Forum » Pomoč in nasveti » zaščita računalnika
zaščita računalnika
BozidarB ::
zdravo!
moj problem je da tudi ce imam nastiman password v windosih lahko nekdo brez problema pride v racunalnik in ga uporablja. zej me pa zanima na kaksen nacin bi jst se lahko zascitil svojo kisto pred nevsecnezi. nekej sm brau da bi lahko naredil tko da z dolocenim zaporedjem pritisnenih tipk na tipkovnici prizgem racunalnik. bi se to dal? al pa ce je se ksna druga varianta, mal povejte prosm
moj problem je da tudi ce imam nastiman password v windosih lahko nekdo brez problema pride v racunalnik in ga uporablja. zej me pa zanima na kaksen nacin bi jst se lahko zascitil svojo kisto pred nevsecnezi. nekej sm brau da bi lahko naredil tko da z dolocenim zaporedjem pritisnenih tipk na tipkovnici prizgem racunalnik. bi se to dal? al pa ce je se ksna druga varianta, mal povejte prosm
ToniT ::
100% varnosti ni!
Lahko še kriptiraš kompleten disk in potem ne more nihče dostopati do tvojih podatkov na disku brez certifikata in gesla.
Lahko še kriptiraš kompleten disk in potem ne more nihče dostopati do tvojih podatkov na disku brez certifikata in gesla.
StratOS ::
blueFish
Hja, ko bi tako lahko bilo ...
Pri starejših platah in biosih ja, pri novejših se pa resetira samo CMOS ( osnovni parametri ), ne pa BIOS v celoti ali user/supervisor passworde ipd.
smerduh
Kakšne windowse in sistem pa imaš ?
Ter kako skonfiguriran ?
Najbolje, da uporabiš kakšen USB ključ za log/logoff v sistem in seveda ustrezen program, dodatne security nastavitve.
Še vedno pa nisi povedal na kakšen način in kaj bi ti "zaščitil" ?
vse kar se nastvai preko BIOS-a je enostavno obiti s prestavitvijo jumperja.
Hja, ko bi tako lahko bilo ...
Pri starejših platah in biosih ja, pri novejših se pa resetira samo CMOS ( osnovni parametri ), ne pa BIOS v celoti ali user/supervisor passworde ipd.
smerduh
Kakšne windowse in sistem pa imaš ?
Ter kako skonfiguriran ?
Najbolje, da uporabiš kakšen USB ključ za log/logoff v sistem in seveda ustrezen program, dodatne security nastavitve.
Še vedno pa nisi povedal na kakšen način in kaj bi ti "zaščitil" ?
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
da povem bolj tocno. jst bi zascitil da mi kdo pride v sistem (da se kdo logira v moje windowse - da sploh lahko uporablja cd - npr. kako live zgoscenko od linuxa), nastavljen password v biosu mam, ampak ga skenslas v picli minuti z odvzem batarije al pa unga jumperja. mam pa windowse xp64bitne.
moj sistem: intel core2 duo e4300, 1gbrama OCZ, 7600gs, asus 5pLD2 SE/C
moj sistem: intel core2 duo e4300, 1gbrama OCZ, 7600gs, asus 5pLD2 SE/C
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BozidarB ()
bluefish ::
če bi rad zaščitil le Windowse in pustil uporabnikom prost dostop do računala, potem se posluži enkripcije, ki deluje zelo dobro.
ne hocem omejit ves dostop do racunalnika. ler ga nemorm vedno skrivat al pa kej vzet vn iz njega ga morm cim bolj zascitit.
Jakka ::
Omisli si ohišje, ki se da zaklenit, pa ne bo nihče več mogel šarit po njem. Tako bios password pride do izraza.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odklepanje trdega diskaOddelek: Strojna oprema | 2045 (1701) | Durex |
» | AMD Barton 2500 in PC2100 RAMOddelek: Pomoč in nasveti | 1099 (1018) | OZZY |
» | BIOS Geslo!!!Oddelek: Programska oprema | 2417 (1854) | Mr.B |
» | Preprost način,da s softwarom popolnoma uničimo računalnik?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2129 (1516) | ||_^_|| |
» | WIN MEOddelek: Pomoč in nasveti | 905 (830) | VASkO |