» »

igranje prek interneta (z beckupi)

igranje prek interneta (z beckupi)

Tito ::

Mene pa zanima kako bi lahko naredili strežnik za nekatere popularne igre. jst mam strežnik a mi manka znanja s tega področja!

>>>>če kaj veste mi povejte in če ste za tut<<<<
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

NTX ::

Najprej povej kaksen dostop do interneta uporabljas oziroma imas (kaksen prenos imas) in iz katere igre bi rad postavil dedicated server. Tako ti lahko malo boljše odgovorim.

Tito ::

Mam ADSL vendar imam domeno prek dyndns.org tako da sem ves čas na spletu!

NTX ::

ADSL je cool samo malo ga zajebava prenizek UPSTREAM (128K). Jaz imam tudi ADSL pa ti lahko iz lastnih izkušenj povema, da ni problem naredit dedicated server le, da je omejen, zelo omejen na številu igralcev. Jaz precej igram RedFaction po netu in vsaketoliko postavim tudi dedicated server. Ugotovil sem da, ko se enkrat priklopi več kot 4 oziroma 5 igralcev se stvar tako preobremeni da dobijo vasi pinge nad 1000 in lag postane pretiran. V glavnem je stvar odvisna tudi od igre ki jo bos hostal. Pri redfactionu 128K prenosa (upload) zadošča le za 4 igralce, lahko da pri drugih igrah zadošča tudi za več. Stvar je treba poskusit. Povej mi katere igre bi ti rad hostal, lahko stvar poskusiva skupaj. Mene tudi zanima ta zadeva.

Tito ::

Rad igram strategije, zato bi naredil server recimo za red alert ali kmalu prihajajočega worcrafta 3. Al pa kerokol drugo sej mam itak skor vse, če pa ne pa si jo zloudam :)

NTX ::

Za strategije mislim, da je adsl dovolj, ker ne potrebujejo velik transfer rate. Vsa dogajanja so počasna in je zato stvar dosti manj obremenjena. Komot lahko poskusiš. Pa mi pol povej če stvar deluje in kako...

Tito ::

No sej mene zanima kako in skakšnim programom!!!

NTX ::

KAKO... hmmmm, težko bi ti povedal neko splošno pravilo. Vsaka igra ima že v sebi vgrajen dedicsted server (seveda če to podpira). Za vsako igro pa se ga drugače zalaufa. Nekatere imajo posebi ločeno datoteko exe ki se jo izvede in nato konfigurira in postavi dedicated server. Druge pa imajo to izvedeno tako da igro poženeš s tem da datoteki za pogon dodaš pripono "-dedicated" ali kaj takega. RedFaction se zažene z datoteko "RF.EXE", dedicated server pa z "RF.EXE -DEDICATED CTF". Ponavadi vse piše v datoteki readme.txt ki jo dobiš v direktoriju od igre same. Tu je še en problem. Ko imaš ti postavljen dedicated server po vsej verjetnosti ne boš mogel sodelovati v igri. Ponavadi dedicated server izgleda kot neke vrste konzola kjer se izpisuje kaj se v igri dogaja in to je vse. Poskusi...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Osnovna funkcija strežnika/serverja

Oddelek: Loža
283384 (2735) boro10
»

Spletno gostovanje in problem z maili

Oddelek: Pomoč in nasveti
101208 (862) Ales
»

Za kakšno stvar je uporaben kateri strežnik?

Oddelek: Izdelava spletišč
103091 (2781) Ziga Dolhar
»

Linux: mount težava

Oddelek: Operacijski sistemi
7880 (837) zee
»

DNS strežnik

Oddelek: Omrežja in internet
227079 (6668) jype

Več podobnih tem