Forum » Pomoč in nasveti » Ne pride v win, če priklopim disk v starejšo mašino. kaj storiti?
Ne pride v win, če priklopim disk v starejšo mašino. kaj storiti?
dolegar ::
kot je že v naslovu vidno me zanima, če je možno, da mi delajo winsi na starejšem kompu. Imam problem ko sem kupil novo mašino sem iz starega kompa vzel ven disk in ga priklopil na novega. na njem sem potem instaliral winse... in na novem se sistem normalno postavi ob zagonu.
pred kratkim pa sem kupil večji disk in sem hotel stari disk spet dati nazaj v stari računalnik, vendar se pojavi problem ker ne more priti v win (pride normalno, če ga priklopin na novo mašino - tam kjer sem instaliral winse). kar naprej me sprašuje da ni mogel zagnati win in predlaga safe mode, normal boot... vendar kar koli od tega izberem je isti končni rezulatat.
v čem je fora, da disk dela normalno v novi mašiti na stari pa noče. Lahko naj nastavim v biosu ali kaj podobnega ali bom moral spet ponovno vse nalagati (gor je frišna verzija ~2 mes.)?
hvala za pomoč
pred kratkim pa sem kupil večji disk in sem hotel stari disk spet dati nazaj v stari računalnik, vendar se pojavi problem ker ne more priti v win (pride normalno, če ga priklopin na novo mašino - tam kjer sem instaliral winse). kar naprej me sprašuje da ni mogel zagnati win in predlaga safe mode, normal boot... vendar kar koli od tega izberem je isti končni rezulatat.
v čem je fora, da disk dela normalno v novi mašiti na stari pa noče. Lahko naj nastavim v biosu ali kaj podobnega ali bom moral spet ponovno vse nalagati (gor je frišna verzija ~2 mes.)?
hvala za pomoč
#000000 ::
Dej disk v staro škatlo, na cd-dvd naredi backup pomembnih dokumentov, dej disk v nazaj v tanovo, neredi format in na novo instaliraj sistem.
jan01 ::
Problem je v hal....
Z aronis true image workstation naredi backup(lahko dobiš boot cd, ki ga ni potrebno instalirati), potem pa restorej. Aja rabiš še acronis universal restore(s tem lahko restoriraš na katerekoli računalnik)
Z aronis true image workstation naredi backup(lahko dobiš boot cd, ki ga ni potrebno instalirati), potem pa restorej. Aja rabiš še acronis universal restore(s tem lahko restoriraš na katerekoli računalnik)
Upam, da bo acronis universal restore pomagal pri problemu. Fora je namreč v tem, da so na disku vsi cerifikazi, klik, proklik... pa se nočem s tem ponovno zaj***.
samo še eno vprašanje. a je varianta, da dam notri WIN CD in grem čez "repair" postopek. Bi to rešilo problem brez, da bi zaj*** instaliran sistem?
bluefish ::
pri današnjih cenah diskov je verjetno najbolje, da kupiš še enega in nanj prekopiraš najpomembnejše podatke (ali pa na USB res najbolj nujne), potem pa formatiraš star disk.
Zdi se mi, da je ob nakupu sistema res še najbooje sveža namestitev vsega, saj tako pozneje ne prihaja do konfliktov.
Zdi se mi, da je ob nakupu sistema res še najbooje sveža namestitev vsega, saj tako pozneje ne prihaja do konfliktov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Virtualizacija Windows 98Oddelek: Pomoč in nasveti | 3390 (2449) | krneki0001 |
» | Disk z sistemom v drugi pc?Oddelek: Operacijski sistemi | 1462 (1226) | solatko |
» | Najboljsi Backup Program?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2459 (2247) | zee |
» | kater program za backup podatkovOddelek: Programska oprema | 1216 (1157) | jan01 |
» | kako prenesti Windowse iz enega računalnika na drugega?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1621 (1287) | roscha |