» »

Fasal virus Beagle.xx, prosim za pomoč!

Fasal virus Beagle.xx, prosim za pomoč!

bastadu ::

Torej nekje sem staknil virus, katerega simptomi so enaki uporabniku na drugem forumu. Z Panda Online scanom mi je zadevo uspelo onemogočiti, vendar še vedno ne gre namestiti antivirusnih programov. Mi lahko kdo pomaga? Hvala!

Pyr0Beast ::

regedit, msconfig ipd ...
najbolj je seveda, da greš v win safe-mode, zalavfaš -msconfig- in počistiš vse, kar se zaganja. (probaj prej počistiti še nepotrebne pocese v task-managerju, bodi pozoren na dvojne explorerje in syshoste ipd.)
komanda 'shutdown -a' je za prekinitev zaustavitve.
nato pogledaš, kaj se zaganja iz %sysfolder% mapce, največkrat so to kaki sumljivi progiji. (mapa win)

Načeloma iz zavihka zagon ne potrebuješ ničesar za pravilen zagon kompa. (msconfig)
Ko opaziš kakšno sumljivo vrstico prepiši sem (lahko tudi vse). Ni ti treba celotne poti, samo ime in komando za zagon na koncu. (npr. .. Explorer - ../system32/explorer.exe)
Nato se take programe lepo briše ter odpravi nastalo škodo. Včasih potrebuješ ponovno namestitev kakšnih win datotek, samo da ne boš res šel explorerja iz mape win brisat XD
Načeloma jaz tako rešujem probleme in tukaj načelo -pametnejši odneha- ne velja, velja pa, da vztrajnejši zmaga.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

TechBeats ::

link do f-secure in programa za dezinfekcijo, zdej kle sm vidu da je ene 40 vrst teh bagle črvou, ta link je do bagle.x
AciD TriP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako naj ponovno naložim xp-je? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
685617 (4852) pilotgirl84
»

Pi zagonu rač. imam že 600MB zasedenega rama kaj storiti?

Oddelek: Pomoč in nasveti
51191 (1023) Mr.B
»

Problem domača stran v internet explorerju.

Oddelek: Programska oprema
201340 (1076) borisk
»

Trojanski Konj

Oddelek: Pomoč in nasveti
121950 (1736) matic35
»

Vrstni red zagnanih programov ob zagonu rač.

Oddelek: Operacijski sistemi
81427 (1303) stefanc

Več podobnih tem