Forum » Pomoč in nasveti » problem s prenosnikom
problem s prenosnikom
alesp56 ::
Torej moj prenosnik (Intel Centrino 1,6, 2x256mb ddr 333, 80gb hd, mobile ati 9700 128mb) enostavno zmrzne, včasih ko se loginam, ali pa kar tako na random enkrat ob uporabi. Test grafične in test rama je šel normalno skozi. Na sliki so vidne "slike" kot spodnje, včasih enostavno ugasne monitor in nemoreš narediti nič.
slika 1 in slika 2
To se dogaja sedaj dva dni, prej nikoli nobenih problemov. Prenosnik je sicer star dve leti in pol ampak takih problemov še nisem imel. Se ne pregreva, temperatura je takšna kot je ponavadi. Nanj ni razen miške priklopljenega ničesar. OS je win xp sp2, legalen z vsemi posodobitvami, nod32, personal firewall itd.
Zanima me samo v čem je problem oz. če je kdo kaj takega že reševal.
slika 1 in slika 2
To se dogaja sedaj dva dni, prej nikoli nobenih problemov. Prenosnik je sicer star dve leti in pol ampak takih problemov še nisem imel. Se ne pregreva, temperatura je takšna kot je ponavadi. Nanj ni razen miške priklopljenega ničesar. OS je win xp sp2, legalen z vsemi posodobitvami, nod32, personal firewall itd.
Zanima me samo v čem je problem oz. če je kdo kaj takega že reševal.
in to je to...
ant ::
čao
je že nea podobna tema, kjer je enemu zaštekal laptop zaradi popravkov.
mislim, da je v tvojem primeru nekaj narobe z grafično, možno je, da je problem softwareski ali pa hardwareski.
probaj restore.
LP
je že nea podobna tema, kjer je enemu zaštekal laptop zaradi popravkov.
mislim, da je v tvojem primeru nekaj narobe z grafično, možno je, da je problem softwareski ali pa hardwareski.
probaj restore.
LP
Nop... problem je vsekakor hardwareski. Sem spustil miljon testov različnih za grafične in gre BP skozi. Je pa očitno problem pri premikanju monitorja/pokrova oz. prenosnika. Ni mi jasno zakaj se to dogaja ker če bi bil problem s kontakti pri monitorju nebi bilo slike oz. se nebi prenosnik dejansko resetiral v ozadju.
Mam občutek da je kot da bi prišlo do nekega kratkega stika nekje. Ni mi pa jasno zakaj ker prenosnik niti malo močneje ne položim na mizo kaj šele da bi mi padel na tla ali pa kaj podobnega. Verjetno bo res edina šansa uradni servis pa da tam povejo kaj in kako.
Mam občutek da je kot da bi prišlo do nekega kratkega stika nekje. Ni mi pa jasno zakaj ker prenosnik niti malo močneje ne položim na mizo kaj šele da bi mi padel na tla ali pa kaj podobnega. Verjetno bo res edina šansa uradni servis pa da tam povejo kaj in kako.
in to je to...
ant ::
potem pa najprej zamenjaj kabel za monitor. pooblaščen servis ne priporočam, ker te bojo samo oskubli. poglej raje v Kotar servis. predlagam ti, da se dogovoriš, da ti pregledajo zastonj oz. se zmeniš za neko fiksno ceno popravila, drugače znajo biti tudi oni kar dragi. malo je treba glihat.
če pa imaš možnost pa res poizkusi najprej zamenjati kabel.
če ni kabel potem je grafična lai matična.
LP
aja kateri prenosnik pa je to? prestigio 157?
če pa imaš možnost pa res poizkusi najprej zamenjati kabel.
če ni kabel potem je grafična lai matična.
LP
aja kateri prenosnik pa je to? prestigio 157?
Prenosnik je Fujitsu-Siemens Amilo M1425. Vsekakor bi rajši to sam popravil seveda. Ker vem kaj in kako delajo naši servisi. Nevem pa natančno kako odpret ohišje monitorja brez da bi kaj pošokodoval. Načeloma sta vidna dva vijaka na nosilcu oz. tam kjer je pritrjen monitor. Ampak pomoje še mora biti kaka druga finta... Sem sicer googlal za kakšen "tutorial" kako to narazn vezet vendar ni blo nič pametnega oz. podobnega temu modelu ohišja.
in to je to...
Ubistvu sem pravkar ugotovil, da če roko naslonim na predel desno od touchpada ali pa se samo dotaknem tega dela se stvar sesuje. Očitno bo problem nad tem predelom plošče... Imam slab občutek da je res matična hin...
in to je to...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Med uporabo se monitor ugaša - vzrok?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3386 (2522) | cvalsr |
» | POMOČ črta na monitorjuOddelek: Pomoč in nasveti | 4827 (4155) | matobeli |
» | X6800 @ 5.1Ghz on LittleDevil's CascadeOddelek: Navijanje | 1906 (1214) | LittleDevil |
» | Hlajenje za grafično x1950proOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2002 (1453) | DJ MartiNi |
» | Poceni in zanesljivo - nasveti dobrodošliOddelek: Kaj kupiti | 1278 (1080) | opeter |