Forum » Strojna oprema » Udar strele - je mozno da unici tudi procesor?
Udar strele - je mozno da unici tudi procesor?
Satelit ::
Pozdravljeni!
Od sorodnikov sem dobil racunalnik, v katerega je udarila strela. Na servisu so "ugotovili", da je maticna plosca pokvarjena ter da se računalnika "ne splača popravljati" in jim seveda prodali novega. Sam sem se odločil, da ga popravim, saj vse komponente delujejo, le za procesor nisem 100%, saj ga me morem nikjer preizkusiti. Torej, je možno, da je strela uničila tudi procesor?
Od sorodnikov sem dobil racunalnik, v katerega je udarila strela. Na servisu so "ugotovili", da je maticna plosca pokvarjena ter da se računalnika "ne splača popravljati" in jim seveda prodali novega. Sam sem se odločil, da ga popravim, saj vse komponente delujejo, le za procesor nisem 100%, saj ga me morem nikjer preizkusiti. Torej, je možno, da je strela uničila tudi procesor?
Lep pozdrav
Pyr0Beast ::
Sicer je zelo malo vrjetno, ampak se lahko tudi to zgodi. Najverjetneje je šla matična ali pa kakšni napetostni regulator na njej. Proc zelo težko pobere.
OmegaBlue ::
Seveda. Zakaj ne bi bilo?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Good Guy ::
jah tole je bl čudno kako je lohk napajlc preživu matična proc pa ne...
pomoje dela vse
pomoje dela vse
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
Satelit ::
Ja na servisu so rekli, da je šla matična. Napajalnik pa sem probal na drugem računalniku in dela normalno.
Lep pozdrav
Pyr0Beast ::
Nisem rekel, da ne dela, samo da se ne moreš nanjga kej preveč zanesti. Lahko bo delal še 10 let, lahko ti pa v naslednji minuti crkne in vzame s seboj še kakšno komponento.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov polnilec za računalnik ne polni nove baterijeOddelek: Pomoč in nasveti | 2322 (1404) | rose2288 |
» | Pomoč pri nakupu grafične (gamerji help!) :) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10607 (8633) | Kaj |
» | Servis ponudi nov telefon, ker se starega ne da servisirat..Oddelek: Mobilne tehnologije | 6128 (5431) | SkyEye90 |
» | Problem z MacBookOddelek: Strojna oprema | 1619 (1020) | jamiroq |
» | Težave z matično pl.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1098 (997) | Pyr0Beast |