Forum » Programiranje » programer zacetnik: Javascript
programer zacetnik: Javascript
Sawadeekap ::
zivjo!
Zacel sem programirati v Javascriptu in imam za zacetek neskoncne krce. Zal resitvi svojega problema nisem prisel do konca. Gre pa za cisto enostaven primer, kjer bi rad da mi v browserju izpise kvadrate stevila 2.
koda:
function kvadratiStevilaDva() {
for (var i = 0; i < 10; i++) {
var rezultat = Math.pow(2,(i+1));
return rezultat;
}
}
document.write(rezultat);
document.write("
");
Hvala za pomoc!
Zacel sem programirati v Javascriptu in imam za zacetek neskoncne krce. Zal resitvi svojega problema nisem prisel do konca. Gre pa za cisto enostaven primer, kjer bi rad da mi v browserju izpise kvadrate stevila 2.
koda:
function kvadratiStevilaDva() {
for (var i = 0; i < 10; i++) {
var rezultat = Math.pow(2,(i+1));
return rezultat;
}
}
document.write(rezultat);
document.write("
");
Hvala za pomoc!
'FireSTORM' ::
Sicer nisem javascript poznavalec. Ampak ne kličeš spremenljivke rezultat ali kako si jo že poimenoval. Poklicati moraš funkcijo ki potem vrne to spremenljivko, v tvojem primeru v document.write();
Those penguins.... They sure aint normal....
Ziga Dolhar ::
Tvoja zanka se že v prvem poskusu (ko je i še enak 0) sreča z ukazom "return" - vrne vrednost - s čimer je doseženo poslanstvo "funkcije".
Ali vrzi izpis (document.write()) v FOR zanko, ali pa kliči funkcijo znotraj zanke.
Ali vrzi izpis (document.write()) v FOR zanko, ali pa kliči funkcijo znotraj zanke.
https://dolhar.si/
Bojevnik ::
SicČe ti kaj pomaga imaš tukaj eno izmed možnih rešitev
<html> <body> <script type="text/javascript"> var rezultat=0; function kvadratiStevilaDva() { for (var i = 0; i < 10; i++) { rezultat = Math.pow(2,(i+1)); document.write(rezultat); document.write("<br>"); } return rezultat; } kvadratiStevilaDva(); </script> </body> </html>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [JavaScript] Spreminjanje ozadjaOddelek: Programiranje | 844 (788) | Cvenemir |
» | Izpis XML-ja z JSOddelek: Izdelava spletišč | 1632 (1575) | gnomee |
» | Javascript pomočOddelek: Izdelava spletišč | 2047 (1603) | Lion29 |
» | Javascript problemcekOddelek: Programiranje | 1588 (1381) | tempoFlow |
» | JavaScript naloge za faks (ustni izpit)Oddelek: Šola | 2362 (1902) | Lumix |