» »

Uptime interneta, po ponudnikih?

Uptime interneta, po ponudnikih?

peroman ::

Zdravo,

Je kdo kje zasledil kako analizi zanesljivosti interneta glede na ponudnika. Recimo temu uptime.
Zanimajo me številke. Updam da čim boljše :)
Skratka koliko se lahko zaneseš da bo delal, ko boš najbolj rabil.

lp,
Peter

Tody ::

0 % toliko se lahko zaneseš...

Edina možnost da maš 99 % uptime je da maš več ponudnikov. Po možnostihi na različnih centralah.

bastadu ::

Uptime ISPjev je zelo relativen, saj so najpogosteje izpadi določenih okrajev in zelo redko izpad celotne linije... Torej če bi govorili v % bi bili podatki zelo različni glede na različne okraje tako da je sploh nesmiselno to govorit. Sicer je pa tako, kot je že dejal Tody, veliko bolj zanesljivo bo, če imaš več ponudnikov naenkrat in ustrezen router, ki ti zna več bandwidth-ov združiti v enega...

madmitch ::

Kako se pa to računa? Če sem jaz recimo pri ponudniku X s stalnim dostopom in mi od recimo 90 dni (2160 ur) net ne dela 3 x po cca 20 minut (1 ura), je to 0,05%. Bo to prav? Tak izplen imam jaz sedaj.

OK, recimo da net uporabljam za delo 10h na dan med tednom, potem je računica sledeča:
približno 650 ur v treh mesecih z eno uro izpada znese 0.15%.

Sploh ni slabo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

scisco ::

Najbolj zanesljivo je met: en ponudnik na bakru, drug ponudnik prek kabla.... če imaš opcijo optike imaš dve kombinaciji več

lp, nejc

madmitch ::

Skratka koliko se lahko zaneseš da bo delal, ko boš najbolj rabil.

Kot vedno in povsod, na to, da bo delalo, ko boš najbolj rabil, se ne zanašaj, ker vsaka stvar crkne ravno takrat, ko jo najbolj rabiš. Tudi če boš imel redundanco, bo vse skupaj šlo ravno takrat k vragu. Kot vedno ;(
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

BlueRunner ::

Hm... kaj pa narediš, če ti npr. 1 x 60 minut ne dela dostop do strežnikov, ki so v Italiji, deluje pa ti dostop do vseh ostalih strežnikov. Potem pa ima še 3 x 20 minut, ko ti ne dela dostop do strežnika, ki ga imaš v kolokaciji pri drugem ISP-ju. Nato pa ti še 1 x 120 minut ne dela dostop do spletne strani priljubljene spletne trgovine, čeprav je ta strežnik pri istem ISP-ju, kot si tudi sam...

Če lahko kdo najde formulo za izračun dosegljivosti po teh parametrih...

V eni skrajnosti je "up-time" nekega ISP-ja merjen kot pravilno delovanje njegove povezave od njegovega centra v svet, kar je pri naših ISP-jih bolj ali manj 99,9999%. V drugi skrajnost pa je lahko "up-time" definiran kot dosegljivost 100% trenutno aktivnega IPv4 naslovnega prostora za vse trenutno aktivne točke v omrežju - tukaj pa so naši ISP-ji verjetno tam nekje okoli 0,0001%.

Ker pa je moetod in parametrov več kot dovolj, pa se o teh številkah nilkjer resno ne govori, ker lahko dobiš po različnih metodologijah različne rezultate. Če bi jih objavil (po metodi hruške), bi nekdo drug takoj objavil svoje, vsekakor boljše, rezultate (po metodi jabolke). Nekdo tretji pa bi na pamet računal spet neke tretje rezultate (po metodi krompirja). Na koncu pa bi ljudje nevede primerjali hruške, jabolke in krompir, vse skupaj pa bi bil predvsem pesek v oči.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alternativa T-2ju/ privatna iniciativa ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5113251 (12026) Brane2
»

Infrastruktura serverjev v podjetju - problem oz. vprašanja

Oddelek: Strojna oprema
242838 (2080) gokky
»

Kako do 100% uptima web strani?

Oddelek: Izdelava spletišč
321423 (979) SebyDiamant
»

SiOL? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11320357 (12820) goba
»

siol ADSL crknu po celi slo, ker je na siolu zmanjkalo štroma ?

Oddelek: Loža
492898 (2060) Tody

Več podobnih tem