za samoučenje poljščine?

Okapi ::

Tule poišči kakšen e-naslov in jim piši. www.poland-embassy.si

Po mojem ti bodo z veseljem pomagali, z malo sreče ti bodo še kaj brezplačno dali.

O.

Jan987 ::

Hehe sedaj si me spomnil na eno iskanje podatkov za Comenius projekt kakšno leto nazaj,ko sem klical na poljsko ambasado pa nič, in najdem eno tel. v imeniku in dobim veleposlanika, ki je potem govoril toliko časa, da mi je zmanjkalo denarja na pred plačniškem računu :) Bil je totalno navdušen da se kdo za kaj zanima :) Tako da če je še tisti tip, in če ti ga rata dobit, si zmagal :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako se naučiti pogovorne nemščine?

Oddelek: Loža
2216383 (3565) next3steps
»

Učenje tujega jezika

Oddelek: Loža
246188 (717) fosil
»

Učenje ruskega jezika/tečaji

Oddelek: Loža
164269 (3955) DonMatejo
»

Študij ekonomije po inž. študiju (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6712365 (10865) Isotropic
»

Nemščina ali Ruščina

Oddelek: Šola
122504 (2240) monster-x

Več podobnih tem