» »

PHP vprasanje

PHP vprasanje

Reycis ::

Jaz bi rad naredil nekaj takega:if (tralalainhopsasa) REDIRECT("nekam kamor men pase.html").Da poenostavim zadevo. Kako se redirecta z PHPjem?ASP ima Response.Redirect "URL". Obstaja kaj podobnega tudi v PHP?

Reycis ::

Se eno malenkost sem pozabil vprasat. Kako pa se naredi "Response.End"V ASPju to pomeni, da se takoj ustavi izvajanje skripta.

Primoz ::

header("Location: www.tralala.com/hopsasa.html");
exit;
There can be no real freedom without the freedom to fail.

darh ::

ja Primoz.. sam pozabu si povedat, da je to treba na začetku skripte exicirat, ker čene nima efekta !... oz pred vsakim outputom v browser !!
Excuses are useless! Results are priceless!

darh ::

ja.. mal ste mi dal mislt... kako kar sredi pejđa redirectat userja nekam drugam ?

evo.. kle je resitev !!

echo "<script>window.location='/pot/datoteka.html'</script>";

have fun...
Excuses are useless! Results are priceless!

Reycis ::

Hvala Primozu za hiter odgovor. Vemo, da se sredi pejđa ne da več delat headerjev ampak to niti ni pomembno. Itak se najprej izvrši script in redirecta še preden pride kak output. Vseeno pa bom to že kdaj kje kako pametno uporabil, hehe.Mene še zanima kako bi najlaže spravil koncept keywordov noter v en search. Za ozadje uporabljam MySQL. Ali naj dam vse keyworde v eno polje? Ali naj uporabim N število polj v MySQL tabeli? Kakšne imate vi izkušnje? Naj povem še da bo notri precej veliko število recordov (firma za katero to delam bo najela 3 ljudi samo za vpisovanje recordov).

Reycis ::

Pa pojdimo naprej....Ali obstaja kakšna funkcija ki bi mi spremenila nestandardne znake v tako obliko da se da zapisat v URL? Primer:
http://nekaj.nekje.com/redirect?URL=htt...>http://nekaj.nekje.com/redirect?URL=htt...

Primoz ::

urlencode(...)
urldecode(...)

There can be no real freedom without the freedom to fail.

darh ::

ampak a folk res ne zna manualov brat al kaj ?
Excuses are useless! Results are priceless!

Immz ::

A lahko ( ce ni top secret ) poves za koliko denarja si jim obljubil izdelavo taksnega projekta pa velikost firme ( s.p., d.o.o., d.d. ...)?
Glede searcha pa ce sem prav razumel mislis ala po neki besedi, cigar tekst bo v neki tabeli ( npr. 1000 esejev ). Problem je seveda speed, zato se zgradijo indexi po poljih, kar ti omogoca zelo hiter ful text search. Kako se to nastavi v mysql bos pa moral pogledati v manual.

Reycis ::

XBite: pri PHP sem se vedno novinec zato si pomagam z enostavnimi odgovori tule. Res je, da bi lahkop preiskal manual ampak ko se mi zatakne dam vprasanje na forum grem na malico in ko pridem nazaj ze imam odgovor.Immz: Glede denarja sem dogovorjen za 5% od profita. Ce bo slo vse po nekem srednjem scenariju racunam za prvo leto dela in vzdrzevanja okoli 100.000$. Lahko se zgodi, da bo veliko manj lahko pa tudi, da bo veliko vec. Za Slovenske razmere zelo velika firma za Ameriko pa je to eno manjše podjetje. Kako postavit indekse sicer ni ravno velik problem (ALTER TABLE MyTable ADD INDEX(KeyWords)), zanima pa me kaj predlagaš ti da bom lahko uporabil recimo 30 keywordov in da bo delovalo kot zelo hiter search. Zanima me ali naj zastavim eno veliko polje ala VARCHAR(255) ali in naredim indeks ali pa 20 malih polj recimo VARCHAR(20) in jih indeksiram. Če misliš da je bolje da uporabim več polj ali naj naredim skupni indeks za vsa polja ali naj naredim za vsako polje svoj indeks? Vsi predlogi (od tistih ki vedo zakaj se gre in vedo kaj govorijo) SO ZELO DOBRODOŠLI.

Primoz ::

Majk: samo ena informacija.... regular exp. search s SQLom je ZELO POČASEN in v primeru, da nimaš zelo dobrega računalnika in ZELO malo obiska (osebkov, ki bi radi iskali), se take stvari dela z zunanjim c++ programom...
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Immz ::

Search dela pocasi, ce ne populatas indexov ( vsaj tako je pri oraclu ter sql serverju od ms ), verjetno je isti zadeva pri mysql. Brez tega je pocasno k prasica. Preberi si kaksno knjigo o bazah, da ti bo vse 100% jasno.
Glede tistih 5% od profita = 100.000$ pa mi je malce cudno. Torej bodo oni imeli letni DOBICEK ( vsi davki stran ( ddv, davek na dobicek ) ter vsi mozni stroski ( od vzdrežavnja do plac )) 2.000.000$ = 500.000.000 SIT, ce oni to mislijo zasluzit od internet zadev potem so carji, ker taksnega dobicka nima npr. siol, najdi.si ipd. Upam, da te niso napizdl.:\

Primoz ::

Immz.... če bi prebral cel stavek BI OPAZIL, da piše regular exp. search. Tega NE MOREŠ NAREST Z NOBENIM INDEXOM. IN PRI NAJBOLJŠI VOLJI NE MOREM RAZUMET, KAKO LAHKO PO BINARNEM DREVESU (OBIČAJNA ZGRADBA INDEXA) IŠČEŠ Z REGULAR EXP... TOREJ... ČE SI ODKRIL TOPLO VODO OZ. ŽIVLJENJE NA MARSU MI PROSIM SPOROČI.
There can be no real freedom without the freedom to fail.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SQL inner join

Oddelek: Programiranje
393245 (2500) smacker
»

php mysql query in redirect zatem

Oddelek: Izdelava spletišč
5615 (542) schtr4jh
»

mysql "hitrost"

Oddelek: Izdelava spletišč
91956 (1838) Veron
»

[SQL in PHP] Preprost PHP koledarček, ki je povezan z MySQL bazo

Oddelek: Programiranje
91894 (1656) R33D3M33R
»

Kako zaceti z PHP in MySQL

Oddelek: Programiranje
222415 (2119) simon

Več podobnih tem