Forum » Sedem umetnosti » Video capture ???
Video capture ???
Bx ::
Sem prebral dosti postov, vendar nisem nikjer našel teh odgovorov na moja vprašanja (vsaj tako ne, da bi eden odgovoril na vsa ta vprašanja)
Zanima pa me nekaj stvar v zvezi z TV tunerjem?
1. A je že kdo zajemal video (kakšen film) iz TV-ja oz.videorekorderja preko TV tunerja?
2. Če je, potem kateri TV tuner je to bil?
3. S katerim programom je to počel?
4. Kako velik fajl je nastal (min/MB) ?
5. Kateri format videa je bil (avi,mpeg,...)
6. S katerim kodekom (če je bil uporabljen) ste delali?
evo to je nekaj vprašanj, ki pa po moje zanimajo še koga tukaj...
pa hvala za odgovore
lp
Zanima pa me nekaj stvar v zvezi z TV tunerjem?
1. A je že kdo zajemal video (kakšen film) iz TV-ja oz.videorekorderja preko TV tunerja?
2. Če je, potem kateri TV tuner je to bil?
3. S katerim programom je to počel?
4. Kako velik fajl je nastal (min/MB) ?
5. Kateri format videa je bil (avi,mpeg,...)
6. S katerim kodekom (če je bil uporabljen) ste delali?
evo to je nekaj vprašanj, ki pa po moje zanimajo še koga tukaj...
pa hvala za odgovore
lp
Bx
bobby ::
1.) ja jst. iz tv-ja in vcr-ja in video kamere
2.) zoltrix tv genie
3.) borgtv ima opcijo capture
4.) velikost je bla odvisna kako si codec nastavu. recimo 3.11 ali 4.12 al pa kergakol.recimo od 5Mb/min s tem da je dil zvok v aviju nekompresiran (wave 22khz,16bit mono) tako da ko sem še to kompresiral je še za kak mega manj.
5.) avi (divx codec al pa kater drug codec)
6.) osebno 3.11 in 4.12
ps:upam da sem ti vsaj približno odgovoru. za info,...
2.) zoltrix tv genie
3.) borgtv ima opcijo capture
4.) velikost je bla odvisna kako si codec nastavu. recimo 3.11 ali 4.12 al pa kergakol.recimo od 5Mb/min s tem da je dil zvok v aviju nekompresiran (wave 22khz,16bit mono) tako da ko sem še to kompresiral je še za kak mega manj.
5.) avi (divx codec al pa kater drug codec)
6.) osebno 3.11 in 4.12
ps:upam da sem ti vsaj približno odgovoru. za info,...
ja si. popolnoma
thx
zdej me pa zanima še nekaj
1. a lahko s to kartico gledaš TV samo čez cel zaslon al pa ga lahko gledaš tudi v oknu (če čakaš na kakšno oddajo), ker sem slišal da nekateri tega nimajo.
2. a dela v XP
evo to bi bilo vse
hvala še enkrat
thx
zdej me pa zanima še nekaj
1. a lahko s to kartico gledaš TV samo čez cel zaslon al pa ga lahko gledaš tudi v oknu (če čakaš na kakšno oddajo), ker sem slišal da nekateri tega nimajo.
2. a dela v XP
evo to bi bilo vse
hvala še enkrat
Bx
1.) dela kakor ti poželi srce, v okenskem, na sredi, mičken levo al pa kamorkoli,katerokoli resolucijo ,4/3, 16/9, ma kar hočeš.lahk še špile špilaš-tud 3d,v ozadju pa slišiš zvok a-kanala,...
ma karkoli!!!!!!
2.) 95, 98, me, 2k, xp.nekje mal slabš, nekje mal bolš. xp in 2k dela bp, lastnonožno preverjeno. samo gonilnike moraš vzet najnovejše za ta tuner in borgtv mora uporablat zoltrixove gonilnike, ne tiste k jih btv doda kot opcijo.
ma karkoli!!!!!!
2.) 95, 98, me, 2k, xp.nekje mal slabš, nekje mal bolš. xp in 2k dela bp, lastnonožno preverjeno. samo gonilnike moraš vzet najnovejše za ta tuner in borgtv mora uporablat zoltrixove gonilnike, ne tiste k jih btv doda kot opcijo.
mislm da je v megahitu cca 14000sit
dej se raj še pr kermu drugmi glede kake druge karte pozanimi. men dela ta bp, kaj pa drugi misljo,...
dej se raj še pr kermu drugmi glede kake druge karte pozanimi. men dela ta bp, kaj pa drugi misljo,...
Za PINNACLE PCTV ti pa nebi znal povedat. mogoče se bo oglasu kdo, ki to zadevo ima in naj ti on pove dobre in slabe lastnosti.
aja glede zajemanja pri zoltrixu je tako da moraš met tudi močan procesor ker gre vsa zadeva preko cpu-ja.recimo meni (imam mx400 in CII700@1083) pozre cca 10-15% cpu-ja samo da gledam program, če pa še zajemam pa valda ok zmanjšam na minimum da je čimveč cpu časa razpoložljivega in pol START. moraš pa mal tud testirat do katere max resolucije in bitrate/framerat gre predno začne izpuščat slike. btv omogoča tud crop (da po stranicah odrežeš in s temm prišparaš na cajtu in cpu). pa to je že druga zadeva.
aja glede zajemanja pri zoltrixu je tako da moraš met tudi močan procesor ker gre vsa zadeva preko cpu-ja.recimo meni (imam mx400 in CII700@1083) pozre cca 10-15% cpu-ja samo da gledam program, če pa še zajemam pa valda ok zmanjšam na minimum da je čimveč cpu časa razpoložljivega in pol START. moraš pa mal tud testirat do katere max resolucije in bitrate/framerat gre predno začne izpuščat slike. btv omogoča tud crop (da po stranicah odrežeš in s temm prišparaš na cajtu in cpu). pa to je že druga zadeva.
Kekec ::
Priporočam da se prepričaš glede gonilnikov da podpirajo tvoj sistem, pa ne vprašat prodajalca, ker le ti včasih pojma nimajo, lepo poglej v navodila al pa na škatlo, ker drugače bo štala!
tukaj na njihovi strani so vs driverji tudi za XP
zanima me pa še če lahko narediš tudi film z več kot pa samo 320x240, kakor piše v specifikacijah
aja, mam pa mx400tv pa c2 633@950
zanima me pa še če lahko narediš tudi film z več kot pa samo 320x240, kakor piše v specifikacijah
aja, mam pa mx400tv pa c2 633@950
Bx
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bx ()
ja to je njihova specifikacija za njihov software. pejt na http://www.borgtech.org/ in je. mal preštudiri. da se tud 640*480 in še več AMPAK je tukaj zopet omejitev cpuja in potem še malo morje drugih zadev. 640*480 sem probal sam sem mogu framerate spustit nižje pa še bitrate codeca izbrat drugačen.
ČE Tv genie potem pust njihov software prmer pa borg al dscaler uporabli. je tud slika velik bolša.
ČE Tv genie potem pust njihov software prmer pa borg al dscaler uporabli. je tud slika velik bolša.
gas24 ::
Zivjo!
A pa s tem programom lahko direk snevas v divx codec?
Men namrec tega z Asus-ovim SW ne rata. Mi naredi filet velik kot,....... pa se brez zvoka je??
lp
gas
A pa s tem programom lahko direk snevas v divx codec?
Men namrec tega z Asus-ovim SW ne rata. Mi naredi filet velik kot,....... pa se brez zvoka je??
lp
gas
ja lahko ja. zažen ga, prtisn F11 se mi zdi, določ kodeke in vse te zadeve in zadeva laufa. za skompresirat zvok boš mogu pol v virtualdub-u še to določit, ker ti bo skompresiral samo sliko. probavat boš mogu.
Go-ahead ::
Ker je preteklo že nekaj časa odkar si (BX) postavil vprašanja, me zanima za kakšno kartico si se odločil, in če že deluje, kako deluje.
Tudi sam bi namreč rad kupil nekaj kvalitnega, kar bi mi tudi pri večjih resolucijah zagotavljalo kvaliteten zajem in spodoben bitrate.
LP
Tudi sam bi namreč rad kupil nekaj kvalitnega, kar bi mi tudi pri večjih resolucijah zagotavljalo kvaliteten zajem in spodoben bitrate.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Go-ahead ()
evo zdej mam tega genie tv -zoltrix
se mi zdi kar v redu...mal še študiram
je pa vse tko kot je boby rekel
se mi zdi kar v redu...mal še študiram
je pa vse tko kot je boby rekel
Bx
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TV KARTICA - kaj kupitiOddelek: Kaj kupiti | 2705 (1868) | AngelOfDeath |
» | Softwear za Genie TVOddelek: Sedem umetnosti | 1397 (1236) | daSKAn |
» | Zoltrix Genie TVOddelek: Strojna oprema | 1032 (910) | Skankulja |
» | BorgTV?!? capture > kodek problem!Oddelek: Sedem umetnosti | 1387 (1196) | Bx |
» | TV-TUNEROddelek: Kaj kupiti | 1547 (1175) | Eagle |