» »

Posodobitev PCja

Posodobitev PCja

Pheeling ::

Najprej bi vam zaželel en lep pozdrav :)

Moj PC resnično potrebuje nadgradnjo, vendar sem v rahli finančni stiski zato si novega PCja trenutno ne morem privoščiti.

Trenutno podatke melje tale računalnik

Matična Gigabyte 865PE ( GA-8IPE1000 Rev: 1.0 )
Intel Pentium IV 2.667GHz @ 3.01 GHz
Sapphire Ati Radeon 9600 XT
1 GB rama ( 512 mb corsair + 2x 256 nonanem )
2 trda disk ( 60 GB + 80 GB )

Sedaj me pa zanima če bi se mi splačalo računalnik nadgraditi z naslednjimi komponentami;

Grafična kartica XFX GeForce 7600GS, 256MB, AGP klik!
Patriot DDR LONG DIMM 2 GB 667 MHz klik!
Hladilnik Zalman CNPS7500 AlCu LED BOX za dodatno navitje procesorja klik!

Predvsem me zanima če bi mi igre po nadgradnji delovale normalno in tekoče ( tiste iz leta 2006 pa vse do teh novejših, še prihajajočih naslovov ).

Hvala za odgovore!

AapocalypseE ::

Bi delale igre vendar ne na High nastavitvah.

To me ne skrbi dokler je PC sposoben igro pognati :) LOW-MID settings je čisto dovolj.

Probaj raje vzet 7600GT je kr dost boljša od GS pa še stane nena kaj dost več.
GT: http://ceneje.si/club-3d-graficna-karti...
GS: http://www.agt.si/racunalniska-oprema/g...

Zgodovina sprememb…

Vidim da tista GS, ko si jo dal gor kr dost stane, preveč za GS verzijo.

Sem se odločil da vzamem kar Club 3D NVIDIA GeForce 7800GS 256MB AGP 8X VGA DVI TV Out.

MEDENA ::

čakaj malo ti boš sedaj vložil 200€ v nadgradnjo? lol no comment :\ 8-O

/sarkazm on :)

dzinks63 ::

:)) Sedaj so cene že kar ugodne , za cca 500€ dobiš soliden povsem nov računalnik. Še malo pa se dodatno pocenijo procesorji in prav kmalu pridejo HD2600 kartice, potem se bo pa dalo še bolj ugodno sestavit zadevo. Po moje je boljše, da trenutni računalnik prodaš in začneš kalkulirat o novem.

koyotee ::

ram ki si ga predlagal je ok
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: koyotee ()

jan01 ::

Samo grafično in hiter trdi disk kupi. Več rama ne bo kaj izboljšalo stanje.
Nasvet: po delih prodaj na bolhi in kupi nov računalnik. Nwkaj okoli amd x2 3600....

___ ::

7600 gt, dodatn ram, še kakšen ventilator da se bo bolje hladilo pa bo šdobr za kakšno leto. cena za to nadgradnjo....cirka 200 €.

___ ::

grafa: http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

ram: mislm da bi blo 1,5 gb že kar dovolj za spodobno delovanje...., ker gre ZELO ZELO redko poraba rama čez 1.5 gb. meni ubistvu še ni šla ampak sem poceni dobil 2 gb in sem zato kupil. nekje je bila akcija...:) na srečo
uglavnem dokupi le še 512 mb rama.bo dovolj

hladilnik...?ali se ti mašina pregreva? ponavadi kakšen dodaten ventilator pomaga...in ventilatorji so bistveno cenejši od hladilnikov...
ajaaa sori nism vidu:) ti bi rad navijal procesor. nevem.kakšen hladilnik pa imaš zdaj montiran? jaz sem moj prejšni komp naviu in je bila temperatura sicer visoka ampak ševedno dokaj uredu za normalno delovanje...55-65 stopinj, hladilnik je bil pa uriginalen.tako da najprej stestiraj kako ti bo zadeva delovala, ko bo navita, koliko se ti bo poznalo na hitrosti, in kolk se bo temperatura povišala.ampak saj veš..ne pretiravej drgač boš mogu nov proc kupt.mogoč tud matično:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ___ ()

B_U_R_I ::

Pozdravljeni, malce si bom tole temo sposodu.

Moj računalnik je tudi že goden za nadgradno (v bistvu kar za zamenjavo) pa bom nekaj stvari obdržal drugo pa zamenjal. Disk, ohišje, dvd bom vzel iz stare kište, drugo je treba pa menjat.

Procesor: Razmišljal sem predvsem v smeri Intela, odločil se še nisem max. 160€

Grafična: 7600GT PCI-e

Pomnilnik: 2GB sicer še ne vem katerega (zato se obračam na vas)

Matična: Tukaj pa nimam pojma. Navijat ne mislim velik, to je prvo. Rabim potem tole vseskup spravit skup. Neki srednjega v glavnem. PCI-e, LGA775, chipset pojma nimam

Napajalnik: To bo tut treba menjat, ker tale stari 320W mislim, da ne bo več zdržal naporov...

Še kaj rabim?

lp, B_U_R_I

P.S.: Če imam 2 različni palčki RAMa, a je zelo pomembno, da sta popolnoma enaka? Ali je glavna stvar ista frekvenca?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: B_U_R_I ()

Redorange ::

Oj, če te zanima prodajam X1950pro AGP, kupljena 21.6.2007 za 173,43€
prodajam jo za 150€, ker mi na linux-u ne deluje.
Garancijo ma pa dve leti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup boljšega računalnika

Oddelek: Kaj kupiti
192688 (2134) jan01
»

Help. AGP grafična na Athlonu 3200

141893 (1514) xjan1989
»

nove komponente

61604 (1387) tx-z
»

od katerega prizvajalca kupiti grafično kartico ?

141704 (1451) mihax00
»

grafična kartica (strani: 1 2 )

505713 (4792) muzičar

Več podobnih tem