Forum » Programska oprema » Excel - razvrščanje podatkov
Excel - razvrščanje podatkov
kefibasa ::
Živjo,
imam težave z bazo podatkov, v kateri je eden izmed stolpcev datum (pretekli in aktualni). Ima kdo idejo kako bi vrstice razporedil od današnjega/trenutnega datuma do nadalljnjih datumov. Pretekle datume naj ne prikaže oziroma naj jih uvrsti čisto zadaj.
Ali je možno brez makrojev narediti tako čudo?
Hvala in lep pozdrav,
Kef
imam težave z bazo podatkov, v kateri je eden izmed stolpcev datum (pretekli in aktualni). Ima kdo idejo kako bi vrstice razporedil od današnjega/trenutnega datuma do nadalljnjih datumov. Pretekle datume naj ne prikaže oziroma naj jih uvrsti čisto zadaj.
Ali je možno brez makrojev narediti tako čudo?
Hvala in lep pozdrav,
Kef
CitroX ::
Kar tako ne gre. Poš moral kak makro napisat (programček), ali pa z dodatnim stolpvem in primerjanjem datumov kaj narediti.
smetko ::
Možno je in sicer v 2 korakih: Da bo to delovalo normalno morajo biti v prvi vrstici imena polj.
1. korak: Razvrstiš podatke
2. korak: [podatki][filter][sampodejni filter]. To ti v vrstico z imeni doda gumb z puščico navzdol, in pri tistih poljih katere hočeš filrirati seznam klikni nanjo ter izberi (lasten...), ter vnesi pravilo za filtriranje.
Druga pot pa je da v koraku 2 izbereš napredni filter...
1. korak: Razvrstiš podatke
2. korak: [podatki][filter][sampodejni filter]. To ti v vrstico z imeni doda gumb z puščico navzdol, in pri tistih poljih katere hočeš filrirati seznam klikni nanjo ter izberi (lasten...), ter vnesi pravilo za filtriranje.
Druga pot pa je da v koraku 2 izbereš napredni filter...
No comment
kupola ::
Vrstice lahko razporejaš po velikosti z:
- Podatki / Razvrsti ...
Prikaz pa lahko urejaš z:
- Podatki / Filtriraj / Samodejni filter
Ne vem, če iščeš ravno to. Probaj pa povej, če se ti bo še kaj zatikalo.
.... me je smetko prehitel ;(
- Podatki / Razvrsti ...
Prikaz pa lahko urejaš z:
- Podatki / Filtriraj / Samodejni filter
Ne vem, če iščeš ravno to. Probaj pa povej, če se ti bo še kaj zatikalo.
.... me je smetko prehitel ;(
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kupola ()
kefibasa ::
:)
po datumu že znam razvrstit, ampak jaz bi rad da mi prikaže samo datume od danes naprej. Od danes nazaj (včeraj, prevčeraj,...) pa naj izpusti oziroma da čisto na konec.
Se mi zdi, da je bil CitroX najbližje tistemu kar rabim, samo bi te prosil, če mi malo bolj natančno razložiš to, kar si omenil - dodatni stolpec in primerjava...?
po datumu že znam razvrstit, ampak jaz bi rad da mi prikaže samo datume od danes naprej. Od danes nazaj (včeraj, prevčeraj,...) pa naj izpusti oziroma da čisto na konec.
Se mi zdi, da je bil CitroX najbližje tistemu kar rabim, samo bi te prosil, če mi malo bolj natančno razložiš to, kar si omenil - dodatni stolpec in primerjava...?
nurmaln ::
Dokaj preprosto lahko tole rešiš
Vstaviš nov stolpec v katerem uporabiš funkcijo IF.
V tej funkciji določiš, da če je datum manjši od današnjega (Today(), naj vrne vrednost "Preteklo" ali datum "1.1.9999" ali pa kaj tretjega, če pa je datum večji od današnjega naj vrne ta datum.
Potem samo še razvrstiš po tem novem stolpcu.
to je to
rabiš bolj natančno pomoč?
Vstaviš nov stolpec v katerem uporabiš funkcijo IF.
V tej funkciji določiš, da če je datum manjši od današnjega (Today(), naj vrne vrednost "Preteklo" ali datum "1.1.9999" ali pa kaj tretjega, če pa je datum večji od današnjega naj vrne ta datum.
Potem samo še razvrstiš po tem novem stolpcu.
to je to
rabiš bolj natančno pomoč?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Microsoft Excel in funkcija za datum - starejše mlajšeOddelek: Programiranje | 1059 (938) | mgermo |
» | Excell - osveževanje pivot tabeleOddelek: Programska oprema | 4163 (3774) | klemenSLO |
» | [php, mysql] sortiranje izpisa iz bazeOddelek: Izdelava spletišč | 2665 (2184) | Binji |
» | EXIF sortiranje: Kako sortirati veliko količino slik v enem direktoriju po datumu nasOddelek: Zvok in slika | 1365 (1302) | Joze_K |
» | Php In My sqlOddelek: Programiranje | 1844 (1593) | pivmik |