Forum » Programska oprema » pomanjšati fotografijo
pomanjšati fotografijo
crazin' ::
Zanima me, kako oz. s katerim programom lahko zmanjšaš fotografijo posneto z digitalnim fotoaparatom. Naprimer tako da bo datoteka čim manjša in da bo čim manj pikslov. Naprimer slika ima zdaj okoli 300 kb, rada bi jo pa zmanjšala na 6 kb. Kako, če sploh, lahko to naredim?
Hvala za pomoč.
Hvala za pomoč.
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
bluefish ::
zastonj program je IrfanView. Če pa želiš fotografijo še obdelati pa ima Adobe cel kup programov, od Photoshopa za zahtevnejše do Essentials za začetnike.
Matek ::
Praktično vsak program bi ti to moral omogočati, omenjeni IrfanView je kul, XNView tudi. Ubadala se boš predvsem z dvema podatkoma - dimenzije slike v pikslih in pa JPEG kompresija. To dvoje zmanjšuj, dokler ne dobiš želenih rezultatov.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Hvala vsem za odgovore. Res bom malo pobrskala in pogledala, če mi pa kaj še nebo jasno se pa spet obrnem na vas
Thx vsem.
Thx vsem.
Hvala fantje. Našla sem to kar sem iskala. Mogoče bi lahko zdaj moderator zbrisal to temo da ne smetimo preveč foruma.
Lp vsem
Lp vsem
bluefish ::
brez skrbi, bo morda še kdo drug potreboval podoben program in bo morda našel to temo. Sicer pa težje, ker Iskanje po forumu ne dela .
waineck ::
Evo ti program velik 500KB ,slike označiš , klikneš z desno tipko in daš resize
LINK
Ime je Image resizer. Sicer pa se pozna velikost in kvaliteta slike tudi od formata shranjevanja slik.
LINK
Ime je Image resizer. Sicer pa se pozna velikost in kvaliteta slike tudi od formata shranjevanja slik.
Dead_Eye ::
Easy Thumbnails super programček če imaš veliko slik, ki jih želiš pomanjšati.
The one and only
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program za MNOŽIČNO preoblikovanje fotografijOddelek: Programska oprema | 1571 (1454) | johanblond |
» | Spreminjanje resolucije pri slikahOddelek: Pomoč in nasveti | 1275 (1195) | Vanadium |
» | Program, ki bi pomanjšal več slik naenkrat!Oddelek: Programska oprema | 1579 (1421) | ajagodnik |
» | Kakovostne slikeOddelek: Programska oprema | 2006 (1736) | Matev |
» | Iz BMP v JPEG.Oddelek: Programska oprema | 1428 (1322) | der_Alte |