Forum » Strojna oprema » Povezava dveh switchov
Povezava dveh switchov
bastadu ::
Če noben izmed routerjov ne podpira Auto MID-X, potem je vse kar rabiš je križno vezan (cross) kabel in priklopiš enega na drugega. Druga varianta je tudi, če ima kater izmed routerjov UPLINK port; če ima, potem samo povežeš z navadnim kablom na enem stikalu uplink port, na drugem pa v navaden port...
mauzer ::
bastadu, on sprašuje po switchu ne routerju
primzx: ti pa samo vtakni navadn UTP, FTP, ... kabel v en in drugi switch in voila
primzx: ti pa samo vtakni navadn UTP, FTP, ... kabel v en in drugi switch in voila
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today.
AndrejS ::
Odvisno do switcha... eni imajo med sabo optično povezavo... če pa gre za kaki homemade model pa samo navaden kabl med obema
bastadu ::
mauzer: Se opravičujem, sem bil zamišljen pa sem na narobe napisal, v mislih sem imel switch. Poanta posta pa ostane enaka. Še 1x: če nobed izmed switchev ne podpira auto MID-X oz. noben od njiju nima uplink porta, rabiš križno vezan kabel (cross-over), sicer mora delati tudi navaden (streight) kabel...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Uplink ?Oddelek: Omrežja in internet | 1414 (1157) | mkonci |
» | Kako priklopiti switch na router ?Oddelek: Omrežja in internet | 3127 (2996) | bastadu |
» | Vec Switch-ev skupaj!?Oddelek: Strojna oprema | 1078 (958) | Morph3us |
» | spet mreža...Oddelek: Pomoč in nasveti | 972 (849) | darh |
» | adsl---zakaj hub namesto switcha?Oddelek: Strojna oprema | 1514 (1170) | PaJo |