Forum » Pomoč in nasveti » Internet po mreži
Internet po mreži
Wizard_x ::
Tako je stanje:
Dva računalnika imam povezana v mrežo. V enem imam modem in internet povezavo. Mreža deluje po protokolu TCP/IP. Kako bi sedaj lahko imel internet dostop tudi na drugem računalniku, ki nima modema?
Dva računalnika imam povezana v mrežo. V enem imam modem in internet povezavo. Mreža deluje po protokolu TCP/IP. Kako bi sedaj lahko imel internet dostop tudi na drugem računalniku, ki nima modema?
tec ::
Downlodaj si AnalogX Proxy in ga posnemi na racunalnik, kjer imas aktivno povezavo na net. Na drugem racunalniku pa nastavi Internet options > Connections > LAN Settings > Use a proxy server obkljukaj in vpisi IP adreso od prvega racunalnika, port je 6588. Zelo priporocam, da si preber help od proxija.
Pa v bodoce uporabi iskanje (semi), ker tole vprasanje je bilo ze doskrat zastavljeno.
Pa v bodoce uporabi iskanje (semi), ker tole vprasanje je bilo ze doskrat zastavljeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tec ()
Wizard_x ::
Inštaliral sem proxy. Na računalniku, kjer sem ga inštaliral dela vse v redu, saj sem naredil točn tak kot piše v helpu od proxya.
Na drugem računalniku sem takisto sledil navodilom, ampak, ko na prvem zaženem povezavo na net, drugi ne trza.Pod iskanje podobnega posta nisem našel, zato hvala.
Na drugem računalniku sem takisto sledil navodilom, ampak, ko na prvem zaženem povezavo na net, drugi ne trza.Pod iskanje podobnega posta nisem našel, zato hvala.
Lith ::
imam zadevo SyGate proxy server/client, ki dela 100% (ko pravilno nastavis streznik in odjemalec) tut na ADSL , ISDN in podobnih .... ce kaj vec rabis... mailaj
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
Cosmo ::
hmm...imel sem oba proxyja (analogx in sygate) in morem rect da oba sux - pri analogxu me je kolega na ircu opomnu da naj namestim nekaj drugega ker je cist simpl prisel preko, pri drugem so me pa iz arnesa klicali, da naj bi napadal neke xxy servere itd. (ce nisem bil jaz je bil potem nekdo drug, ane?>:D)
No, sedaj uporabljam freesco in morem rect - so far so good:D
morem 3x potrkat8-)
No, sedaj uporabljam freesco in morem rect - so far so good:D
morem 3x potrkat8-)
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.
matter ::
Hmm, nevem kater winse maš, ampak meni tako v ME kot sploh v XP dela z Internet connection sharing. Najboljše je če maš winXP ali 2000, kjer maš na drugem kompu brez internetu kar ikono, da se povežeš na internet, in tudi povezavo vidiš kot pri računalniku z internetom. Mal kompliciram.
Tole naredi:
Start->Programs ->Accessories->Communications in tu izbereš Network setup wizard. Ta postopek velja za win XP, vendar v win ME ni veliko drugače, mislim da je enako. In to narediš na obeh kompih in voila, zadeva dela.
btw: če ti c XP javi da ne more, še enkrat zalaufi (brez da resetiraš) network setup wizard.
Tole naredi:
Start->Programs ->Accessories->Communications in tu izbereš Network setup wizard. Ta postopek velja za win XP, vendar v win ME ni veliko drugače, mislim da je enako. In to narediš na obeh kompih in voila, zadeva dela.
btw: če ti c XP javi da ne more, še enkrat zalaufi (brez da resetiraš) network setup wizard.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SecureW2; Žična in brezžična povezava na istem laptopu (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7840 (7186) | ArchNem |
» | nastavljanje omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 1298 (1176) | Wannabi |
» | programi za narest PROXY SERVER.Oddelek: Programska oprema | 1414 (1332) | Lith |
» | dva računalnika en internetOddelek: Omrežja in internet | 1107 (924) | jRk0 |
» | dva racunalnika + mreza +oba dostop do interneta (kako?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1720 (1387) | leskovsekg |