» »

Apple posodobil linijo MacBook Pro

1
2
»

murmur ::

S tem upgrade-om price/performance macbook pro-ja sploh ni slab. Za 1500€ bos tezko nasel boljsega = teza, baterija, oprema.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: murmur ()

degenerik ::

S tem da bo rahlo drazji od 1500 ojrov. V de je cena 1899 ojrov. Sicer sem zaenkrat še povsem zadovoljen z macbookom, ampak drugo leto bi si pa želel macbooka pro, škoda edino, da ga ni v izvedbi z 13, 3 colskim zaslonom :8)
You see Larry? You see? This is what happens when you fuck a stranger in the ass!

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

jperc21 ::

Konfiguracija : super

Le tako naprej.

LP
Keep your head up, even when the world is hard, never give up!

glinik ::

degenerik

Kako se obnese tak majhen zaslon? Se da sploh delat gor kaj resnega? Saj doma ga itak priklopiš na monitor, samo kako je kaj na terenu?

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Jux ::

@tribesman:

Prosim ne označuj me za antiapplovca, samo zato ker se mi prenosnik za 2000k€, ki tehta 2.5kg, ne zdi nič posebnega.

Glede Dellovih kompov:
So že kar nekaj časa na tržišču (sedaj prihaja Dx30 serija). Stanejo občutno manj kot Appli (poglej cenike www.epl.si in www.fmc.si. Novih MBP itak ni na ceniku, ko enkrat bodo me prav zanima kakšne bodo cene).

Glede santarose:
Anand pravi: Unfortunately, with such high expectations for constant improvements in performance and power efficiency, it's not too difficult to feel let down by Santa Rosa; there's simply no tangible performance improvement for the vast majority of applications.

Edini resen napredek, ki ga je prikazal jabuk je v uporabi LED zaslona pri 15.4" ekranu in dejstvo da trenutno uporablja najbolje kar se da dobit (najboljša grafika, najboljši čipset,...). Natanko isto bo čez en mesec (ali prej) dal ven Dell/HP/whoever za 20% nižjo ceno.

Skratka. Nekako tako kot ne pričakujem novice za vsak kurčev prenosnik, ki ga da ven IBM, DELL, HP,... ne pričakujem da me bodo obveščali v infomercialsih o povsem povprečnih prenosnikih. (Ker bi bil isti komentar glede prenosnika, tudi če bi imel zgoraj značko Dell, IBM, HP, whatever).

Zanimiv bi bil ta prenosnik, če bi mel notr še SSD pa še nevem kakšne nove feature, ali pa če bi tehtal neomejeno malo in imel uiber majhne dimenzije... skratka nekaj kar preseže tipično formulo - 15.4", 14xx*xxx zaslon, 2.5kg, 120gb 5400 disk, 8400GS grafika.

Naši južni bratje bi rekli: Ništa novo na zapadu.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

degenerik ::

Glinik: meni se zdi fenomenalen. Resolucija je itq 1280x800, kar je standard tudi za večino consumer prenosnikov, tako da ni majhen zaslon noben problem. Doma pa itq furam eksterni monitor. Je pa na poti toliko boljša zadeva, pa še zaradi specifičnega sistema zapiranja lida ni visok. Meni je kul. Vprašanje pa kaj je zate resno delo. Macbook linija je itq namenjena consumer trgu, že manjek standalone grafike je velika omejitev, ampak mene nič ne moti. Podpira pa grafika vse resolucije do 1920x1200, tako da se da gor priklopit tudi 24 colske monitorje. Idealno :)

Jux: pozabljaš na največjo prednost mac platform, ki jo neuporabniki macov večkrat zanemarjat. Mac os x. Ki nekako ni dobavljiv na raznih dellih in ibm-ih ;)
You see Larry? You see? This is what happens when you fuck a stranger in the ass!

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

TribesMan ::

Jux... grafika je 8600GT in ne 8400GS...

Drugo... Santa Rosa ne ponuja nevemkakih razlik v zmogljivosti recimo nekje 5%, odvisno od aplikacije, vendar ponuja to pri 10-20% manjši porabi moči. Men je to kr dober napredek.

Tretje... redkokateri prenosnik v tem razredu ima 2.5kg in tako dobro zmogljivost baterije. Večina jih tehta 2.8kg... oskubiti _isti_ hardware za 300g pa ni glih mačji kašelj. Ker če bi bil, potem bi to vsi delal, pa ne vidim nobenga.

Cena MBPja bo ~1940€ v Sloveniji... ali 1899€ drugje po Evropi.

Dell/HP/Sony bodo res ponujali čez 2 meseca laptope za 20% manj denarja, vendar bodo tudi 20% težji, in z 20% manj bonbonckov.

Aja... novica za vse spodobne laptope se napiše. Za 95% kitajskih generikov ala Dell/HP/Acer nam pa dol visi, ker so vsi isti.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Fr33man ::

Ma kva skozi nabijate o teh jabukih. Pravi moški mora met klasičen laptop ne pa nek minimalističen, gladek compjutr, kjer točjo solze za vsako prasko. Ne rečm za tajnice in ostale ženske, k so že tko zrihtane in gledajo na vsak detajl.
To je res preteran, a zdj bomo pa za vsako dodatno usb špranjo delal ceramonije apple gor, apple dol.

Zgolj moje skromno mnenje. Brez zamere.:D

opeter ::

Apple-ovi titaniumski oz. karbonski laptopi (torej serija MacBook Pro) je namenjena moškim. Tak da... :\

Punce kupujejo bele MakBook-e (morda pa črne, odvisno, če si dark) :D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Sergio ::

Ma slučajno ta novi MacBook Pro že dock connector?

Zanima me tudi, ali ima secure card reader, ter kakšne card readerje ima že vgrajene.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Zheegec ::

Freud: Potem sem pa res čuden da si želim Sony Vaio TX5 nabavit ko bo denar :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Fr33man ::

Ne sej je kul da objavjo novosti pa tako sranje, sm s tem njihovim povdarjenjem kok je tanek, pa lahek, pa tko tople bele barve, ma sej ne gledam reklame za tampone. Pol pa še pripadniki sadjarstva tko povdarjajo kok je to fajn stroj k je dobu Sveto Heleno 2 tedna prej ko konkurenca. Ježeš sm ne delat take paranoje za povprečne dogodke.

Jux ::

@tribesman:

Glede SR - preberi si že članek človek. Poraba je manjša samo v idle, aplikacije lavfajo z minimalno hitrostno razliko.

Kar se tiče 2.5kg - meni je simple search po ceneje.si našel 22 različnih prenosnikov z 15.4", C2D, itd.., z težo med 2.0 in 2.55kg. Povprečen prenosnik Asusa, Acerja ni nič manj napihan z dodatki, je pa res da na pro prenosnikih od ibma manjkajo kamere (ker to ni neka poslovna funkcija) imajo pa čitalce prstnih odtisov ter podobne varnostne featurje...

Ok, glede grafike me maš... dali so najboljši čip ki se ga dobi. Res inovacija.

Skratka.... navijal bi če bi mi pokazali isto v še tanjšem ohišju, ob teži po možnosti pod 2.2kg. Potem bi dal tudi še kakšen evro več. Še posebej ker si ravnokar kupujem nov prenosnik in sta kritična faktorja velikost in teža (ob temu da je še vedno uporaben za primarni računalnik).

PS: glede cen pa nebi bil tako prepričan, glede na to da stara serija stane cca. 2100€ (osnovni model) - je pa res da je s ceno v USD dosti bolj konkurenčen.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Pithlit ::

jux: pozabljaš na največjo prednost mac platform, ki jo neuporabniki macov večkrat zanemarjat. mac os x. ki nekako ni dobavljiv na raznih dellih in ibm-ih ;)

Kar je nekomu prednost je drugemu navlaka. Se strinjam z Jux-om. Precenjene kište. RES ni treba pisat novice za vsak dr*k ki ga Apple nardi. Če pa, pol pa prosim tudi novico za vsak dr*k, ki ga nardi kdo drug. Če pa vam je že toliko do čim manjših in lažjih in še ne vem kakšnih mlinčkov... Flybook. Brez zamere, ampak pred temi se Apple lahko samo še polula v hlače. Tile za svojo ceno celo ponujajo izjemnost. Česar Apple ne. Tudi dizajnersko.
Life is as complicated as we make it...

Jux ::

glede osX je pa tako - osebno se ne upam preit na osX ker mi določene stvari pod osX ne delajo (rabim jih za služit kruh), bootcamp se obnese obupno (preizkusil in manjkajo tipke na tipkovnici, USB diski kr niso PNP, kamrca ne dela,...), mogoče bi šlo skozi parelis.

Če bi apple ponudil res ful več, bi riskiral 2k€ in se spustil v osX. Tako na se ne grem teh igric.
Dodatek: Na test sem ga že enkrat poskušal dobit, pa so me v EPL odslovili z "sigurno ga boš ukradel" (zanemarjujoč dejstvo da sem prišel v večjega podjetja in da bi jih kupili več). Skratka EPL suxx.

PS: Sej po svoje je treba razumet mac fanatike, itak nimajo izbire, tako je jasno da je treba orgazmirat ob vsakem novem produktu - tudi jst bi, če bi nov prenosnik prišel enkrat na leto in pol do dve leti.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jux ()

glinik ::

Tile Flybook-i me zelo spominjajo na B&O, samo da je šminka :)))

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

TribesMan ::

Glede SR - preberi si že članek človek. Poraba je manjša samo v idle, aplikacije lavfajo z minimalno hitrostno razliko.


Sem prebral članek, nič bat. In ja... poraba je manjša v idle in enaka pod obremenitvijo. Zdej pa nagradno vprašanje, koliko časa je prenosnik na idle in koliko časa dela z polno močjo?

Jest pri svojem lahko trdim da je to razmerje nekje 20:1, pa mam tkole ponavadi med službo odprtih ene 8 aplikacij, od tega dve tri zelo potratne. Razen kakšnega video editinga ali compileanja kakšne ogromne kode ne najdem aplikacije ki bi res dolgotrajno obremenila procesor. Sploh pa kadar sem "on the go"... takrat je prenosnik skor vedno v idle.

meni je simple search po ceneje.si našel 22 različnih prenosnikov z 15.4", C2D, itd.., z težo med 2.0 in 2.55kg.


U zdej si pa našel de facto stran za točne karakteristike laptopov. Jest sem malo gledal na notebookreview.com pa je laptopov z 15.4" in težo med 2.25 in 2.6kg bore malo. Ubistvu kar najde je nx7300 od HPja in veliko 14" laptopov, ki so tam zato ker obstajajo 15.4 modeli z večjo težo. Ko pa spremeniš iskalni kriterij nad 2.6kg do 3kg pa najdeš praktično vse 15.4" laptope. Hecno a ne.

Skratka.... navijal bi če bi mi pokazali isto v še tanjšem ohišju, ob teži po možnosti pod 2.2kg.


OK kaj zaboga bi ti rad... macbook pro je debel točno 1"... kar je praktično 20% manj kot katerikoli laptop, večina teh 15.4" pa je debelih tam okoli 4cm na debelejšem delu. Še IBM T61 ki je bil včasih sinonim ta tanek laptop je na tanjšem koncu debel 27mm na debelejšem pa 35mm. Tudi marsikateri 12" ultraportable nima tako tankega ohišja.

PS: glede cen pa nebi bil tako prepričan, glede na to da stara serija stane cca. 2100€ (osnovni model) - je pa res da je s ceno v USD dosti bolj konkurenčen.


Cena je določena že od trenutka predstavitve... v ameriki stane 1999 dolarjev v evropi 1899 eurov. Konec debate. Cena v sloveniji bo nekaj 10 eurov dražja od evropske, tako kot pri vseh produktih. Baje cena za slovensko tipkovnico...

PS: Sej po svoje je treba razumet mac fanatike, itak nimajo izbire, tako je jasno da je treba orgazmirat ob vsakem novem produktu - tudi jst bi, če bi nov prenosnik prišel enkrat na leto in pol do dve leti.


No dej si še kakšno kozlarijo izmisli... Macbook pro je bil predstavljen januarja 2006 posodobljen pa konec aprila 2006, konec oktobra 2006, in začetek junija 2007.

O OS Xu in bootcampu in linuxu se mi pa ne da prerekat... vsakomur tisto kar mu paše.

Dost vas mam... pejte si kupti HPje pa Delle k so tok fejst pa poceni. Res nima smisla dajat tolk dnarja za podpovprečnega Applea.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Jux ::

Sem prebral članek, nič bat. In ja... poraba je manjša v idle in enaka pod obremenitvijo. Zdej pa nagradno vprašanje, koliko časa je prenosnik na idle in koliko časa dela z polno močjo?


Jst ne vem, mogoče si tajnica, ki večino časa gleda v zaslon ekrana. Ostali pa dejansko tudi kej delamo na prenosniku. Predvsem bi te opozoril, da idle != čas ko računalnik ni popolnoma obremenjen.

Za prenosnike vsakemu svoje, upam da bo cena res takšna kot jo sam promoviraš, potem bo to čisto dostojen prenosnik.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

thezerox ::

No, to glede cene ne bo držalo, je zgolj priporočena cena.

Na mackauf.de je možno spremljat najnižje cene applov. Trenutno najnižja cena Macbook Pro-ja 15" je 1759 EUR.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: thezerox ()

Witboy ::

men v bootcampu kamerca cist lepo dela :\ Tko da jux ne vem o cem govoris :(

Sicer pa itak 3/4 folka je proti appleu ker so nevoscljivi, ker si nocjo prvost ali pa nemorejo njihove opreme. Poznam se prevec ljudi k so 2 leti jokali kok so ipodi za en qrc pa da so predragi pa ne vem kaj se vse... pa da za pol manj dubis od noname brandfa vec... Pa jih zdej pogledas kaj imajo?!? vec al manj neko izvedbo ipoda :) Joj joj...
Jst osebno ne zamenjam macbooka pro za nben pc, ker dela to kar hocem in ga uporabljam za to kar rabim in dela vec kot dolicno napram drugim pcom. A je bil predrag?!? Mogoce drazji kot konukurenca, sam se mi je vse ze mulitkrat povrlno.
Tribesman, res je skoda komurkoli kaj vtupit v glavo... so sami dovolj pametni pa sami vejo kaj komu najbolj pase.

borchi ::

Še en, ki mu v bootcampu vse dela (razen desnega klika na touchpadu). Sj vsem, ki majo zadnje driverje (bootcamp 1. 2) dela vse.

Za ceno ne vem v čem je težava, če ga kupiš v apple store v eu pride 1899 eur. Pika.

Glede novice pa ne vem v čem je problem. Komentarjev ne manjka. Ko ne bo nobenega komentarja na takšno novico, bo pametno razmislit, da jih ne bi več pisali.

Jux in ostali mac haterji, lahko najbolje pomagate anti apple fanatikom, tako da ne komentirate apple novic :d
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

MitjaP ::

Jux je mel maca, pa je z njega šel. Verjetno mu je od prihoda intel-maov malo žal, zato mora nekako opravičiti svojo odločitev. Nikar ga za to ne sovražite. V vsaki izjavi je nekaj človeškega.

Fr33man ::

:D Ko da bi bli na reverzni terapiji:D :D

degenerik ::

maddox je na svojem best page in the universe zapisal:

"one thing PC users can do that Mac users's can't: SHUT THE FUCK UP.

žal zadnje čase ugotavljam, da se je bolj kot število apple fanboyev razširilo število apple haterjev. bogi ste :) zdej pejte pa nazaj drkat vaša generična jajca :P
You see Larry? You see? This is what happens when you fuck a stranger in the ass!

opeter ::

Ej, MitjaP, kaj je z Jabuk.si? En čas je pisalo, da se spletna stran prenaša na nov strežnik, zdaj pa nič.

EDIT: zdaj pa deluje 8-O
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Jux ::

@borchi:
vse razen threefingerslaute? ker ni delete tipke? :D

PS: fanboyi, ne se počutit ogrožene, jst nisem nč mak hejter (btw: nucal sem intel MB + MPB prejšno serijo dobim naslednji teden na test). Sam hočem povedat da mac = another intel kompjuter. Tud prenosnike delajo v istih fabrkah kot delle, hpje,... skratka isto sranje, drugo pakovanje.
Zanimiv pa je, da je vsem fanboyem to tako bogokletna misel da jo je treba branit z ognjem.

EDIT: sem našel fn+delete referenco v dokumentaciji, ok ok, mea culpa :D Sej pravim, da ga dobim na test naslednji teden :D
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jux ()

Jux ::

Pa da ne boste fanboyi ufural vsega folka da je MBP neki ful boljši v smislu kvalitete - mal si poglejte kvaliteto LED zaslona in njega rumeno barvo: http://www.hardmac.com/news/2007-06-07/...
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Kiki de Lupis ::

Če boste pogledali natančneje boste videli, da zgleda cel računalnik bolj rumene barve ne samo zaslon. To je zaradi svetlobe.
Deeply shocked

Jux ::

ne vem če, glede na to da govorijo o kalibriranju zaslona z LaCie kalibratorjem.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Road Runner ::

Ne zelim se opredeliti za noben tabor tu, ampak a ni to kolk je monitor rumen/moder stvar kalibracije? Pa ravno kalibratorji zaslona kalibrirajo glede na prikazano barvo. Torej ce monitor prikazuje prevec rumeno barvo, v barvnem profilo poudaris modro in dobis nevtralno barvo? Torej novi led monitor pac rabi drug barvni profil kot stari, za prikaz enakih barv. Ce se motim bi prosil koga da me razsvetli
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

Jux ::

Preberi članek - tudi z kalibratorjem se ne da pokompenzirati napačne osvetlitve.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

TribesMan ::

Ammm kam je izginil članek na linku ki ga je prilepil Jux? Oziroma izginila je novica...

Glede barve LED diod je sicer možno da fali, venda je to posledica kvečjemu napačne izbire produkta ali napačne dobave is strani proizvajalca LEDic.
Ker pri LED diodah je treba specificirat v katerem delu spektra svetijo. Vendar rumena barva ni glih kakšna značilna za bele LEDice, ponavadi bele LEDice lahko svetijo rdečkasto (toplo pod 6500K) ali modrikasto (hladno nad 8000K) svetlobo. Rumeno, zelenkasto ali vijolično začnejo svetit potem ko so že totalno iztrošene (od 10000 do 70000 ur pri max toku, odvisno od kvalitete) Vendar do tega pri laptopih ne bo prihajalo, ker so tokovi premajhni in temperature prenizke.

(Se čist slučajno z LEDicami ukvarjam v službi... to je tam kjer špilam tajnico (po Juxovem mnenju))

Lahko prosim kdo nalima link od članka da si preberem?
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Road Runner ::

nekateri ste omenjali pomanjkanje nekaterih funkcij v boot campu. tole sem zasledil ravnokar, ce bi koga znaimalo:

Apple released Boot Camp 1.3 today.

Boot Camp 1.3 beta includes:

- Support for keyboard backlighting (MacBook Pro only)
- Apple Remote pairing
- Updated graphics drivers
- Improved Boot Camp driver installer
- Improved international keyboard support
- Localization fixes
- Updated Windows Help for Boot Camp

Mac Rumors: Apple Releases Bootcamp 1.3

kar se pa clanka o zaslonih tice... kam je sel? se danes je delal link zdaj pa ne vec
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

Road Runner ::

glede clanka o rumenem zaslonu:
we removed the news to colelct additional information and provide you with a more complete and detailled news.

MacBook Pro Display: Yellowish Profile - HardMac Forum
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

krho ::

@TribesMan: WRONG! osvetlitev pri LCD monitorjih NI s belimi ledicami, ker morajo potem spet filtrirat svetlobo (tako kot pri CCFL), so kar lepo RGB ledice za osvetlitev....
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

CoolBits ::

En tak prenosnik + tole
http://youtube.com/watch?v=JIApJMzGzDQ
in si zmagal :D

wooted ::

pararell desktop...probu na iMacu 32"...vsi k ste proti, pejte v iStyle v LJ in probejte iMaca, macPRO-ja pa macBOOK & pro....boste vidl kaj je to stroj....probite C2D v 10*5*3 škatlco spravt z 120G diskom pa gigfa rama>:D & grafo k vleče 24" screen in večino špilov:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: wooted ()

CoolBits ::

Nak... tisto na linku je vmware prihajajoča beta :) ima pa parallels podobno funkcijo ja sam ne omogoča pol stvari kot vmware...

edit:
probite C2D v 10*5*3 tisto je mac-mini in ima intel gma950 integrirano grafiko... ne sanjaj o igrcah na tem :) to je le za kak word pa internet :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CoolBits ()

wooted ::

cod2 je normalno delu:D, pa HL2 pa še ene 3

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: wooted ()

darkolord ::

A majo že tipkovnice z normalnim številom tipk? :)

Road Runner ::

wooted: iMac 32"? kje si ga najdu?

CoolBits: HUDO.
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

CoolBits ::

Tipkovnico lahko priključiš katerokoli usb... :)

glinik ::

Kolegica si po vsej verjetnosti kupila malega Maca :)

Kako je kaj podprtost in kompatibilnost z Officom? Se lahho naloži nanj Office in Excel ali ima Apple svoj "čudo" :) ?

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

root987 ::

Poglej si CoolBits-ov video.

Isto stvar lahko storiš tudi z Parallels ali Bootcamp-om (slednji sicer zahteva reboot, ampak ok).

EDIT: Sicer imaš pa tudi Office 2004 za Mac-e.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()

HardFu ::

kdaj pa to pride v Slo, pa kje se to da kupit, ko bo enkrat tukaj?
http://codeable.io

glinik ::

Kako pa kaže s kompatibilnostjo, vse štima?

P.S. Tisti link mi ne dela ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

TribesMan ::

@TribesMan: WRONG! osvetlitev pri LCD monitorjih NI s belimi ledicami, ker morajo potem spet filtrirat svetlobo (tako kot pri CCFL), so kar lepo RGB ledice za osvetlitev....


Si sure? Ker če je tako potem barvo osvetlitve komot spreminjaš.
Sicer pa kaj misliš s tem da morajo filtirat svetlobo?
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

borchi ::

> tisto na linku je vmware prihajajoča beta

tisto na sliki je trenutna beta. :D

ja, vsak ga lahko downloada.
l'jga

krho ::

@TribesMan:
So, there are several fluorescent lamps standing behind the LCD matrix. They are shining through the matrix. On the other side, there is a grid of color filters – red, green and blue – that make up triads of sub-pixels. Each filter cuts a portion of spectrum, corresponding to its pass-band, out of the lamp’s light. This portion must be as narrow as possible to achieve the largest color gamut. Suppose there is a peak of 100 imaginary units at a wavelength of 620nm in the backlight spectrum. We use a red sub-pixel filter with a maximum of transmission at 620nm and seem to get the first vertex of the color gamut triangle, right on the border of the diagram. But it’s not that simple in reality.

Instead of fluorescent lamps this monitor uses a block of LEDs of three colors as backlight (the LEDs are red, blue and green because the use of white LEDs doesn’t make sense – red, green and blue colors would anyway have to be cut out of the backlight spectrum with filters). Each LED has a neat, flat spectrum that precisely coincides with the pass-band of the appropriate filter and has no extra peaks.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

madviper ::

@glinik
Obstaja posebna verzija MS Office-a za Mac-e. Dobiš poskusno 30-dnevno verzijo zraven, potem pa jo je potrebno kupit.

@Vsi ostali
A bi se lahk mal ohladili s tem flame-war-om? Sej vas zastopim, da vsak zagovarja svoje, ampak držte vsaj nek nivo in brez žaljenja!
I'd like to do something crazy!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Test jabolčnih novotarij

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
343827 (2411) darkolord
»

Apple posodobil linijo MacBook Pro (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
9910246 (7028) madviper
»

Intel predstavil Santa Roso

Oddelek: Novice / Procesorji
164113 (2871) tiborrr
»

5 svečk iPoda in novorojenček Apple MacBook Core 2 Duo

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
64084 (3395) Luka Percic
»

Intel predstavil naslednjo Centrino platformo

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
103028 (2743) PrimozR

Več podobnih tem