Forum » Operacijski sistemi » Feisty namestitev
Feisty namestitev
Loaded ::
Lp
Včeraj sem zapekel Ubuntu 7.04 64-bit verzijo na cd. Pri namestitvi, ko delam particije pa se mi ustavi. Naredim 25Gb veliko ext3 primarno particijo in 1 Gb swap particijo. Nakar mi javi "no root file system id defined". Vse sem že sprobal, vedno mi javi isto napako. Ubutnu 6.06 LTS pa mi lepo deluje z istimi particijami.
Lp
Včeraj sem zapekel Ubuntu 7.04 64-bit verzijo na cd. Pri namestitvi, ko delam particije pa se mi ustavi. Naredim 25Gb veliko ext3 primarno particijo in 1 Gb swap particijo. Nakar mi javi "no root file system id defined". Vse sem že sprobal, vedno mi javi isto napako. Ubutnu 6.06 LTS pa mi lepo deluje z istimi particijami.
Lp
Loadeed
mte ::
Pa si označil primarno particijo z / ? Ponavadi je to vnosno polje imenovano mount point ali kaj podobnega...
mte ::
Ne, to ne bo to. Mora biti nek mount point za nastavit. Glavno particijo označiš z /, pri swap nimaš kaj nastavljat, opcionalno če dodaš druge jih označiš z /usr, /home ipd (toliko da se poskušaš orientirat na katero polje mislim)...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux particijaOddelek: Pomoč in nasveti | 1214 (848) | pegasus |
» | Kako prevesti besedo mount?Oddelek: Loža | 1677 (1607) | PaX_MaN |
» | Backup od UbuntuOddelek: Operacijski sistemi | 1281 (1162) | vbohinc |
» | linux in bootanjeOddelek: Operacijski sistemi | 924 (835) | ql000 |
» | linux, particije problemOddelek: Operacijski sistemi | 1228 (1155) | jlpktnst |