Forum » Programska oprema » Program za MNOŽIČNO preoblikovanje fotografij
Program za MNOŽIČNO preoblikovanje fotografij
WiLd_WiNd ::
Živjo!
Rabil bi program ki bi mi več fotografij na enkrat preoblikoval v manj kakovostne (in podatkovno manj potratne) fotografije.
Pred kratkim je imel očim veliko žurko za odhod v penzijo, na kateri sem posnel ogromno fotografij z prijateljevim fotoaparatom Nikon (baje da dober model, 16gb spominske kartice).
Težava je v tem, da so sedaj fotografije fizično (v št. MB) prevelike oz preobsežne za to da bi jih zapekel na prenosni medij za vse udeležence.
Hvala lepa za pomoč! =)
Rabil bi program ki bi mi več fotografij na enkrat preoblikoval v manj kakovostne (in podatkovno manj potratne) fotografije.
Pred kratkim je imel očim veliko žurko za odhod v penzijo, na kateri sem posnel ogromno fotografij z prijateljevim fotoaparatom Nikon (baje da dober model, 16gb spominske kartice).
Težava je v tem, da so sedaj fotografije fizično (v št. MB) prevelike oz preobsežne za to da bi jih zapekel na prenosni medij za vse udeležence.
Hvala lepa za pomoč! =)
The best way to predict future is to create it =)
tj6000 ::
Čeden mali programček od mikrosofta:
Power Toys Image Resizer (mislim, da deluje samo na Windows XP)
Za novejše sisteme pa:
Pa kak fast image resizer, vso image resizer...
Vsi delujejo tako, da v raziskovalcu označiš vse datoteke, ki jim želiš spremeniti velikost, nato pa z desnim klikom izbereš resize image...
Power Toys Image Resizer (mislim, da deluje samo na Windows XP)
Za novejše sisteme pa:
Pa kak fast image resizer, vso image resizer...
Vsi delujejo tako, da v raziskovalcu označiš vse datoteke, ki jim želiš spremeniti velikost, nato pa z desnim klikom izbereš resize image...
www.dBastards.si
energetik ::
Tudi XNview je ena dobra varianta. Poleg resizanja maš še možnost zelo enostavne izdelave vodnega tiska, torej če hočeš vsem slikam dodati npr. svoje začetnice, copyright itd.
element ::
Google Picasa je dober program za urejanje zbirke fotk. Med drugim imaš batch resize, ohraniš originale.
johanblond ::
Irfan View
Majhen in hiter!
Do sedaj sem še vedno našel odgovor v Irfanu, kadar sem hotel kaj spremeniti.
Majhen in hiter!
Do sedaj sem še vedno našel odgovor v Irfanu, kadar sem hotel kaj spremeniti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program za zmanjšanje velikosti slikOddelek: Programska oprema | 7810 (3733) | skyline |
» | Preprost program za stiskanje slikOddelek: Programska oprema | 5122 (4805) | -žiga- |
» | Picture resize?!? Pomanjsati vec slik naenkrat!Oddelek: Zvok in slika | 2362 (2314) | c00L3r |
» | pomanjšati fotografijoOddelek: Programska oprema | 1616 (1447) | Dead_Eye |
» | Spreminjanje resolucije pri slikahOddelek: Pomoč in nasveti | 1266 (1186) | Vanadium |