» »

Kako pripraviti forum?

Kako pripraviti forum?

Jan ::

Na faksu smo se odločili pripraviti forum, na katerem bi odgovarjali na vprašanja in debatirali o določenih temah.

Glede na to, da imate na Slo-tech dokaj dober :D forum, bi prosil, če lahko kdo pojasni, kako se ta zadeva pripravi.

Na voljo imam 100Mb lokalno mrežo z stalno povezavo v Internet in en računalnik na katerem tečejo kupljeni Win98. Eventuelno bi bilo moč dobaviti še en računalnik za strežnik (brez monitorja in ostale periferije).

Zanima me predvsem programska podlaga (forum / strežnik / OS) opcije. Posebej glede na to, da ni ravno mnogo denarja na voljo (Linux?)...

Za namige bom hvaležen.

Jan

PaJo ::

Priporocam namestitev linux + mysql streznik + apache streznik s PHP in mySQL podporo in potem recimo phpBB forum. To spila ko bomba, edino moral bos vse stvari lepo skonfigurirat:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PaJo ()

Tr0n ::

Yup, definitivno phpBB.

xylem ::

Alternativa ti je ASP+win kombinacija, glede na to da ze imas win98. Torej rabis se PWS in neko varianto ASP foruma, najboljsa izbira je Snitz Forum. Seveda tudi v tem primeru je potrebno nekaj programiranja.

lp

Ales ::

Se strinjam:
-linux
-apache, mysql, php
-dober php+mysql forum

Variant je kar nekaj, nekako najbolj priljubljen je verjetno phpBB, poglej pa še XMB, YaBB SE, BurningBoard, ...

Aleš

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ales ()

DMouse ::

-windows :P
-apache, php, mysql
-dober php+mysql forum

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DMouse ()

Bevcan ::

Neumno je da bi forum delal sam. Dober forum je YaBB ne vem naslova sicer pa poglej še malo po netu.

Jan ::

> Neumno je da bi forum delal sam. Dober forum je YaBB ne vem naslova sicer pa poglej še malo po netu.

Res je, tudi to sem našel. Zanimiv je predvsem naslov dk3.com, kjer lahko postaviš tudi phBB forum.

Problem je v tem, da me daje paranoja 8-O , kdaj bodo vsi podatki skupaj izginili (težko je tudi nekam arhivirati pogovore na forumu).

Zato torrej potreba po lastnem forumu. Res pa je, da to zahteva mnogo ur dela.


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jan ()

Ales ::

Arhiviranje niti ni tak problem... še najmanj pa to reši lasten forum (?). Mislim, sploh si ne predstavljam, kako si to predstavljaš :D

Če ima forum mySQL bazo se naredi "dump", zelo pripraven za to in še marsikaj drugega je program phpMyAdmin. Na ta način se arhivira celotna baza, kar je zelo priporočljivo pogosto početi... Pri forumih, ki sploh ne uporabljajo baze, je še lažje. Copy, stvar opravljena. Oboje je popolnoma neodvisno od tega, kdo je avtor foruma...

Aleš

alesrosina ::

hm.... samo za info: jst sem svoj forum (cista osnovs, brez HTML designa) naredu u ene 5 urcah, iz ciste nule. Sicer je res, da sem pol se vsaj en tedn vsakic kej dodal, k sem se spomnu kej nouga, ampak v osnovi ni tezko. Samo poznat mors en scriptni jezik (asp, php, cgi, jsp, cf,....) in idejo mors met, kuko se zadeve lotit. Anyway, ce pa ne znas nic scriptnih jezikov (server side, da ne bo pomote) pol pa valda, da si dl-jas ksn free forum.

cahahopie ::

Vsa finta je v eni dobri zasnovi v glavi ali na papirju preden začneš s čimer koli. Ker jaz svoj pejđ (novice+forum+galerija+in še kaj) pacam že od novembra. No, sicer je bil zdajle pasji 2. tromester v gimnaziji in ni blo kaj prevč časa (saj veste trije testi non-stop na teden in kampanjsko učenje:D ). A problem je pri men največji, ko napišem neki..potem pa nism s tem več zadovoln pa spet celo kodo premetam. V bistvu pa se še učim programirat zraven in zato morem ob čem men novem... velik stare kode premetat. (recimo iz lame :D v bol profi in bolj učinkovito..).

ahac ::

Jan: A to bo uraden faksov forum?
Ker če bo tako bo treba orekn cenzuro...

Forum za FRI in FE:
www.fri-info.net/forum
(seveda popolnoma neuraden)
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

bzagozen ::

Če se boste odločili za asp in IIS/PWS, potem sem va, pripravljen odstopiti kodo svojega foruma. :-) Je popolnoma sprogramiran z lastnim znanjem in zelo enostaven za popravljanje. Baza je accessova in je v enei datoteki, ki jo je res lahko arhivirati. :-)
Še, kako izgleda.
www.alkoma.si

jerry2000 ::

Forum, ki je "lasten" oz. ni eden od svetovnih, je tudi na

http://www.kulinarika.net/forum

Pozdrav

Jerry

cahahopie ::

To je ta orginalni forum o katerem sem enkrat govoru.:D Ful orginalen res. Ful nori smajli. Pa cel pejđ služi tud ful orginalnemu namenu... res kul!

Loki ::

cahahopie a mas ti morda kaj boljsega in bolj originalnega (ki po moznosti ni sama xbitova koda skup spackana)?
I left my wallet in El Segundo

jerry2000 ::

Kaj pa je Xbitova koda?

darh ::

good one roberto ;)

jerry2: poglej tole
Excuses are useless! Results are priceless!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: darh ()

cahahopie ::

V bistvu je pr men bolj malo xbiteove kode, ker so njegove razlage mal preveč "nadnaravne" za moj dokaj normaln mozek 17 letnega pobča.
Tak, da sem v bistvu res večino samo pogrunto oz. spisal...kar sem odrugih prevzel je bila samo metodologija (to pa so xbite, rc-car in še mogoč ti Roberto).

Ee... pa ne kaj zamert, hvala vsem za pomoč.

btw.... A nism dobr ha?! Tolkrat me je že kdo v p.m. poslal in tolk cajta sem že zgubo na temlem, pa še vseeno vztrajam.

Loki ::

ja...se kar vztrajas in tezis normalnemu folku (enkrat si ze rekel, da ne bos vec tezil), namesto, da bi zajadral :)) na hotscripts, webmonkey ali devshed in si skozi relativno obsezen tutorial pogledal kako in kaj. (glih v sredo sem videl nekje en clanek od OOP v PHP, sam ne vem vec kje).
glede nejasnosti xbitovih komentarjev pa tole: se jest (vecinoma) razumem, kaj hoce v njih povedat, kake podrobnosti mi sicer delajo probleme (ker ne obvladam dobr php), ampak naceloma vem zakaj se gre, pa sem eno leto starejsi od tebe (mladost je pri tem prednost)
tako da ne vem, kaj tebe muci.
na kero solo ze hodis ti? gimnazijo? kaksen uspeh?
I left my wallet in El Segundo

cahahopie ::

Gimnazija Kajuh Celje. No.. ja.. saj sem pameten... no... No mau prevč zapuhana šola. Ja uspeh tud ... praskam.:D No ... dober (3) sem.
Ma sj niso spet tok težke njegove razlage.. sj so kul. Sj je fajn, da ti en cel esej o tem napiše. Sam mene zmoti marsikatere stvar in mi je potem dvoumna. Potem pa greš neki delat, sprobavat... na koncu ne dela....a potem ugotoviš, da je bla le kakšna lame napaka.
In tutotrialov o OOP in PHP je ogromno. Sam nism nekako znal še zravn uskladit login/logout ter sessione. Ma sj to ni več važn. Glavn da mam narjen.
In rečete, da težim.... v bistvu....zakaj pa odgovarjate na moje težačenje? Če neko moje vprašanje vzemeš kot normalno vprašanje, boš odgovoril, če pa za teženje pa bejž stran in ne stresat kakšnih imbecilnih...
In potem se vsi stresate na mene, ko imate pri tem najmanj. Pa si mi ti Roberto res kdaj kaj pomagal? Al si morda xbitevo klon, da neupravčeno težiš... xbite mi lahko... ti pa ne.
Pa včasih, ko rade volje odgovorim na vprašanje koga drugega (nekaj pa že tud sam vem o php), včasih kdo pripomne kao... "zdaj se pa ta oglaša".

BTW... ne vem tudi kaj imaš proti meni, zgoraj sem samo rekel da je njihov forum (od kulinarike.com) res kul. Mar sem s tem rekel, da tvoj pa suxa?!

Pa če misliš na tole odgovorit, prej dobr preber in pretuhti... in kar neki tja v en dan bluzit...

darh ::

ok cahahopie... od zdej naprej vsako tvojo temo od šuba zbrišem, ok ? Aja... pa robertotu dajem pravico, čeprav ni moj klon (ehm.. na srečo... če tko sm edn preveč >:D) da ti utruja kontro :P
Excuses are useless! Results are priceless!

cahahopie ::

Grrmghpf...;((

rc-car ::

Zdej ste pa ze mal bedni..

cahahopie, ti ne za vsak problemcek pisat na ta forum ampak se najprej mal okol pozanimaj, po manualu, ce ti pa res ni jasno, pa pojdi recimo na hotscripts.com pod tips/tutorials in poglej kako drugi to delajo.
xbite pa tebi cist ql razlozi stvar.. Jest sem se zadeve iz dosti slabsih virov ucil, tko da bodi kar hvalezen, ne pa mu sikat nazaj.. :\
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Loki ::

xbite tvoj klon.... jao me.8-O
I left my wallet in El Segundo

cahahopie ::

Ehhh.....
Pa sj nism siku xbitu nazaj.... ampak Robertu!!!
Bistvo je da sem hvaležn tistim, ki so pomagal... (no pa čeprav se jih dobu nazaj po jeziku)...naj pa mi ne težijo tisti, ki mi niso pomagal nič (Robert..)... THE END

Zdaj pa pustimo to....
Hmm.. pomojem je Jan že dognal kateri forum bo izbral.:D

Jan ::

> Hmm.. pomojem je Jan že dognal kateri forum bo izbral.

Ja, res je. :D Zaenkrat zaradi pomanjkanja programerskega časa tečemo na dk3.com. Ko nam bodo končno usposobili kabel do računalnika na faksu, bomo pa verjetno izbrali varianto Linux/Apache/MySQL/phpBB.

Hvala vsem za prispevke.

Jan


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Preberi me !

Oddelek: Izdelava spletišč
1442692 (3602) FitnessBoy
»

kak se na slohostingu postav forum in katerega?

Oddelek: Izdelava spletišč
392131 (1775) Klemenn
»

forum

Oddelek: Omrežja in internet
61028 (886) ahac
»

PHP forum

Oddelek: Omrežja in internet
81884 (1757) Ales
»

Zastonj forum

Oddelek: Omrežja in internet
252077 (1797) tejo

Več podobnih tem