Forum » Strojna oprema » USB ključ: Problem s pisanjem nanj
USB ključ: Problem s pisanjem nanj
Piranha ::
Zdravo!
Kupil sem si USB ključek Kingston DataTraveler DTI/2GB. Z njim pa žal imam ene male probleme. Ko sem prvič vtaknil USB ključek v prednjoi režo računalnika, mi je Windows XP vse lepo in prav zaznal napravo in namestil. Lepo sem lahko v My Computer dotopal do diska. Problem nastane, ko hočem pisat na ključek. Do neke mere kopira podatke na napravo, nato pa po recimo 20 MB prekine kopiranje z napako, da kao lokacije ne more najti. Za tem je naprava nedosegljiva. Pomaga edino, če potregnem ključek ven in ga vtaknem spet nazaj not.
Dvomim, da je napaka na samem ključku. Na faksu mi namreč deluje v redu. Doma imam dokaj nov računalnik - C2D na AsRock 945G-DVI.
Druga taka stvar je ta, da je na sosednji sprednji USB reži (imam dve) priklopljen iPod, ki pa deluje popolnoma normalno.
Ni mi jasno... Rabim pomoč komune. :)
lp
Kupil sem si USB ključek Kingston DataTraveler DTI/2GB. Z njim pa žal imam ene male probleme. Ko sem prvič vtaknil USB ključek v prednjoi režo računalnika, mi je Windows XP vse lepo in prav zaznal napravo in namestil. Lepo sem lahko v My Computer dotopal do diska. Problem nastane, ko hočem pisat na ključek. Do neke mere kopira podatke na napravo, nato pa po recimo 20 MB prekine kopiranje z napako, da kao lokacije ne more najti. Za tem je naprava nedosegljiva. Pomaga edino, če potregnem ključek ven in ga vtaknem spet nazaj not.
Dvomim, da je napaka na samem ključku. Na faksu mi namreč deluje v redu. Doma imam dokaj nov računalnik - C2D na AsRock 945G-DVI.
Druga taka stvar je ta, da je na sosednji sprednji USB reži (imam dve) priklopljen iPod, ki pa deluje popolnoma normalno.
Ni mi jasno... Rabim pomoč komune. :)
lp
Piranha
dustphoenix ::
Izklopi iPODa ko uporabljaš ključek.
Težava je v tem, da ta dva porta uporabljata isto napajanje -> iPOD pa je požrešen, ker ko ga priključiš, še polni baterijo poleg... Zato te ključek zeza...
Če pa nočeš iPODa izključit, pa si iz zadnje strani PCa potegni en usb podaljšek na prvo stran, da boš ključek not vtikal.
Težava je v tem, da ta dva porta uporabljata isto napajanje -> iPOD pa je požrešen, ker ko ga priključiš, še polni baterijo poleg... Zato te ključek zeza...
Če pa nočeš iPODa izključit, pa si iz zadnje strani PCa potegni en usb podaljšek na prvo stran, da boš ključek not vtikal.
Sem poizkusil, ni kriv iPod! Opazil sem, da če kopiram velike datoteke, včasih pride skozi... Če pa kopiram veliko manjših datotek, pa crkne!
Piranha
dustphoenix ::
Potem pa ga probaj priključit na zadnji USB, pa kopiraj gor majhne stvari... Tolko da vidiš če gre.
Zdaj sem v BIOS-u onemogočil USB 2 in dela. Pač počasneje kopira a vsaj ne zašteka. Ne vem v čem je hudič!
Piranha
USB ključek je bil defekten. Sem nesel nazaj in so mi dali drugega. Zdaj dela brez problemov. Hvala za pomoč.
Piranha
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nekaj vprašanj pred nakupom iPhoneOddelek: Mobilne tehnologije | 6637 (5508) | r0ker |
» | Avtoradio z USB portom in iPod shuffleOddelek: Na cesti | 2480 (1198) | beta1 |
» | iPod nano vprašanjeOddelek: Programska oprema | 1068 (974) | Jerry87 |
» | Razširitev "rama" na USB ključ (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5183 (3928) | faca9 |
» | iPod in obcutljivost na USBOddelek: Pomoč in nasveti | 950 (830) | |ViPeR| |