Forum » Pomoč in nasveti » Spreminjanje Default jezika v Win 98 SE
Spreminjanje Default jezika v Win 98 SE
Pentium ::
Imam eno starejšo mašino, na katero sem včeraj naložil Windows 98 SE. Po defaultu se je inštlairal z angleškimi lokalnimi nastavitvami in angleškim keyboard layoutom. Na nadzorni plošči sem spremenil vse na slovensko, vendar se je težava pojavila pri Keyboard Layoutu, ker mi slovenskega jezika ni hotelo dati pod default. Zmeraj ko kliknem Set as Default, napiše: Windows could not change the default language because it does not match the character set (code page) that your computer is currently using. Choose another language.
Imam pa nastavljen Code Page na 852 (z MODE v AUTOEXEC.bat).
Kako naj nastavim, da bo privzeti jezik slovenski, ker resnično nočem za vsako šaltat z Alt+Shift?
Any suggestions?
Imam pa nastavljen Code Page na 852 (z MODE v AUTOEXEC.bat).
Kako naj nastavim, da bo privzeti jezik slovenski, ker resnično nočem za vsako šaltat z Alt+Shift?
Any suggestions?
Spajky ::
Winsom instaliraj Baltic v multilingual support-u ... Ono iz Autoexec-a je samo za Dos in dos_Prompt ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
amigo_no1 ::
oz. Central european support
CP852 in podobni so za dos...
CP852 in podobni so za dos...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mrežni disk - istočasna uporaba datotek na disku z 2 računalnikovOddelek: Pomoč in nasveti | 1696 (1271) | fulgur |
» | Slovenske nastavitve v MS DosuOddelek: Pomoč in nasveti | 2829 (1970) | boogie_xlr |
» | windows xp sovraži dosOddelek: Pomoč in nasveti | 3273 (2909) | SasoS |
» | Printani šumniki pod dosomOddelek: Pomoč in nasveti | 1519 (1437) | Tomay |
» | Šumniki v WIn MEOddelek: Operacijski sistemi | 897 (783) | spucek |