» »

Wireless router za dom+lokal

Wireless router za dom+lokal

101 ::

Potreboval bi router, ki bi z brezičnim omrežjem pokrival stanobanje in lokal. Se pravi nekaj stalnih povezav za doma (pc + 2 laptopa), nekaj bandwidtha pa bi pustil gostom lokala. Zanima me, kakšen router priporočate za to (da je varen in da se da naštimat za goste posebej koliko bandwidtha jim je na voljo).

LP, jure

Yacksy ::

Kakšna pa je razdalja med hišo in lokalom?

Tukaj moraš pomisliti tudi na varnost. Poleg tega, da strankam omejiš bandwidth jih je potrebno tudi "izolirati" iz tvojega domačega omrežja. Drugače se zna zgoditi, da ti bo kaki nadebudni heker zmešal štrene v tvojem lokalnem območju.

Prva izbira ki pride meni na pamet, ki ima QoS, Bandwith limit ter Wireless VLANe (en VLAN zate, en VLAN za stranke - kište ki so v različnih VLANih se med sabo ne vidijo) je tale ruter
Shit happens

shock ::

Mogoče še kakšen, ki podpira vse zgoraj napisano + možnost več SSID-jev, da bi res dejansko ločil goste in domačo mrežo. Baje nekateri "poceni" routerji imajo z modificiranim firmwarem to možnost.

101 ::

Tale drytek je sicer malce nad proračunom (okoli 100 do 120 €). Kater cenejši z modificiranim firmwarom bi to omogočali?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T-2 ip tv vprašanje

Oddelek: Omrežja in internet
314602 (3911) sandmat
»

VLAN za telebane

Oddelek: Omrežja in internet
408169 (6297) SeMiNeSanja
»

Nova škatla, novi problemi

Oddelek: Omrežja in internet
198278 (4171) kihc
»

ruter z umts

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
51133 (977) LordTado
»

Napreden problem mojega omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
143639 (3144) SasoS

Več podobnih tem