» »

Sestava računalnika

Sestava računalnika

Nik$on ::

Zanima me, recimo, da si hočem sam sestaviti skupaj računalnik, v trgovini kupim vse komponente, jih skupaj sestavim, zdaj me pa zanima kako naprej! Zanima me katere stvari morem nastaviti v Biosu, ko prvič vklopim računalnik! lp Nik$on:D

dzinks63 ::

:)) Najboljše da greš k dobremu prijatelju, ki zadevo obvlada. Potem pa pazljivo glej in se uč kako se stvari streže. Iz prakse boš še največ odnesel. Za takšna podrobna navodila, pa bi bila potrebna kar mala knjižica, ker je polno raznoraznih drobnih for.

c00L3r ::

Načeloma gre vse gladko. Vsi priklopi pobarvani in označeni. Zraven plošče pa dobiš malo zloženko s "hitrimi navodili". Načeloma ni problem sestavit, če si že kdaj "šraufal" kak računalnik. Najbolj zanimivo je priklapljat sekundarne priključke za slušalke in mikrofon na ohišju, ker ni standarni priklop, in moraš gledat kateri pin kam pride. Nastavitve za BIOS niti ni treba spreminjat. Privzete delujejo vredu v večini primerov.

Glede na to da delaš to prvič, pa je morda bolje, da imaš zraven kakšnega računalničarja ali pa vsaj nekoga ki je to že delal.

Nik$on ::

Komponetne pa to znam sam priklopit, ker sem si že sam menjal ohišje in sem takrat vse odklopil, pol pa nazaj priklopil, tako da v tem ni problem, problem je edino nastavitve v biosu, če morem nastavit da mi bere s cdja, da lahko windowse gor dam pa take fore, to me zanima!

obadek ::

Eh po pa nav problema, pač da ti bo pa botal iz CDja pa u biosah našteli First Bott from CDrom.-..... neki tazga in to je to, drug pa pust namir...........

Nik$on ::

Še nekaj, kako se je pa treba ozemljit pa kdaj to?????????:D

galimim ::

Kaj pa tiste fore z SATA driverji??
Born To Bleed, Fighting To Succeed, Built To Endure What This World Throws At Me

c00L3r ::

Jaz se dotaknem radiatorja, preden grem kaj "šraufat", tako da se razelektrim. SATA gonilniki pa so večinoma podprti v WIN XP SP2. Na mojem prenosniku so bili in tudi pri sestrinem namiznem. Lahko pa se zgodi, da niso. Potem sta 2 možnosti. Najbolj preprosto je da imaš disketnik in stisneš F6 med inštalacijo, da naloži gonilnike iz diskete. Če pa nimaš disketnika, potem pa moraš v Win CD vstavit gonilnike. To pa malo po-google-aj.

Grey ::

Nik$on:
Amm...kako lahko v eni sapi govoriš, da si že sam menjal ohišje in sprašuješ, kdaj se je treba ozemljit? :D

Nik$on ::

Ja ko sem jaz menjeval ohišje se nisem nič ozemljiv, pa na srečo nisem nič skuro, pol sem pa na internetu vido en film o sestavi računalnika, pa se je tisti ko ga je sestavljal ozemljiv, zato sem vprašal!:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Maticna plosca se ne odziva

Oddelek: Strojna oprema
342267 (1815) RC37
»

Sestavljam Računalnik, prosim za pomoč !

Oddelek: Pomoč in nasveti
472850 (1600) barocco
»

Vprašanja pred sestavo računalnika

Oddelek: Strojna oprema
152872 (2389) echoman
»

A si je že kdo sam sestavil (zmontiral) računalnik?

Oddelek: Pomoč in nasveti
241795 (1169) opeter
»

pomoc prosim

Oddelek: Strojna oprema
221621 (1282) ABX

Več podobnih tem