Forum » Strojna oprema » Diska ne zazna več (RAID) ?
Diska ne zazna več (RAID) ?
Cokolesnik ::
V računalniku je vgrajen WD trdi disk in ker plošča podpira le ATA 100, je vgrajena tudi kartica, ki omogoča priklop diska z ATA 133. Tako so uredili pri prodajalcu računalnika, ker je bil disk kupljen 2 leti kasneje kot računalnik in tudi pri namestitvi WinXP se sicer vedno potrebuje gonilnik za disk oz. kartico na disketi.
Uporabil sem program od WD-ja za testiranje diskov (rutinski pregled) in po končanem testiranju (sicer brez napak) sem ponovno zagnal računalnik, nakar osuplo ugotovim, da se sistem ne zaganja več - kot bi fizično izključil disk ali ga recimo formatiral.
Ob zagonu računalnika se sicer vedno (takoj po izpisu opozorila za pritisk na tipko DEL za BIOS) izpiše neko obvestilo v zvezi z RAID in omenjeno kartico - "pritisni F3 za konfiguracijo RAID", a ob pritiskanju na F3 se ne zgodi nič, računalnik kao išče trde diske in po iskanju javi da ne najde diska, nakar sledi poskus zagona OS-ja in kot rečeno, neuspešno.
Nič jasno!
Uporabil sem program od WD-ja za testiranje diskov (rutinski pregled) in po končanem testiranju (sicer brez napak) sem ponovno zagnal računalnik, nakar osuplo ugotovim, da se sistem ne zaganja več - kot bi fizično izključil disk ali ga recimo formatiral.
Ob zagonu računalnika se sicer vedno (takoj po izpisu opozorila za pritisk na tipko DEL za BIOS) izpiše neko obvestilo v zvezi z RAID in omenjeno kartico - "pritisni F3 za konfiguracijo RAID", a ob pritiskanju na F3 se ne zgodi nič, računalnik kao išče trde diske in po iskanju javi da ne najde diska, nakar sledi poskus zagona OS-ja in kot rečeno, neuspešno.
Nič jasno!
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
- spremenilo: Cokolesnik ()
jest10 ::
Kot prvo so te rahlo nasrali... ATA133 disk se čisto komot priklopi na plato z ATA100 priklopom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
Cokolesnik ::
Aha... No, sicer pa, problem sem rešil tako, da sem računalnik ugasnil fizično, nakar je spet zaznal disk. Bom pa odklopil to kartico, če je brezveze.:)
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
DJ MartiNi ::
WD-ji so tud bli le ATA100. Kar pa pri sami hitrosti v praksi niti ni razlike v primerjavi s kakim drugim diskom z ATA133.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith 3200/R9 270X 2GB
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith 3200/R9 270X 2GB
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HD in UDMAOddelek: Pomoč in nasveti | 1156 (1096) | StratOS |
» | ATA 133 okrogliOddelek: Kaj kupiti | 1886 (1571) | Caligula |
» | Kupujem disk... WD 8MB cache 80GB/120 GBOddelek: Kaj kupiti | 1582 (1484) | govno |
» | Kateri HDD kupit (60Gb,ATA100)Oddelek: Kaj kupiti | 1131 (809) | tx-z |