Forum » Omrežja in internet » Wireless router za dom+lokal
Wireless router za dom+lokal
101 ::
Potreboval bi router, ki bi z brezičnim omrežjem pokrival stanobanje in lokal. Se pravi nekaj stalnih povezav za doma (pc + 2 laptopa), nekaj bandwidtha pa bi pustil gostom lokala. Zanima me, kakšen router priporočate za to (da je varen in da se da naštimat za goste posebej koliko bandwidtha jim je na voljo).
LP, jure
LP, jure
Yacksy ::
Kakšna pa je razdalja med hišo in lokalom?
Tukaj moraš pomisliti tudi na varnost. Poleg tega, da strankam omejiš bandwidth jih je potrebno tudi "izolirati" iz tvojega domačega omrežja. Drugače se zna zgoditi, da ti bo kaki nadebudni heker zmešal štrene v tvojem lokalnem območju.
Prva izbira ki pride meni na pamet, ki ima QoS, Bandwith limit ter Wireless VLANe (en VLAN zate, en VLAN za stranke - kište ki so v različnih VLANih se med sabo ne vidijo) je tale ruter
Tukaj moraš pomisliti tudi na varnost. Poleg tega, da strankam omejiš bandwidth jih je potrebno tudi "izolirati" iz tvojega domačega omrežja. Drugače se zna zgoditi, da ti bo kaki nadebudni heker zmešal štrene v tvojem lokalnem območju.
Prva izbira ki pride meni na pamet, ki ima QoS, Bandwith limit ter Wireless VLANe (en VLAN zate, en VLAN za stranke - kište ki so v različnih VLANih se med sabo ne vidijo) je tale ruter
Shit happens
shock ::
Mogoče še kakšen, ki podpira vse zgoraj napisano + možnost več SSID-jev, da bi res dejansko ločil goste in domačo mrežo. Baje nekateri "poceni" routerji imajo z modificiranim firmwarem to možnost.
101 ::
Tale drytek je sicer malce nad proračunom (okoli 100 do 120 €). Kater cenejši z modificiranim firmwarom bi to omogočali?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | T-2 ip tv vprašanjeOddelek: Omrežja in internet | 5105 (4414) | sandmat |
» | VLAN za telebaneOddelek: Omrežja in internet | 8592 (6720) | SeMiNeSanja |
» | Nova škatla, novi problemiOddelek: Omrežja in internet | 8554 (4447) | kihc |
» | ruter z umtsOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1182 (1026) | LordTado |
» | Napreden problem mojega omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 3729 (3234) | SasoS |